APARTATS

17 de gen. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BILBAO 3 - BARÇA 2.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: Supercopa d’Espanya.

-ALINEACIÓ. 4-3-3. Porteria: Ter. Defensa: Alba, Lenglet, Araujo i Dest. Mig camp: Busi, Pedri i DeJong. Davantera: Dembelé, Messi i Griezmann.

-MARCADOR: BILBAO 3 – BARÇA 2 (Griezmann 2).  


2. EL TITULAR: Els lleons devoren el Barça  

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Tercera Supercopa pel Bilbao en tota la seva gran història.

4. LES CLAUS. Primera part marcada per la gran pressió que ha fet el Bilbao i un Barça rarament aculat. Empat en possessió i empat en el marcador. M’ha estranyat veure un Barça massa conservador, molt replegat darrere, cosa que ha fet que només arribéssim dos cops. Ens ha costat molt la sortida de la pilota ja que no ens han deixat respirar. Poca participació de Pedri en termes generals. Una vegada més hem deixat que ells fossin superiors amb 4 membres versus 3 dels nostres. A la segona part l’equip s’ha allargat una mica més pressionant més amunt tot i que les imprecisions (sobretot de Dembele) ens han fet tenir massa inestabilitat. Hem defensat fatal la pilota aturada! Abans de la pròrroga la concentració i els ànims dels de Marcelino ha fotut mil patades a l’estratègia de Koeman. Han jugat com un equip! 

5. LA CARA I LA CREU. La creu avui ha estat Dest tot i que Dembelé tampoc ha fet un bon partit. La veritat és que ha estat espès i ‘fallon’. Ben canviat a la segona part. Griezmann pels gols.

6. EL RIVAL. Molt ben col•locat i amb una pressió asfixiant vers els seus rivals. Han sabut ofegar-nos la sortida de pilota; pressió sobre al qui rebia. Són pur nervi, tal com Marcelino els hi transmet des de la banda. Gran feina en només dues setmanes. Realment no mereixien perdre a la primera part.  No ens han deixat encarar ni fer uns contra un. Com era d’esperar han baixat la forma i llavors el Barça s’ha alliberat de les marques. La tenacitat els ha fet empatar de nou i Williams els ha donat la victòria justament amb un golàs a la pròrroga. 

7. LA MOVIOLA. Gil Manzano. Ha tret una targeta a Lenglet molt ràpidament, amb un criteri precipitat i massa estricte. Després en jugades semblants no ha tret cap tarja. Àrbitre mesquí. Després de 24 faltes només tres targes per ells. Ben anul•lat el gol del Bilbao i mal aplicats els descomptes en tot moment. No està a l’alçada d’un partit com aquest. 

8. LA VEU DEL SOCI. Primera part decebedora del Barça, tot i que reconec que ha estat ben posat darrere. Dos xuts i un gol això si; màxima efectivitat abans del descans. Llàstima de l’empat del bilbains però marcador just. Ens ha faltat ambició quan les forces ens han acompanyat. La sensació és que hem pogut fer més. En línies generals malgrat tot ha estat un mal partit del Barça. Ja se sap que sol passar -excusa- amb els equips grans que ‘suden’ d’aquests tornejos. Com si el Barça pogués anar sobrat i passar! Penso que no hi hem cregut en cap moment. Seguim sense saber defensar les jugades a pilota aturada i dia rere dia això és més preocupant Per cert; partit lamentable de Messi i estratègia igualment lamentable de Koeman traient del partit Dembelé i Pedri. El francès perquè en qualsevol moment te la pot ‘liar’ i el canari perquè té una llum a mig del camp diferent. Hauria estat bé acabar el partit amb DeJong, Pedri i Riqui.