10 de març 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:27). BARÇA 3 - RAYO 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 27.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 3 (Piqué, Messi i Suàrez) – RAYO 1.

3. ‘EL ENTORNO’. Culminen 10 dies intensíssims i boníssims pel que fa a l’òrbita culer i desgraciats pel madridisme. Els blancs en aquests 10 dies han estat eliminats de la Copa i apartats de la Lliga pel Barça. Just dimarts, l’Ajax signava l’hecatombe blanca eliminant-los de la Xampions. El més sensat és el que ha dit Modric; els jugadors que havien de ser clau no han assumit la responsabilitat en pic Ronaldo va marxar.
A mitja setmana Barça i Girona han jugat una devaluada Copa Catalunya que s’ha emportat brillantment l’equip gironí, aconseguint així el seu primer trofeu de la història. Felicitats!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Primer partit d’Alba al Camp Nou després de la seva renovació. I primer partit de lliga a casa des de l’inici del judici del procés. En el minut 17:14h la cridòria a favor de la causa ha estat intensa entre els 76.000 espectadors que avui han assistit al Camp nou.
Hem aconseguit 38 dels últims 42 punts possibles; bons números. 12 assistències de Messi i 26 gols; tot i no estar a un gran nivell, les dades són brutals.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-2-3-1 a la primera part. Ter (espectador i tardon en el gol). Defensa: Alba (incisiu), Piqué (poc punyent en gol i golejador), Umtiti (ben posicionat) i Semedo (bona entesa per banda, estorbant en el gol). Doble pivot per Busi (partidàs) i Arthur (sobrer avui). Mitges puntes per Coutinho, (més intens però fallon), Vidal (bon partit al tall) i Messi (assistent i irregular). Davant: Suàrez (brau) .
Primera part amb un 4-2-3-1 amb bones ajudes per banda però amb poca fluïdesa per a les bandes (ens han tapat bé). Bé a pilota aturada. A la segona part hem tornat al 4-3-3 amb l’entrada de Dembelé i ficant Cou a mig camp. Hem fet els millors minuts, amb possessió i malgrat avui tenir una precisió més baixa. El tercer gol és una jugada col·lectiva marca de la casa. Ens han agafat a la contra.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb Busi. S’ha afartat a tallar accions que podien ser contres.
-‘ERES MUY MALO’. Coutinho. No és que hagi fet un mal partit. És més que no aporta una diferència que se li pot exigir.
-L’INDULTAT. De justícia avui es indultar Vidal. Dels partits més complerts que li he vst jugsr.
7. EL RIVAL. Ha jugat amb un 5-4-1 amb les línies defensiva i del mig molt juntes. A dalt, davanter centre obert a les bandes que ha descol·locat la nostra defens. Raül de Tomàs ha fet un golàs. Punt negre: la pilota aturada. Encaixen un fart de així! Crec que tenen un equip per salvar-se!
8. LA MOVIOLA. Melero López. Detall de l’arbitratge i de la Lliga amb el dia de la dona. El col·legiat ha xiulat el partit amb un xiulet lila. Al minut 2 no ha xiulat una falta claríssima al balcó de l’àrea. Possible penal sobre Semedo que no era i no ha xiulat i penal claríssim que si que era i ha xiulat.
9. LA VEU DEL SOCI. Com hem xalat aquests dies, noi. Jo la veritat és que no em pensava que l’Ajax eliminés el Madrid però és que s’ho van merèixer. De fet en moltes fases del partit semblava que fos el Barça per la manera en la que juguen. Com ha molat veure la madrilada estripant-se les vestidures! Ara esperem no confiar-nos de cara a una tornada de Xampions que es vendrà cara. Si anem sobrats ens fotran fora. Un gol d’ells aquí ens pot matar.
Lesió preocupant de Dembelé ja que és dels pocs que aporta coses diferents.
10. A LA CAVERNA. L’Atlético ha guanyat pírricament contra el Lega al seu camp. Però mira, tres punts i pressió al Barça ja que es posava 4 punts abans de jugar els blaugranes. El Barça suma doncs amb la Vitòria 63 punts i els colchoneros romanen a 7 amb 56. Queda el partit dels de Solari. Quart queda el Getafe amb 45 punts i el Leganés amb 41.