APARTATS

24 de des. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES IS. SETMANA DEL 18-241217

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: nadal. Ens reunirem amb la família per compartir unes hores d’il•lusió i en companyia. BONES FESTES AMIGUES I AMICS!
ADJECTIU: llargues. Eren les cares del PP a l’anunciar l’Albiol que havien fet el ridícul en quedar els últims el PP i no sumar el bloc unionista.
VERB: sorprendre. Arriben les primeres notes i amb elles la corroboració que serà un any difícil. Caldrà molta paciència i molta lluita!
COLOR: vermell. El color de la victòria de l’independentisme. Malgrat que tot estava preparat perquè governés el taronja, el bloc indepe es consolida i treu la majoria per restablir el govern legítim de la Generalitat.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Aquesta setmana he pogut gaudir del mercadet de nadal de Reus. He tingut l’oportunitat d’acostar-me a la Mercadal i sense preses tombar per les paradetes remenar una mica i emportar-me alguna cosa per acabar els guarniments de casa. Mola veure sobretot la creativitat dels caganers; cada any de nous i innovadors.
Loteria nacional. Només que, en vistes del tracte rebut de part d’Espanya i davant l’actitud del pallasso de Sort, he decidit no comprar ni un trist dècim. Boicot total! Les xifres parlen d’una davallada del 35%. A qui li hagi tocat felicitats!
No n’hem tingut prou amb la victòria en les eleccions de l’independentisme que el Barça va al Bernabeu i li fot un 0-3 al Madrid; 3 com els escons que ha tret el PP a Catalunya! Gran inici del Nadal! Ho hem celebrat com mai!
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Era a classe de literatura universal a la URV quan em van acostar per primera vegada a la figura de Dostoievski; avui dia 22 de desembre s’acompleixen 169 anys de l’indult que va rebre quan era a punt de ser executat. La seva pena pertànyer a una mena de secta que el tsar Nicolau I havia prohibit: el socialisme utòpic; que no era res més que un grup d’intel•lectuals que conversaven i fabulaven sobre quin havia de ser el model de societat ideal. Aquell hivern de 1997, la professora ens va donar una setmana per llegir-nos ‘Crim i càstig’. Brutal! Hi ha dues novel•les en les que la psicologia dels personatges m’ha corprès: la Colometa-Natàlia de la ‘Plaça del diamant’ de la gran Mercè Rodoreda i el Raskòlnikov de ‘Crim i càstig’ de Dovstoievski. El personatge ds l’autor rus gira al voltant de les motivacions sobre l’assassinat que comet i el càstig en forma de malaltia que suposadament rep.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 22 de desembre de 1989. Romania posava fi al règim de Nicolaie Ceaucescu. El líder comunista, que havia consolidat un règim personalista i familiar basat en el control policíac dels ciutadans. Una de les dictadures més bèsties de l’est d’Europa que acabaria amb un final dràstic a tants anys de patiment. Seria executat sumàriament el 25 de desembre. Més pedagogia se n’hauria de fer a les escoles per mostrar la xacra que suposen els règims dictatorials siguin de dretes o d’esquerres. Potser així no ens trobaríem imbècils pel carrer aixecant el braç i cridant consignes ultres en favor d’assassins i maleïts que han comès crims contra les persones.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...)  Setmana metereològicament monòtona. Anticicló, petits fronts, vent, fred normal... El final De la setmana ha vingut marcat per espesses boires a la zona de Lleida que ha provocat alguns accidents com un xoc múltiple a la carretera per mala visibilitat.
