APARTATS

20 de febr. 2012

CARNAVAL 2012 A REUS

PROS ____________________________________________________________
Pràcticament durant una setmana Reus es transforma. Les diferents colles disfressen les estàtues de la ciutat, la qual agafa una tonalitat especial. Els carrers s’omplen de confetti i el bon temps s’albira ben a la vora; tot i que encara pot fer fred.
En la cavalcada del dissabte la gent es va bolcar al carrer des de la plaça a de les Oques a la Pastoreta. Vam veure gent de tots els colors i gent amb tot tipus de ganes de gresca. El dia prometia llarg i per alguns ho va ser i molt. De les carrosses que vaig poder veure el dissabte em quedo amb la dels Barrufets i una dels Pirates. En canvi, avui diumenge, amb llum de dia, he vist la que crec que és la millor de totes: la del campanaret de l’Ajuntament de Reus (amb l’ascensió del senyor Pellicer a l’estil King Kong) i les disfresses de Rosa de Reus.
Després de sopar, el dissabte vam anar fent cap al Mercadal on la Mitjanit va fer les delícies de la gent. Ens ho vam passar la mar de bé com als bons temps: el Ric, l’Albert, la Lu i unes amigues. Saps que amb la Mitjanit tens la festa assegurada. A part és tot un espectacle veure determinades disfresses. Les que més em van agradar a títol personal van ser les que duien una colla de nois i de noies i que anaven vestits de “Peperus”; fins i tot hi anava el bisbe amb la bara de comandament.




























CONTRES ___________________________________________________________________
1)      Estem convertint el centre en una mena de gran puticlub. Actualment Reus no té un local amb les suficients condicions per celebrar aquest tipus de balls a l’hivern. Imagineu pels veïns el que és que a les 4 del matí sota casa teva hi hagi centenars de persones amb ganes de gresca.
2)      Es van posar pocs lavabos. Els carrers del centre (Vidre, Galanes, Carnisseries...) es van convertir en fastigosos rius de vòmits i pixats. Molts d’aquests carrers l’endemà continuaven bruts i pudorosos.
3)      Sempre que hi ha festes d’aquestes la gent no sap veure i acaben “tirats” pel terra de mala manera.
4)      El confetti es tolera però els sprays són una merda. Ahir vaig presenciar com l’spray que es llençaven un noi i una noia acabava a la cara d’un pobre home d’edat avançada.
5)      La música està massa forta!
6)      Massa separació entre carrosses que fa que la rua s’acabi fent pesada.
7)      Tallar un munt de carrers i acabar havent de pagar als pàrkings per poder deixar el cotxe.
8)      La gent que va amb la cara tapada. Darrere d’això segur que sempre hi ha un gamberro i la “lia”.
9)      Que els Kebabs no estiguin oberts quan s’acaba la festa!
10)   Les retallades en general que reverteixen negativament sobre el poble en el que per ell és un regal: les festes.