APARTATS

7 de gen. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BILBAO 2 - BARÇA 3

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 17.

-ALINEACIÓ. 4-3-3. Porteria: Ter. Defensa: Dest, Araujo, Lenglet, Alba. Mig camp: Busi, DeJong i Pedri. Davantera: Dembelé, Messi i Griezmann.

-MARCADOR: BILBAO 2 - BARÇA 3 (Pedri i Messi 2).


2. EL TITULAR: ‘Reenganxats a la lliga? Veurem!

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Pedri s’està convertint en la sensació de la temporada i això que només té 18 anyets. L’entesa que té amb Messi ha fet que l’astre argentí recuperi l’alegria. A aquest noiet la història el recordarà!

4. LES CLAUS. Hem jugat amb un 4-3-3 en atac i en defensa sovint hem jugat amb una mena de 4-5-1 o 4-1-4-1 amb els extrems Dembelé i Griezmann ajudant a mig camp. Així Messi juga de fals 9 i dóna molt de joc, al mateix temps que queda més alliberat de tasques defensives (feina de la que pot participa) i és nota menys. Tot i començar malament hem acabat remuntant. Dos gols ens han fet i els dos venen per errades personals. El primer amb una falta d’entesa entre els centrals que estaven massa avançats, fet que ha facilitat la cavalcada del llebrer Wiliams. El segon error amb una passada fallada en horitzontal de Messi en defensa. Ens han sobrat els primers 10 minuts. M’ha encantat la mobilitat dels jugadors de mig del camp. Ben situats en els extrems Griezmann per l’esquerra i Dembelé per la dreta. Bones combinacions en curt i molts recolzaments entre els jugadors. Davant hem resolt millor tot i els dos pals.

5. LA CARA I LA CREU. La creu per Busi. Desentona en aquest equip. Està lent i espès! Avui la cara la vull donar a Dembelé perquè és elèctric i costa molt de marcar i permet obrir espais, tot i que podria donar també la cara a Messi.

6. EL RIVAL. De la mà de Marcelino, el Bilbao (com en els altres equips que ha estat) vol jugar amb un 4-4-2 molt clar. Un equip que vol viure del contraatac i de la inspiració de Wiliams i l’entrada en segon terme de Muniain. Potser és massa poc per a un dels grans de la lliga espanyola. Van donant entrada a nous jugadors però ja fa uns anys que manté una mateixa base. A diferència d’altres anys potser els hi falta una mica més de precisió i paciència sobretot a mig camp. Massa canvis de velocitat en el ritme del joc que els inestabilitzen, més que no pas consoliden

7. LA MOVIOLA. Del Cerro Grande. Bé! No li han posat problemes. Gol ben anul•lat a Messi.

8. LA VEU DEL SOCI. Una gran alegria veure Messi content i rient. Potser amb aquesta manera de jugar ell queda davant sol i queda com alliberat en defensa (no del tot). Il•lusiona també veure com Dembelé se sent més fort i amb ganes d’encarar i desbordar. Pels defenses és un problema ja que no saps mai per on et sortirà. Aquest desequilibri és vital! Anem veient cosetes que ens il•lusionen i ens fan somniar, tot i que de la mateixa manera, també veiem coses que ens fan desanimar, com les faltes de concentració, pèrdues de pilota, errades personals. 

Canviant de tema; crec que és un error prescindir d’Aleñà. Si tenim alguna altra baixa a l’equip ens quedarem amb Pianic i amb un jugador que l’entrenador no confia: Riqui.