Entrem a l’hivern amb un dèficit preocupant d’aigua als pantans a causa de l’escassedat de pluges. Al pantà de Sau, l’església de sant Romà i el seu campanar es poden veure sencers, de baix a dalt quan a finals de l’estiu en sobresortia només la punxa i el darrer finestral del pis de dalt. Simptomàtic que un dels embassaments que abasteix a més gent a Catalunya estigui en aquestes condicions. En un altre ordre de coses, deixem enrere la tardor i entrem de ple a l’hivern. Les postes abans dels dies de vent han estat espectaculars. I en aquestes, hem pogut tornar a observar com el sol travessava els arcades del campanar de sant Pere Reus i com en la sortida del sol el rossetó de la Seu de Palma de Mallorca s’il•luminava en vermell.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). El centre de Reus ha aparegut ple de llaços grocs perfectament pintats al terra en solidaritat amb els presos polítics; ben fets i amb estructura! Ens podran prohibir el que vulguin però els sentiments mai. L’activisme llibertari no s’aturarà. Va sobreviure al franquisme i ara sobreviurà a la censura del neo franquisme. Tot gest per donar suport a la gent injustament presa benvingut serà. Precisament, aquest dissabte, la ciutat s’ha bolcat amb els Avis de la Mercadal. Al migdia avis i gent diversa han donat voltes a la plaça en solidaritat i per reclamar l’alliberament dels presos polítics.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Com no podia ser d’una altra manera els tres moments més trending de la setmana han estat aquests. El seguiment del recompte de les eleccions catalanes, el seguiment de la loteria nacional espanyola i el partit Madrid 0 Barça 3.
Aquest tuit de Jordi Évole ha aixecat ampolles a la xarxa, essencialment de la caverna espanyolista al considerar que el periodista és un boig més indepe. ‘Sigan sin sentarse a hablar. Sigan enviando barcos con policías. Sigan encarcelando. Sigan "a por ellos". Ha sido todo un éxito’. Segueixen creient-se que Puigdemont i la resta són uns delinqüents i que han de ser a la presó, quan són mesures cautelars -i només passa en casos molt extrems- i ni tant sols hi ha hagut judici. Espanya no pot seguir amb aquesta ceguera i sent partícep d’aquesta injustícies.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). ‘La Casa de S.M. el Rey ha cerrado su lista de la compra para el año 2018. La licitación ha sido de 760.000 euros (690.909,09 euros sin impuestos) y cuatro empresas han sido las ganadoras por haber presentado las "ofertas más ventajosas". A través del Ministerio de Defensa ha adjudicado el contrato de suministro de productos alimenticios para todo el personal que trabaja en Zarzuela además de la propia Familia Real’ (elPlural.es). On són aquí els que reclamen que no es gastin els diners públics en xorrades? Mira si ens costa cara la Monarquia. Mira si es podrien destinar diners a molts altres recursos; doncs no! La monarquia ha d’estar ben atesa ja que no deix de ser una pota més de la conxorxa de poder de l’Íbex, el PPSOEC’s, les elèctriques, les aigües, el barrio de Salamanca, el FlorenTIMO i la llotja del Bernabeu etc Les ‘embaixades’ catalanes arreu del món cal tancar-les perquè són un gasto inútil, ara com dic, el dispendi que suposa la casa real per no fer res, no!
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). TV3, líder del dimarts (15,3%) amb una oferta d’informació i d’humor. Els més vistos del dia: ‘Un vasco en Polònia’ (611.000 espectadors), els ‘TN’ TV3  (599.000 al vespre i 394.000 al migdia) i ‘Està passant tv3’ (420.000). Líders fins i tot coartats i amenaçats pel 155. Memorable! Tot i així l’han volgut criminalitzar i ja no permetran els del 155 ni que puguin fer enquestes a peu d’urna. L’ombra del mal és allargada. En canvi el dimecres van obligar a donar  cobertura al ‘reietó de la colònia’ Millo parlant de les notícies relacionades amb les eleccions. Curiosament, després no se li ha vist la cara. Totes les teles van fer un seguiment del resultat de les eleccions al minut i és que s’hi jugaven molt. De totes les explicacions posteriors em quedo amb la sinceritat per fi de l’Albiol dient que havien perdut els unionistes. En canvi a Espanya, la Cuatro i la Sexta van rebre amb gran alegria les paraules sempre en castellà de l’Arrimadas, essent llargament aplaudida des de la 13tv. Al Puigdemont també se li va donar ‘platillo’ tot i que amb menys eufòria clar.
La premsa espanyola per primera vegada ha llegit els resultats electorals com una derrota en la gestió de govern del PP i de Rajoy. Tot i que encara són una mica esbiaixades conclouen que el govern ha fracassat, que hi ha d’haver dimissions i que s’han de convocar eleccions d’immediat. De moment el gran ideòleg i assessor de Rajoy, Jorge Moragas plega del PP per anar d’ambaixador de l’ONU. A Catalunya la gran Vanguardia, sempre a mercè de la tribu elitista del poder espanyol, també ha fet una reflexió en el mateix sentit: ha guanyat l’Arrimadas però l’independentisme  governarà.
