14 de març 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2018-2019. XAMPIONS (8ENS). LYON 1 - BARÇA 5.

COMPETICIÓ: Xampions. Vuitens de final.

RESULTAT: LYON 1 - BARÇA 5 (Messi 2, Cou, Piqué i Dembelé).

A l’anada, després d’uns minuts on el Lió va poder fer-nos mal, el Barça va assentar-se molt bé damunt del camp i amb la pilota sempre als va anar fent recular i cansar els francesos fins arraconar-los al voltant de la seva àrea amb un 68% de possessió total. Fins a 25 vegades vam arribar a l’àrea i fins a 5 vegades vam xutar de manera molt clara i evident. Pólvora mullada! D’aquells partits que veus que durarien tres dies i que mai faríem gol. El porter Lopes va fer un partidàs per cert. L’equip francès va anar esllanguint-se fins quasi desaparèixer. El resultat per ells és molt bo ja que a la tornada amb gol ens poden complicar molt les coses. En condicions normals el Barça, amb la immensitat del Camp Nou,  els passarà per sobre i es classificarà. Però compte, si ens confiem i ho donem per fet tenen qualitat per complicar-nos la classificació.

A la tornada hem tingut l’encert que no vam tenir a l’anada; 10 xuts i 5 gols. Impressionant! Hem sortit endolladíssims, amb un Messi guiant l'equip i un Suàrez inspiradíssim. Tot i que no hem estat molt brillants, hem guanyat clarament. A la mitja part i hem anat amb un 2-0 que ha fet que a la segona els esperéssim una mica més. Ells s’han posat al partit una estona i han fet el gol que ha inquietat el Camp Nou. 20 minuts d’un cert patiment que s’han acabat amb el tercer gol nostre, rematat amb el quart i el cinquè, estant ells abocats al nostre camp. Amb tot, el Barça serà al bombo del sorteig de divendres per saber els rivals a batre per optar ser a la final de Madrid. 12 temporades ferms en la Xampions i 30 partits sense perdre al nostre camp. Dades més mereixedores de títols!
Per lamentar els incidents dels seguidors francesos, fins i tot amb 6 detinguts. Els molt malparits van venir aquí a fotre's amb el Barça i Catalunya. Au doncs; que us donin sac! Cap