APARTATS

24 d’oct. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 1 - MADRID 3

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 5

-ALINEACIÓ. 4-2-3-1. Porteria: Neto. Defensa: Dest, Piqué, Lenglet, Alba. Mig: Busi, DeJong, Coutinho, Messi i Pedri.  Davantera: Ansu. Amb canvis constant de posició entre Ansu i Messi al centre de la davantera. En diferents fases del partit m’ha semblat que sovint defensàvem en una mena de 4-4-2.

-MARCADOR: BARÇA 1 (Ansu) – MADRID 3. 



2. EL TITULAR: ‘El Var facilita al Madrid el camí cap a la victòria’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Gol 400 de la història en els Barça Madrid i l’ha aconseguit el jovenet Ansu. Zidane segueix sense perdre al Camp Nou.

4. LES CLAUS. Zidane, el Var, el cansament i Koeman. Zidane ha sabut plantejar molt bé el fet de jugar contra el Barça (després ho desenvoluparé). El Var ha decantat la balança cap als blancs (en parlo després). El cansament s’ha notat sobre Alba que ha estat la clau culer. I Koeman. No ha sabut llegir bé el partit després de la lesió de Valverde abans d’acabar la primers part. Ha trigat molt a fer els canvis i no ha donat frescor a l’equip. A nivell de joc tinc la sensació que el Madrid ens té la mida presa, sobretot en defensa col•locant de pivot a Benzema per obrir espais a la segona línia que ens ha rebentat. Fins el penal la cosa estava força igualada, tot i que fins i tot ens havien pres la possessió de la pilota. No hem sabut jugar bé les entrades de seva segona línia. La sensació és que no s’ha treballat bé en els entrenaments. La part final del partit ha estat un patí de col•legi. L’entrenador s’ha pensat que posant 50 davanters marcaríem més gols i ni hem arribat ja que no teníem passada. Sense assistència, sense profunditat i sense gol estem perduts. Per a més inri, fem menys passades i som menys precisos que altres temporades. 

5. LA CARA I LA CREU. Alba. Ens ha donat profunditat per banda esquerra, associant-se molt bé i aprofitant els espais. Pedri. Li ha vingut el partit gran. No li ha sortit quasi res i no ha ajudat massa en tasques defensives.

6. EL RIVAL. Gran Madrid. Tothom el donava per mort però ells, recuperant Ramos -que és el gran líder-, han plantat cara a les darreres derrotes per acabar fent un bon partit a Barcelona. Dos defenses ben potents, dos laterals que ajuden molt al mig i que permeten fer ajudes en la recuperació als tres del mig i en la sortida a l’atac. Aquí crec que hi ha la clau del Madrid avui. Saben poblar molt bé el mig del camp i solen tapar bé les bandes amb ajudes constants. I davant tres jugadors més dels que Benzema actualment n’és el líder. Vinicius desentona però és veloç i Valverde que sol també recolzar molt el mig i que també entra bé per la banda. Molt d’ofici i molt de saber fer.

7. LA MOVIOLA. Munuera Martínez. Un inútil malintencionat. I dic això perquè la decisió la pres ell. Els del Var s’han rentat les mans i ell sense titubejar ha xiulat un penal que ningú s’ha cregut. I és que si mires la jugada des del començament és Ramos qui fa falta a Lenglet. En canvi, pel que fa a les targetes -com sempre- ha permès un joc violent del Madrid.

8. LA VEU DEL SOCI. Alarma noi! Hem vist algun moment amb una certa il•lusió però no acabem de fer un pas en ferm endavant per vèncer amb claredat i sobretot convèncer. El club necessita una pau interior que no té. Fins que no s’aclareixi el vot de censura no hi ha res a fer. En l’àmbit esportiu hi ha molt per fer. De moment Koeman no ens ha demostrat res del tot convincent per confiar en aquest equip. Segueix sense un 11 inamovible, no sol plantejar bé els partits i sol anar tard en els canvis. I si; ens falta gol, o un pla b de gol. Per a un culé és molt frustrant! Menys mal que venen partits seguits i o una de dos o ens maten del tot o ressorgim.