Acaba temporada a Tv3 un programa innovador i diferent com el ‘Preguntes Freqüents’. L’Ullastrell i el seu equip han sabut muntar un programa de discussió política plural i amb tempos que no s’han fet pesats, combinats amb estadístiques i gràfics planers i entenedors. Un exemple de programa amb preguntes punyents i sense la crispació d’altres espais similars. Una llàstima que no continuï.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Els hereus de la corrupció, la mentida i la manipulació del PP, C’s, després de guanyar les eleccions a Catalunya -que no vol dir governar- han començat ja a les primeres de canvi amb una bateria de mentides que han circular com l’escuma per la xarxa. Veiem-les! 1-L’independentisme ha tret menys vots. N'ha tret 100.000 més. 2-Som la primera força constitucionalista que guanya eleccions catalanes. Va ser el PSC amb Maragall. 3-La llei d’Hondt ens perjudica. Sense Hondt tindrien 3 escons menys. 4-És una llei feta per “ells”. És la LOREG, llei electoral espanyola del 1985. 5- Hem guanyat per a tots els catalans. Ni un mot en català al seu discurs de la "victòria". Qui pena que puguin treure tants vots.
Guillem López Casasnovas (economista): "Han utilitzat l'economia amb fins partidaris polítics. Han animat la deslocalització, han manipulat dades objectives sobre la solidesa de l'economia catalana". Aquestes són les maneres del blog del 155:  manipular o rebentar allò que se’ls hi ha escapat de les mans. Amb la manipulació i la mentida però i el poc esperit crític de la gent han aconseguit mantenir-se en el poder d’aquesta Espanya corrupta i fosca!
Rajoy diu que qualsevol governant que no compleixi la llei ara "ja sap què passa". El cinisme d’aquest paio és esparverant. I el M.Rajoy perquè no va a la presó ja que ha cobrat en negre? Qui pot creure en aquest sistema? Com pot Espanya permetre que governin? Per què no fot una moció de censura el Sànchez per acabar amb ells? Al final només em queda pensar dues coses; que els sistema és una xarxa amb milers de potes -molt enrevesat i que la gent és idiota. De fet una mica a imatge i semblança del qui els governa. A M. Rajoy no se li ha acudit res més que dir que només parlarà amb l’Arrimadas en la mà que de nou li ha estès Puigdemont des de l’exili.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Han esperat que passessin les eleccions per mostrar les noves imputacions en una causa general que han obert fiscals amb uns informes absolutament falsos i tendenciosos contra la altres polítics relacionats amb el procés i la població civil catalana. Els cas més fastigós és la imputació que han fet al Pep Guardiola per haver llegit un manifest en un acte de l’ANC; molt semblant al de la Carme Forcadell per haver demanat al llavors president Mas -també investigat- que posés les urnes. També són investigats gent com la Marta Rovira, la Neus Munté, Mireia Boia, l’Arrufat i molts altres...
Més del 20% dels espanyols diu que no comparà productes catalans per les festes. Com ja he dit altres vegades, Catalunya és una terra de transformació del producte i no de produir els productes base. Aquests productes els elaboren en llocs on el boicot als productes catalans encara és més elevat. Per tant es llencen trets contra els seus propis peus. Idiotes!
Espanyolistes han creat los ‘escuadrones amarillos’. Grups de gent que es dedica a treure els llaços grocs de les ciutats. Cadascú a lo seu! Nosaltres farem el que puguem per reivindicar la sortida dels presos polítics de la presó.
Santi Vila publicarà el 7 de març "D'herois i traïdors", un assaig sobre el procés independentista en què repassarà els errors comesos per l'Estat i el Govern. Serà interessant llegir la opinió d’una de les persones que més m’atreia del govern de Puigdemont. La merda és que va abandonar el barco en el moment crucial. Veurem quina repercussió té!
