APARTATS

31 de març 2019

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 25-310319

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES. La imatge és per la manifestació sonora que han fet els pobles dels Pallars per denunciar la injustícia que ha suposat treure de la seva terra el Doctor Music i fotre’l a Barna. No hi ha dret! Tot el suport en la denúncia, ja està bé que tot s’ho endugui la capital!


-QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Com a bons catalans i tal com mana la tradició, hem anat amb el cotxe nou a beneir-lo a Montserrat. De pas, hem pujat a la muntanya sagrada i hi hem passat el cap de setmana amb recolliment i carregant les piles en aquesta meravella d’entorn.

-EL PERSONATGE. Amb dos collons com a palmeres, el honorable President de Mèxic Andrés Manuel López Obrador ha aconseguit posar de peu tota la llopada cavernària espanyolista. L’home ha demanat a Felip VI i al papa Francesc (que ja ho va fer el 2015) que es disculpin pels abusos comesos pels espanyols durant la conquesta del Mèxic actual. Il·lús! Si mai han demanat perdó per la guerra civil i per tenir un dictador enterrat en un mausoleu i que hi hagi per contra milers de víctimes tirades per les cunetes, com voleu que demanin perdó a Méxic? Des del més pallasso al més suposadament culte, han insultat, menyspreat i vexat el senyor Obrador. Des d’Abascal, passant per Rivera, Casado, Hernando a Pérez Reverte o els socialistes. Faltant com sempre a la veritat, encara han fet veure que els espanyols van humanitzar unes gents deshumanitzades, com si fossis animals o troglodites. Quina vergonya de classe política espanyola que es capaç de falsejar fins i tot la història, la qual poc els importa manipular segons com bufi el vent. I per acabar em quedo amb un dels més grans imbècils que hagi pogut parir aquesta pàtria: Josep Borrell. Ha dit que per aquesta regla de tres França hauria de demanar perdó per les ocupacions espanyoles de mans de Napoleó (cosa que no demanaran, ha dit). Doncs mira; potser seria un primer pas més que res de cara a la gent del poble que va donar-ne la vida davant la inutilitat dels seus mandataris.

-L’EFEMÈRIDE. El 27/3/1977 va ocórrer el pitjor accident aeri de la història de l’aviació amb un total de 583 persones mortes. Fa just 42 anys van topar dos avions Jumbo, un de la companyia KLM i l’altre de PANAM a l’aeroport de Los Rodeos a Tenerife. Hi havia una intensa boira que no permetia que hi hagués una bona visual. Es veu que hi havia hagut una amenaça de bomba a l’aeroport i el pilot holandès només tenia 3 hores per arribar a Amsterdam, sinó el vol quedaria cancel·lat. Presses, males comunicacions... Curiosa i tristament, un conjunt de coincidències catastròfiques va fer que es trobessin ben a la vora dos avions; un que rodava per la pista i un altre que volia enlairar-se. Total que un va enlairar-se quan l’altre encara rodava i va impactar amb el motor sobre de l’altre per estavellar-se més enllà. Els dos van fer maniobres per evitar un xoc que va ser inevitable.

LA METEO/ESPAI TERRA. Sembla això el dia de la marmota. Nova setmana monòtona a més no poder. Algunes glaçadetes a les nit a les fondalades degut al gran contrast de temperatures entre el dia i la nit i la baixada brusca que es dona en caure el sol.

Amb gran alegria, hem vist com al final de la setmana, quasi 5 mesos després, es girava la truita. Han tornat les precipitacions, tot i que febles. Veurem s’anima la cosa la resta de la setmana! En qualsevol cas, la gent que cultiva ferratge arreu de Catalunya està desesperada ja que veu amb impotència com la manca de pluja malmetran un conreu ja de per si complicat.

Apagada de llums d’edificis emblemàtics per alertar del canvi climàtic a la terra. Tota mesura és poca! Mentre hi hagi negacionistes però no hi ha res a fer!

-EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. Suárez Illana: “Los neandertales también usaban el aborto, esperaban a que naciera y le cortaban la cabeza” (ElPaís). Aquestes han estat les declaracions patètiques i lamentables del fill de l’Adolfo Suàrez; com diria el Nuñez: ‘aquell senyor que duu el nom d’un aeroport’. Dos dies més tard que transcendís una entrevista de la Victòria Pregó en la que el president Suàrez deixava entreveure que l’estat i la transició eren una camama, va i surt el fill (candidat del PP) per tractar els pares que volen avortar de troglodites. Les xarxes han bullit amb les declaracions d’aquest miserable. Sembla que ha estat picat pel virus del filldeputisme de PP. Per una vegada, dono la raó a Sànchez: ‘Ser Suàrez no se hereda’. La imbecilitat si, però, hi afegiria. Quina poca talla segueix demostrant la política espanyola! És vergonyós que haguem de ser representats per impresentables com aquest.

