APARTATS

17 de des. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LIGA, JORNADA 16. BARÇA 4 - DÉPOR 0

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 16.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   BARÇA 4 (Suàrez 2, Paulinho 2) - DÉPOR 0.


3. EL CONTEXT. Partit que coincideix amb la Marató de Tv3 per les malalties infeccioses. Partit que arriba coincidint amb els dos mesos a la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El camp ha respost de nou amb crits de llibertat.
Partit precedent al clàssic del Bernabéu que afrontarem amb molta tranquil•litat. Matx que ens ve amb el Madrid guanyant la intercontinental, amb Crisitiano coronant-se de nou per la bona temporada passada, amb la lesió entre setmanal de Deulofeu i un Messi enrabietat que no ha pogut marcar.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ?  Moltes dades interesants ens deix el partit: 5 pals avui (en total 15), 1 penal fallat, 3 sotanes  1 gol fantasma, lesió d’Alcàcer i cap targeta pels blaugrana. Els gallecs han jugat amb la samarreta que imita el color blau cel i el blanc de la franja diagonal.
5. EL BARÇA. Partit molt sòlid en tot moment controlat pel Barça, que no ha calgut que comptés amb l’ajuda de Busi, que estava amenaçat de suspensió. 4-4-2. Defensa bé, mig amb Raki, Paulinho, Iniesta, Messi i davant Suàrez destacant.
‘GALLINA DE PIEL’. Iniesta. Com sempre per la regularitat que demostra i la màgia amb la que surt de jugades aparentment sense sortida.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. --.
L’INDULTAT. Rakitic. Sense Busi ha jugat més alliberat i se l’ha notat més protagonista.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Ha anat bé corregir una mica la sortida de pilota i donar opcions per defensar els contraatacs directes dels rivals.
7. EL RIVAL. Fluixet. És un ‘querer i no poder’. No han acabat mai d’inquietar-nos. El millot sense cap mena de dubte ha estat el seu porter Ruben, que ha estat capaç de parar un penal a Messi i tot. Patiran per no baixar a segons.
8. LA POLÈMICA. Mateu Lahoz. Gol fantasma no concedit al Barça i penal no xiulat a Suàrez. Un altre que han comès si que l’ha xiulat bé. Durant el partit bon arbitratge.
9. LA VEU DEL SOCI. Poc més de 53.000 han anat al camp per gaudir d’un partit poc exigit pel Barça, el qual s’ha mostrat molt superior durant gran part del partit. A diferència d’altres dies avui la gent, tot i el dia, l’hora i el fred no ha patit pels tres punts.
10. LA CAVERNA. Punxada del València que l’envia a la tercera posició. Ara el segon passa a ser l’Atlético a 6 punts. Felicitar el Madrid per la intercontinental i a esperar anar a Madrid amb un coixí suficient que ens permeti treure’ns la pressió de sobre. El dia 23 podem deixar la lliga sentenciada. Així que ànims ja que ens valen dos resultats. A ells només els val la victòria!