El ex subgobernador Restoy pide “corregir la falta de independencia de algunos supervisores”. El alto cargo del Banco de Pagos de Basilea denuncia que España no tiene medidas de control para frenar el sobreendeudamiento inmobiliario (elPais.com). Com ha sortit Espanya de les crisis que ha patit? Amb bombolles immobiliàries; no hi ha més! I cada vegada s’han repetit els mateixos ítems. Comissions a ajuntaments a canvi de concessions, enriquiment d’uns quants, inflada de preus, els bancs movent diner i enganyant a la gent... i tot plegat es converteix en un creador de feina amb sous de merda de part dels treballadors des de baix i multiplicació de salaris dels amos. Lo de sempre!
Els serveis penitenciaris de la Presó ha sancionat amb 5 dies de confinament a Oriol Jonqueras per l’entrevista feta a Rac1. És una vergonya. Ni a fors ni a dins del centres hi ha cap mena de justícia. Als dos candidats a la presó no se’ls hi ha permès parlar dignament a la seva gent. I a més se’ls castiga. Arribarà aquell dia però que d’alguna manera o altra un tribunal o la vida mateixa farà justícia amb tota aquesta gent vilment empresonada i amb els que imputaran a partir d’ara.
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). El TC tomba la indemnització de 1.350 milions al projecte Castor. Els diputats de Compromís diuen que Soria, Rajoy i els ministres haurien de depurar responsabilitats. Nou revés -i a la cara- al govern corrupte del PP. Van voler donar una ajuda a FlorenTIMO i amb tota la premeditació i sense esperar els recursos presentats van tirar endavant el pagament de la ‘indemnització’ en un temps rècord. Ara que depurin responsabilitats i si són transparents que pleguin d’una vegada.
Uber perd la batalla amb els taxistes: Brussel·les conclou que és un servei de transport. Era el més normal! És una competència deslleial i s’havia d’aturar com fos. Més que res perquè les llicències de Taxi i els permisos valen un dineral que els d’Uber s’estalviaven. I això que la UE no es fica amb els afers interns dels països membres! Curiós!
El detingut per la punxada massiva de rodes a l'AP-7 és un mosso d'esquadra de baixa. Caldrà aclarir quin fi perseguia però en qualsevol cas totalment condemnable. Que pagui!
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Europa ja va coneixent com les gasta el govern del PP. La manipulació espanyola que va voler ocultar la violència policial de l’1O els va posar una vegada més en alerta, així com les mostres feixistes arreu del territori injustificades. Ara, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha desestimat el recurs interposat pel govern espanyol contra la multa de 19 milions d'euros per la manipulació de les estadístiques del dèficit dels comptes públics de la Generalitat Valenciana en l'anterior etapa de govern. Europa: no tardeu en destapar aquest govern corrupte i manipulable del PP. Com més tardeu més us esquitxarà!
13 EL PROCÉS-ELECCIONS (notícies lligades al procés sobiranista català). Final de Campanya; per fi. Ha estat una campanya que el govern del PP, el poder judicial i la Junta electoral s’han encarregat de què estigués tot adulterat des del primer moment. Aquestes són unes eleccions il•legítimes d’entrada. Han tingut la barra de tenir candidats a la presó i a l’exili, fet que ha suposat no poder lluitar d’igual a igual amb els unionistes. I la Junta electoral, dirigida pel PP-C’s, no ha parat de manipular prohibint la llibertat d’expressió en els llocs públics. Mai oblidarem el lema del C’s enfotent-se’n amb allò del ‘ara si que votarem’ i crits de votarem als mítings.