-QUE N’APRENGUIN! Que n’aprenguin tots aquests mamarratxos que a dins d’Espanya es creuen Déus idolatrats sense més per la caverna neofatxa del PPSOEC’S. Tim Sebastian, en reputat periodista de la televisió alemanya Deutsche Welle, ha posat el Ministret Borrell contra cordes amb dos temes que són una pedra a la sabata de la suposada democràcia espanyola. I mira que les preguntes no revestien res més enllà de la claredat en les que han estat fetes. El primer tema que ha fet irritar el ministret d’exteriors, que ja venia motivat després de les demandes de perdó del president de Mèxic per la massacre espanyola contra Amèrica central i sud, ha estat Catalunya. L’entrevistador, allunyat de la burda manipulació de la política i la premsa cavernària espanyoloide, li ha fotut en cara que com hi podien haver  presos preventius tant de temps per haver fer un referèndum. I per què a Espanya no es permetia el dret a l’autodeterminació? I per què no es reformava la Constitució si segons el CIS el 70% dels espanyols ho volen? El tio s’ha aixecat enrabiat i ha deixat l’entrevista. Després de la bronca -imagino- dels assessors, ha tornat a plató i l’ha acabada. De nou la incomoditat ha tornat a ser evident en ser preguntar per Gibraltar. Al final, el Borrell, com s’hi alliçonés un nen petit, li ha dit al Senyor Tim, que la propera vegada fes millors preguntes, al que l’entrevistador, en un gest que l’honora li ha espetat que ell no va allà a fer-li la ‘gara gara’ ni a ‘ensabobar-lo’. Lliçó brutal de periodisme! Que s’ho apuntin molts a Espanya! A veure si d’una vegada per totes deixen de protegir-se com llops malferits i reconeixen que no estan fent les coses bé.

-UN TIP I L’OLLA PLENA. Amb Pablo Casado. És tan desgraciat aquest paio que fins i tot quan parla les seves paraules obren la porta a donar més proves que els poders a Espanya no estan separats com haurien d’estar separats en una societat democràtica avançada. En una entrevista al ‘Objetivo’ de ‘laSexta’ ha dit que Quim Torra està cometent delictes flagarants però que la Fiscalia i els jutges (poder judicial) no actuen perquè el Govern de Sànchez no vol. Per tant dues consideracions fetes en nom del Partit Popular que se sobreentenen. La primera que la Justícia no és independent i que acaba obeint el Govern. I segona, que en temps de Don Rajoy i els Soraios és el que es va fer. És a dir; van instar al poder judicial a entrar a sac contra el moviment sobiranista i el govern català. Barregen doncs justícia i política. En conseqüència, aquest inútil està reconeixent doncs dos fets a Espanya: que no hi ha separació de poders i que els presos i exiliats són polítics. Com diria el savi: ‘por la boca muere el pez’. És tan fals que s’omple la boca de qualificatius ‘golpistas, comunistas o proetarras’ però quan l’interpel·len per VOX diu que no li agrada qualificar a ningú. Se’t veu el llautó desgraciat!

ESCLAUS DE LES DADES. 2 de cada 10 visites als CAPS les fan metges de capçalera. Ha transcendit la notícia que als senyorets metges pediatres no els hi ve tan de gust exercir en un cap. Ves tu quins collons! I l’administració permet que ho hagin de fer al seu lloc metges de capçalera. Doncs molt malament! Mira que sempre he defensat tota reivindicació que hagin fet però aquesta vegada no els hi dono cap suport. Que facin el que els pertoca, ves aquí! I sinó que els obliguin a fer-ho!

-DURUS A QUATRE PESSETES. Reus i Tarragona com a bon exemple a l’hora de sancionar entitats bancàries que vulneren el dret a l’habitatge. Recordeu el nom de les entitats i les xifres. Les entitats són Aliseda, Altamira Santander  i Kutxabank. Les xifres són multes de 9.000 a 90.000 euros a Tarragona. Mentrestant, el ‘Diari Mes’ informa que Reus ja ha ingressat 418.000 euros en multes coercitives. Aplaudir llargament que els nostres representants d’una vegada es posin del costat de la gent i no de les entitats bancàries. És de justícia social i més amb els temps que corren on un 20% de les famílies viu al llindar de la pobresa. A veure si entre totes les administracions fem més digna la vida de les persones!

-EL PROCÉS. 41 senadors de diferents partits francesos han signat un manifest apel·lant al respecte a les llibertats i els drets fonamentals del poble català. En l’escrit es demana que s’aturi la repressió i que França i la UE intervinguin per mediar en el conflicte per trobar-hi una solució política. Igualment, un grup de 29 d’intel•lectuals madrilenys s’han autoinculpat per solidaritzar-se amb els Jordis, ja que consideren que estan encausats injustament pel fet de se ser dissidents.

