LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2009-2010

LLIGA BBVA (per problemes tecnics el text apareixera sense accents)
Barça 4 - Sevilla 0

Els gols narrats per la cadena SER

Acabem una de les setmanes mes importants -crec- d'aquesta temporada. El Barça va caure eliminat de la copa del Rei pel Sevilla el dimecres pero la segona part jugada al Pizjuan i el partit de lliga d'ahir ens han donat un anim molt necessari als cules de cor. Precisament, el cule de cor el que vol es veure futbol. Li importa poc el resultat. Si fem un bon futbol i l'equip dona poderosos arguments l'espectador surt del camp content. Hem aconseguit fent un grandissim joc durant 135 i la gent se sent orgullosa amb el seu equip.

Els dos equips van guardar un minut de silenci previ per les victimes del terratremol d'Haiti. Des de que l'arbitre va xiular nomes hi va haver un equip: el Barça. No nomes va fer parar boig el rival sino que va jugar a futbol, va correr, va inventar, va pressionar... Ahir ho va fer tot be! I en aquest aspecte, de la mateixa manera que vaig dir que en el partit d'anada el Pep l'havia "cagat", el merit que els jugadors sortissin tant motivats ahir tambe es d'en Pep. Aixi que felicitats Pep!

A la primera part no vam tenir la recompensa del gol, quan vam mereixer de sobres anar al descans amb mes d'un gol al marcador. Coneixedors que el maxim rival havia perdut no podiem deixar escapar la possibilitat de guanyar el "match". En defensa va estar molt be. La solidesa que mostren en Pique i en Puyi al centre es incontestable. Si a mes comptes amb un inspirat Abidal i el mig camp t'ajuda a tapar els forats que deixes quan ataques -concretament Busi-, ens trobem amb una de les millors defenses del mon. Perque aixo succeeixi no obstant la linia defensiva ha d'estar molt atenta i junta a la de mig camp. L'anticipacio es vital, sino estas perdut!

De mig camp endevant vam construir de conya. Xavi va tornar a agafar la batuta del partit ben acmpanyat d'Iniesta i les baixades de Messi; el qual com mes cau al mig mes perill porta. L'Alves va pujar molt be la banda reforçant molts cops el mig camp i tallant moltes pilotes encara que fos fent falta. I davant Henry va fer un partit acceptable i Ibra va seguir en la seva linia darrera una mica fluixa. Aquesta oportunitat trobo que els canvis van ajudar a donar frescor a l'equip, sobretot amb l'entrada de Pedro, el qual va permetre a Messi fer embogir el mig de la defensa blanca. Bojan tambe va estar prou be. Segurament es mereix una altra oportunitat.

El primer gol el va fer el Sevilla en propia porta despres d'un centre-xut de Pique (1-0). El segon el va fer Pedrito amb una grandissima passada a l'espai de Xavi (2-0). El tercer fou obra de Messi rematant una centrada d'Alves; es el seu gol 100 (3-0). Igualment feu el gol 101 amb una inusual passada d'Abi i enganyant un dels millors porters del mon: Palop (4-0). Iblama