APARTATS

3 de des. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 14: BARÇA 2 - CELTA 2.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 14.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 2 (Messi i Suàrez) – Celta 2.



3. EL CONTEXT. Dia fred a Barcelona, en el context de l’onada de fred siberiana. Tot i la bona hora del partit 13h, el camp no es va omplir (uns 60.000). Primers punts cedits a l’estadi despres de quasi un any sense fer-ho Mentre va veure’s el sol bé, després demanant l’hora perquè s’acabés el partit. Un partit que vaig tenir la sort de poder presenciar al camp amb mon cosí i els nens. Que guapo és tornar al Camp Nou!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Lesió d’Umtiti que el deix fora de joc dos mesos; era el jugador més en forma del Barça. Retorn d’Unzué ara com entrenador del Celta, essent rebut amb aplaudiments per l’afició. Crits d’independència però sobretot de llibertat. Al gol d’animació es van alçar al cel les lletres de la paraula llibertat. Lesió als 30 segons de Sergi Gómez que va haver de ser substituït.
5. EL BARÇA. Vam sortir tebis i freds. La situació es va culminar amb el gol d’ells al 20. Fins al final de la primera part ens vam merèixer fer més d’un gol; vam empatar i ens van anul•lar un gol de Suàrez. Fins el 70 vam estar perduts i ens van tornar a empatar. Nova ràfega fins al final on podíem haver guanyat de sobres. Ens van fer parar bojos corrent i descol•locant-nos en defensa. Mig camp una mica descontrolat i davantera que va obviar les bandes.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Veure’l per la tele impressiona però és que veure’l en directe et fa acabar els qualificatius. Ull a les dades: 77 intervencions, 9 passades de mèrit, 3 recuperacions, 6 pilotes perdudes, 5 rematades i 1 gol. Sense cap mena de dubte és el millor del món.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Rakitic. Porta 3 partits espès i tou. Tot i així és un jugador elegantíssim i crec que pot aportar molt més.
L’INDULTAT. Umtiti. Estava essent el millor del Barça però es va acabar lesionant sol en la jugada del segon gol del Celta. Una gran pèrdua!
6. L’EQUIP TÈCNIC. Ahir era un dia ideal per sortir amb tres al davant, amb gent de banda que trenqués per assistir al davanter centre. En canvi, Valverde va optar per fer el de sempre i tot i que no li va sortir malament del tot, no va permetre aconseguir els tres punts. Amb Messi al mig faltava punx al davant. Quasi 40 minuts perduts del partit (20’ i 20’ aprox) intentant combinar pel mig i taponant l’equip. Mal plantejament tècnic tenint a jugadors de banda com Deulofeu o Vidal que poden donar profunditat.
7. EL RIVAL. Unzué ha heretat l’herència del Toto i li ha donat una consistència que encara el fan més competitiu. Volen la pilota i la remenen amb criteri i davant tenen molta qualitat, velocitat i contundència. Ingredients que fan del Celts un equip dels bons de la lliga. La part més fluixa la defensa. Es descompassen una mica amb el toc. Els hi falta un xic d’agilitat als centrals. Bona feina!
8. LA POLÈMICA. Melero López. 4 punt que ens roben aquesta temporada en dues jornades seguides. Aquests vegada no ens han donat un gol de Suàrez per un suposat fora de joc que no era. Un àrbitre capaç de treure una tarja al mateix uruguaià als 30 segons i que es va passar mig partit sense ensenyar ni una targeta als celtinyes quan la mereixien. Mal arbitratge!
9. LA VEU DEL SOCI. La gent al camp veu com l’equip s’encalla i no es capaç de generar ocasions. Quan s’activa és demolidor, tot i que ahir vam fallar ocasions clares. Estem en una bona línia però no acaba ser un equip 100% competitiu i fiable.
10. LA CAVERNA. Al Barça li birlen dos punts més -i en part també els perd-.  València i Madrid també ensopeguen; perden i empaten respectivament amb rivals en teoria molt més inferiors que el Celta. Els txés queden a 5 punts i els blancs a 8. Només l’Atlético aconsegueix retallar i posar-se a 6. Mal menor per la culerada!