Judici. Declaració de l’instructor de la guàrdia civil, el tinent Baena. Una matinal plàcida quasi a mode de míting en la que els ‘compinxes’ de l’acusació l’han ensabonat perquè fes ben evident que el període que va durar el Procés (20/09-3/10) va ser insurreccional, tot i reconèixer que les investigacions per sedició i rebel·lió ja van començar el 2015, seguint l’ordre de l’avui fiscal Zaragoza, que avui ha estat força moix. La veritat és que les declaracions darreres junt amb aquesta no han afavorit massa els acusats i és que el que va signar aquest paio és el text on s’aguanta tota l’acusació dels qui acusen. No obstant, quan han agafat el torn de preguntes han començat les contradiccions i inseguretats ja que, malgrat el clima de preguerra quasi no hi va haver detencions ni desperfectes. Ha mentit flagrantment en no reconèixer ser ‘Tácito’ al Tuiter com ha demostrat sobradament el ‘Diario Público’. A què esperen les defenses a presentar una querella? Aquest paio és tan ruc -a part de xulo, prepotent i masclists, tal com ha demostrat amb la declaració i en els seus perfils- que fins i tot ho va reconèixer via conversa telefònica amb el diari. Després, per a més inri, utilitza el símbol de la serp enroscant-se tant al perfil aquest secret de ‘Tàcito’ com en el seu compte personal de Facebook. I va i el Marchena diu que tot això no és rellevant, quan aquest testimoni li podria haver mentit a la cara.

De la resta de declaracions concloc que el volen és fer veure que a Catalunya hi ha una kale borroka institucionalitzada, on fins i tot els bombers els van insultar i anar en contra. Pretenen demostrar una violència extrema a partir d’insults, posar i treure pancartes, cares d’odi, empentes i escarnis.

Dels observadors internacionals simplement constatar que no vam rebre diners públics.

-TIP DELS IUESEIS. El de la tofa malgrat tot té sort i mira que a malparit no el guanya ningú. Diumenge mateix hem sabut que ha tallat les ajudes amb centreamèrica, ja que diu que no col•laboren amb els EUA. Malgrat tot, la fiscalia americana ha conclòs que Trump no va conspirar amb Rússia en les eleccions de 2016 ni va obstruir la justícia. Mentre encara ho celebraven, s’ha trobat amb que Rússia ha ficat el nas a Veneçuela per, suposadament, ajudar-la. On els uns hi veuen col•laboració, els altres hi veuen conspiració. Veurem com s’acaba tot plegat i és que Rússia no és dels països que s’espantin pel que puguin dir els altres. Amb tot, el ros ha exigit al Putin que marxin. I els de Putin, ‘ni cortos, no perezosos’ han dit als americans que abandonin Síria.

-REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. Arxivada l’acusació contra el mecànic Jordi Perelló de Reus que haver-se negat a arreglar el cotxe d’una agent espanyola. Se l’acusava de delicte d’odi. Totes les mamarratxades que diuen en contra de Catalunya no tenen aquesta tipificació, ara això si que van tenir collons de demanar-ho i denunciar-ho. No hi ha dret! Pel que es veu però la causa no queda del tot tancada ja que un error o un mal entès fa semblar que el cas no queda arxivat del tot i que pot reobrir-se.

Bona feina dels Mossos. Han detingut sis membres d’una banda de cabrons que robava a l’autopista AP-7. Per si no en té prou la gent amb que ha de pagar una animalada per desplaçar-se, a més, lladres. Els molt putes feien veure que tenies una avaria al cotxe i et seguien fingint ajudar-te. Llavors et robaven! Pels que es veu tenien un reguitzell d’antecedents. Per què permeten que tombin lliures? Quina justícia és aquesta?

Curiosa campanya invasiva del PSC a la ciutat. Et truca un puto robot informant-te que són els vermells i que si vols et trucarà el candidat per explicar-te quin és el seu projecte. Deixeu d’emprenyar la gent i menys per telèfon que ja hem d’aguantar prou merdes! Tranquils que per molt que innoveu i per molt que l’Iceta digui que si som un 75% que volem la independència o un referèndum Espanya haurà de trobar-hi un encaix, mai us votaré. Així que deixeu de molestar-me! Ja vau estar massa anys a la ciutat inútilment!

-EL NOSTRE PA DE CADA DIA. Curioses les imatges del Papa Francesc retirant la mà en el besamans de recepció. Es veu que l’home vol eliminar els gestos de poder ostensible. Si vol eliminar la ostentació en l’església catòlica pot començar eliminant anells i altres despeses de la cúria vaticana que podrien ser empleades en causes més dignes. No diré que la voluntat de l’home no sigui digna però no s’hi val en fer gestos només de cara a la galeria, calen gestos més contundents i profunds. Ja al cap de setmana, el Papa ha estat rebut al Marroc 34 anys després. El diumenge seguirem amb atenció l’entrevista que li va fer!

Ha començat el judici contra el pederasta confés Miguel Àngel Benitez. El molt fill de puta ha reconegut que va abusar de nens de 13 anys practicant-los felacions i altres tocaments i amb l’auspici dels Maristes, ja que no el van censurar en saber-ho. Per qualsevol persona amb dos dits d’humanitat, sentir el relat del que va fer ha estat un cop molt dur. No es pot perdonar mai!