APARTATS

17 de març 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:28). BETIS 1 - BARÇA 4.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 28.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BETIS 1 -BARÇA 4 (Messi 3 i Suàrez).


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana d’impàs marcada pel fitxatge de Zidane pel Madrid i la victòria i la classificació -i eliminació del Lió- a la Xampions i el posterior sorteig que ens ha deparat el ManU com a rival.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 33è hat trick de Messi, suma a la lliga 29 gols i segueix fent llegenda. Fins i tot la gent l’ha aplaudit, fet que el crack ha agraït. 4art gol de falta enguany i 22è gol que marca als verd i blancs. Amb el golàs -crec que serà- de la lliga de Messi, mola veure les reaccions de Roberto, Lenglet i fins i tot del porter del Betis posant-se les mans al cap.
Quasi 55.000 espectadors al Villamarín que han tornat a presenciar l’exhibició de Messi i que com dic han aplaudit i fins i tot corejat el nom.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-4-2. Ter (grans passis en llarg). Defensa: Alba (doblant per banda i obrint el camp), Piqué (líder), Lenglet (rectificador) i Roberto (el més fluixet; en velocitat superat). Mig: Busi (boia), Vidal (consolidant-se), Raki (diferencial) i Arthur (a la banda, compensador). Davant: Messi (Déu), Suàrez (gran regularitat tot i que fallant lo fàcil).
Partit molt ben plantejat i treballat per l’equip tècnic, sabedors que el Betis ens lluitaria la possessió. Hem posat 8 tios entre defensa i mig per compensar millor l’equip. Hem perdut la possessió i hem fet menys passis però els hi hem passat per sobre, probablement amb l’equip que té més de Valverde en ment. Aquests crec que és la seva manera de jugar i la veritat és que es nota molt més solvent, tot i que aculem molt l’equip.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Per tot. Pel lideratge, pels passis i pel hat trick, pel golàs de falta i sobretot pel golàs últim. L’equip balla al seu so i si ell està entonat l’equip es solidifica són invencibles.
-‘ERES MUY MALO’. Avui no diré res!
-L’INDULTAT. Vidal. Gran comodí que s’està consolidant a mig camp i compensa l’equip.
7. EL RIVAL. Avui la veritat és que no han estat bé. Ens han jugat amb un 3-1-4-2 però els hem superat amb escreix. És un equip que necessita la pilota però avui, tot i que l’ha tingut, no han estat decisius. Han perdut moltes pilotes que han permès creat molt perill al Barça. De totes maneres és un dels equips que fa un futbol més atractiu de la lliga, amb un estil semblant al Barça.
8. LA MOVIOLA. De Burgos Bengoechea. Arbitratge sense complicacions. Els jugadors han col•laborat en que així fos. Partit admirablement net.
9. LA VEU DEL SOCI. Arribem al moment clau de la temporada i la veritat és que hi arribem amb solvència i seguretat i amb la possibilitat de poder guanyar els tres títols en joc. Notem l’equip ben compensat i decisiu al davant.
Sorteig de Xampions que ens ha donat com a rival el Manchester United. Un clàssic d’Europa que ens depararà un gran enfrontament. A l’altra banda del sorteig es poden trobar el Guardiola i el Cristiano. Apassionants partits que venen! Aquesta és la veritable essència de la Copa d’Europa.
10. A LA CAVERNA. Sumem 66 punts després de la victòria a camp del Betis. Augmentem l’avantatge vers l’Atlético de Madrid (56 punts) que ha perdut contra el Bilbao per 2-0. Ens posem doncs a 10 punts dels colchoneros. El Madrid roman a 12 (54 punts), després de guanyar al Celta al Bernabéu. Bon debut de Zidane en la segona etapa al Madrid.