APARTATS

23 de febr. 2023

CRÒNIQUES FUTBOLERES 22-23. MANCHESTER UNITED 2 - BARÇA 1

 1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: Europa League. 

    -RESULTAT: MANCHESTER UNITED 2 – BARÇA 1 (Lewandowski)


2. EL TITULAR: ‘El ManU ratifica que no estem per competir a Europa’

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara li dono Balde, per mi avui el millor vist el joc global de l’equip. Bon partit de Roberto també. La creu li dono a Kounde. Va caminant pel camp, li costa reaccionar i comet errors infantils. M’està decebent!

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

Primera part. De nivell a Europa. Hem estat a un gran nivell tot i les baixes. Hem avançat la defensa perquè el rival tingués menys clares les idees i excepte en l’arrencada del partit on han sortir a sac, ho hem aconseguit. No els hem deixat jugar tranquils i els hi hem reduït els espais. No els hem deixat córrer i entre la pressió i les ajudes no els hem permès sortir amb claredat, sovint forçant-los a error. Gran primera part aclarint Ter Stegen amb passades quan era l’única opció per jugar. I a la que n’hem tingut una, penal i gol. Bona primera part d’un mig del camp inèdit amb Busi i Dejong (compensant-se bé) i Kessie i Roberto més avançats. No es pot demanar més!

Segona part. Tot el que havíem fet bé ho hem llençat per la borda. Ens han fet acular massa i ens ha costat molt sortir. Falta de tensió en primers minuts i empat dels reds. La sensació és que el ManU ha donat més naturalitat al seu equip i a partir de llavors han estat superiors guanyant-nos a les bandes. No hem sabut tapar-les bé i ens han creat molt perill. La sentència ha arribat al 73. El partit s’ha acabat llavors. No ha tingut cap mena de continuïtat ja que han perdut tot el temps que han volgut i això que els anglesos no perden temps. Només hem estat capaços d’arribar un cop en 45 minuts. Pobre bagatge! No hem sabut competir ni hem sabut contrarestar els seus canvis. Xavi ha fet jugar Busi 90 minuts quan surt d’una lesió. Està clar que no confia en Torre i ha canviat per mi el millor al mig com era Roberto. Ens ha faltat l’agressivitat que Europa demana per afrontar aquest partit. El ManU ha estat molt intel•ligent. Ens ha desgastat a la primera per apuntillar-nos a la segona posant tota l’artilleria.

Lo més trist és que hem aconseguit anular Rachford. 

    -EL JUGADOR TOP.

-Té molts jugadors interessants aquest equip. Em quedo amb els 90 minuts que ens ha ofert Lisandro en defensa. També m’ha agradat molt el desequilibri que ha mostrat Garnacho. Gran jugador també és Anthony, ha desbordat com ha volgut.


         -LA MOVIOLA. 

-Turpin. Arbitratge massa europeu, deixant jugar massa i com sempre perjudicant-nos a nosaltres ja que en el cos a cos estem en desavantatge. Encert total en el penal que ens han xiulat. En les targes criteri similar. A la segona part ha deixat notar que és massa casolà. Ha permès interrupcions en el joc constants i després ha descomptat 5 minuts quan n’hauria d’haver descomptat 8 o 9. Penós!

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

-Un altre fracàs a Europa. Tinc la sensació però que estem en una línia bona i que cal anar millorant aquest equip, sobretot tenir més banqueta que ens permeti pensar en diferents alternatives durant un partit. Centrem-nos en la competició domèstica, donem-ho tot en la Lliga i la Copa del Rei i continuem creixent. Europa encara ens queda lluny.