APARTATS

11 de gen. 2010

GRAN NEVADA A COLLDEJOU 08-100110

*Foto de Joan Joglar. Colldejou 080110



L'ÀLBUM DE LA NEVADA DE COLLDEJOU 08-090110


















SENSACIONS DE LA NEVADA

Un mes després de la darrera nevada al poble hi ha tornat. I ho ha fet amb molta més força i acompanyada de molt més fred.

La nevada es va iniciar la matinada del dijous i no va parar fins pràcticament 48 hores més tard. Totes les previsions havien estat superades! La nevada ha arribat a cotes molt baixes. El poble té uns gruixos que oscilen dels 20 als 40 cm però en llocs més alts se supera aquesta xifra. Doncs res; el dissabte amb el bo del sol, vaig agafar mon pare i ens vam arribar a Colldejou. La carretera s'ha de reconèixer que estava força bé i quasi que hi havia dos carrils. Moltes de les cases tenien uns caramells espectaculars. Destaquen sobretot els del casal i els de l'església. Moltes famílies del poble van haver de passar moltes hores sense llum. Sort que, qui més qui menys tenia una estufa o un foc de llenya i encara es van poder escalfar i fer menjar.

Vam anar a Lo Corral. La sorpresa estava servida; el terrat estava atapeït de neu. Ens vam posar a treure-la -com vam poder- perquè el desaigüe no s'embocés. Així va anar fent-se de nit. També vaig entrar els geranis que tenia a les balconades. Abans que marxes el sol vaig tenir temps d'anar a donar una volta pel poble, evitant les zones amb gel. Pels carrers hi havia gent de l'Ajuntament, junt amb altres voluntaris, treient neu i llençant sal.

Evidentment la temperatura anava caient en picat. A la Mola i on hi havia neu, com que feia vent, es veia com si sortís fum del terra (a vegades s'ha vist en reportatges de muntanyes grans). Així que, enllestida la feina i després de donar una volteta pel poble, vam pujar al cotxe i vam tirar carretera avall. Feia un fred terrible i la por a glaçades era immient. No vam tenir cap problema per arribar a Reus! Iblama



1 comentari:

JJMiracle ha dit...

Quanta neu! :-O

Ahir per la tele van ensenyar Porrera. Si no ho vas veure:
http://www.tv3.cat/videos/2267659