APARTATS

5 de març 2023

CRÒNIQUES FUTBOLERES 22-23. BARÇA 1 - VALÈNCIA 0

 1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 24.

    -RESULTAT: BARÇA 1 (Raphina) – VALÈNCIA 0.



2. EL TITULAR: ‘Tres punts més al sac i un partit menys’.

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

La cara li dono a Raphina, pel gol i per l’actitud durant tot el partit ajudant en defensa quan érem amb 10. La creu li torno a donar a Torres. Ha fet dues passades d’enemic cap a la nostra porteria impensables per a un professional a la primera part i a la segona una altra. A més ha fallat un penal! Se li ha donat tota la confiança del món i no està fent res. No m’ha agradat gens tampoc que passi per davant d’Ansu. L’especialista avui era Kessie, que per cert ha fet un bon partit.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Primera part. Ha sortit fort el València amb un 4-5-1 pressionant ben amunt. El nostre gol però els ha fet recular i mostrar-se menys incisius. Han estat els millors moments del Barça que tot i la inferioritat a mig camp (4-3-3) hem creat força perill, amb desmarcades a l’espai buscant la seva esquena. De fet així ha estat el gol. Tot i l’esforç en ha costat molt treure la pilota des del darrere. Passats aquests vint minuts aproximadament en els que hem estat força incisius, els valencianistes s’han tret la por de sobre i han començat a tenir possessions més llargues, aconseguint acabar jugades en rematada, tot i que no a porta.

Segona part. Fins a l’expulsió d’Araujo hem provat de fer el nostre joc i ho hem fet prou bé. Els valencians han avançat l’equip i han anat a per ell amb més força que convicció realment. Només un xut clar a porta i cap intervenció de Ter.  Amb l’expulsió ens hem dedicat a defensar-nos amb ordre. M’ha agradat molt -i és símptoma d’equip- que en una pujada de Cris en atac tot l’equip s’havia activat per ocupar el seu espai darrere. Molt bé! Tanmateix crec que no hem sabut gestionar massa bé l’expulsió. Ens hem centrat a reforçar la defensa i hem mantingut l’atac quan era imprescindible centrar-se en el mig del camp.

    -EL JUGADOR TOP.

-M’ha agrada força Almeida. És un jugador diferent, al que no li fa nosa la pilota. La sol moure amb criteri i elegància i procura no rifar-la.

    -LA MOVIOLA. 

-Alberola Rojas. Primera part plàcida. Segona part més complicada amb bones i males decisions. Encert en el penal que ens xiulen i en l’expulsió. La caga en no assenyalar un penal de Kessie a favor del València.

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

-Partit que no ha comptat amb la presència de Xavi per sanció i que ha complert 50 partits a la banqueta. Els números a la lliga són boníssims. Només hem cedit dos punts a casa i hem guanyat 8 dels darrers 9 jugats.

Mires la banqueta i és una mica de pena, tot i que hi ha jugadors que podrien ser titulars, però és que mires la grada i és sagnant: Dembelé, Lewan, Pedri...

Molt bé l’afició culer animant l’equip. Algú es podrà queixar del cants contra el València ‘que se’n vagin a segona’, però és que a casa seva que es tingui en compte com ens rebem. Que ningú ho oblidi!