Per rematar-ho, per encara ser més mesquí, s’han encarregat d’intervenir TV3 i coartar una nova vegada la llibertat d’expressió amb sancions pel que emetien. Veiem-ne els exemples. Les al·legacions a la Junta electoral contra els mitjans catalans públics presentades per PP i C’s.  Contra la manifestació pels presos. C’s. No compensació però vulneració pluralisme. Contra els termes "president" i "consellers". C’s. Prohibició de dir president, conseller i govern a l’exili. Contra dues portades de Mònica Terribas. Sanció per vulneració de neutralitat. Contra el concert per la llibertat dels presos. PP. Sanció per vulneració de neutralitat. Contra la manifestació de Brussel•les. PP. Sanció per vulneració de neutralitat. Contra el debat dels candidats de Barcelona. C’s. Denegada. En canvi els insults,  la utilització de verbs com ‘desinfectar’, ‘càncer’, ‘malaltia’, ‘deliri’, ‘bogeria’  per a referir-se als sobiranistes s’ha permès; igual que mostres evidents sortides de la bruta boca de la Soraya dient clarament que els poders no estan separats. No dubto que a Espanya hi ha molt bona gent! Ho afirmo!! Però fot fàstic sentir tota aquesta xusma de la casta de l’Íbex creant odi, manipulant i dient mentides. I el que més greu em sap és que fins i tot gent que creia nets com l’Iglesias i el Monedero de Podem han acabat traient brumera per la boca atacant el sobiranisme i aprovant el 155 respectivament. Mentrestant, els nostres líders només podien parlar per vídeo conferència, per carta o per telèfon (han tingut la poca vergonya de no deixar-los sortir ni un trist dia per fer campanya). En canvi, sabedors que en condicions normals perdrien, han fet estar a Catalunya els seus líders espanyols: Rajoy (que l’hem hagut d’aguantar fent exercici per Barcelona com si anés a saludar Espanya des de la colònia), Rivera, Sànchez i Iglésias. Si malgrat tot guanyem, serà brutal! Per si o per no, el Millo ja ha dit que els recomptes paral•lels no tindran validesa. A més s’ha burlat de la intel•ligència de la gent al dir que els problemes amb el vot de l’estranger és degut al correu. Diverses són les denúncies de no haver pogut fer els tràmits amb l’Ambaixada tot i demanar-ho amb 45 dies d’antelació. Patètic!
I els catalans el 21 de desembre han decidit per majoria que aposten per la independència tot i ser la força més votada C’s. El grup de JuntsxCat, ERC i la Cup sumen 70 escons per la plena sobirania, mentre que el blog unionista del PPSC’ es queda amb 57. Entremig els Podem’s hauran de prendre algun posicionament més seriós esperem. Constatar el manteniment del PSC i el gran fracàs del PP de l’Albiol, però sobretot és una porta als morros a Rajoy i la seva política de la porra i la judicialització del que ell no ha sabut resoldre políticament. Aquest va ser el meu pronòstic la matinada del 20: ‘Guanya les eleccions Junts per Catalunya i continuarà sent president Puigdemont. Segona força: ERC. Seguits d’a prop de C’s: tercera força. Quarta força: Comuns. Cinquena: PSC. Sisena: CUP. Setena: PP. hora 2:13h’
Les eleccions ens deixen dades per a la història. Una participació del 82%, l’enviament de 17.000 agents per cobrir els coles electorals o la disminució en un 30%. A banda, fins a 55.000 persones paral•leles a les votacions van vetllar perquè no hi hagués manipulacions. Tot i això sembla que n’hi va haver. Sense anar més lluny un de C’s va ser enxampat mentre repartia sobres amb vots a la gent gran. No obstant, els resultats es donen per bons fins i tot per l’independentisme.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Trump no deix d’intimidar als seus col•legues caps d’estat i polítics amb les encaixades o no de mà que fa. Així a Macron o el Shinzo Abe els hi ha fotut unes apretades de mans a lo bèstia, fent-los bellugar i tot. En canvi, amb la Merkel es va fer el boig i no li va donar la mà quan ella li va reclamar.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). Omella demana als cristians que el 21-D no votin partits «que vagin contra la religió». L'arquebisbe de Barcelona confia que, independentment del resultat, la cita electoral ha de servir per "avançar en la convivència i en el bé de tots". Vistos els resultats a posteriori no sé si deu estar massa content.
Un exemple a seguir en la nova església del segle XXI: el padre Àngel de l’església de san Anton de Madrid. Amb 80 anys i amb un càncer de colon diagnosticat, l’home segueix predicant el missatge de Jesús des de la seva parròquia, la qual obre les 24 hores del dia per donar aixopluc, menjar i oferir recolliment a tot aquell qui ho vulgui. Un gran mestratge! Tot i la polèmica que va crear i les crítiques dels de sempre de la Conferència Episcopal va dir ell estava disposat a casar persones del mateix sexe si es demostraven amor; que es per damunt de tot el gran missatge que va a venir a transmetre’ns Jesús: ‘estimeu-vos com jo us he estimat’. Aquesta és l’església activista que em representa! Gràcies padre Àngel per fer que per damunt de tot valoreu les persones.