APARTATS

6 de gen. 2010

NIT DE REIS A REUS 050110

QUAN ERA PETIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Com anys enrere m'he passat la nit despert, tot i que aquesta vegada és per què he tingut una mica de processó estomacal entre el menjar i el Barça!.
De petit excitat no dormia ni cinc minuts seguit. Em llevava i mirava els balcons i les finestres i res! Els reis encaa no havien passat. Llavors quasi a l'alba es veu que m'endormiscava i baixava la guàrdia. Era llavors quan la màgia dels reis feia que a tots els racons del Pis Nou hi apareguessin regals. Llavors ma mare em cridava i era quan em tornava boig mirant per tot arreu, anant a treure del llit els avis, a posar-me la bata per no tenir fred! Quina emoció. Llavors anàvem entrant els regals i els deixàvem sobre la taula del menjador. Era alucinant com al terrat s'havien cruspit tot el que havíem deixat de menjar i les sabates estaven plenes de caramels. Em tornava boig! Quina alegria. Un any recordo que l'emoció va ser doble. A l'apujar les persianes vaig descobrir que les teulades de les cases del davant estaven enfarinades. Buajjjjjjjjj! Tela! Els crits van despertar a tothom!
Doncs bé, poc a poc, anava repartint els regals a l'avi Paco, la tieta Fina, la iaia Maria, la Mama i el Papa. La resta per mi! jejeje Era un dia meravellós! I ens passàvem les hores jugant als que ens havien portat els reis. Quina sensació! Com ho enyoro tot plegat! Ens fem grans!

ELS REIS DES DEL PIS DEL MARTÍ (recordem Cofrare del Còmic)
Aquesta nit hem viscut una cavalcata diferent. Hem anat al Pis del Martí i la Maika. Ens han rebut amb un bon vermutillo a base de vinet, patates, tortell i tot tipus de galetes variades. Ben assegudets al sofà, mentre picàvem, hem esperat que els "Reixus" baixessin per la plaça Prim. Encara que ho han fet una mica tard ha estat espectaculars. Des del balcó de casa seva, com uns senyors hem vist tota la rua! I de tant en tant anàvem fent glopets i tastets! Jejejeje!




Primer han passat l'estrella d'orient que guiava el seguici i diverses carrosses amb música i comparses. Després ha estat el torn dels reis que llençaven caramels des dels seus carruatges. I finalment, els patges amb de cada rei que han llençat grapats i grapats d'aquestes boles ensucrades. Era curiós observar les tècniques de recollida selectiva caramelícia. Molts nens -i pares- aprofitant que duien paraigües els han girat al revés per poder recollir més caramels. Els més agosarats s'han llençat constament al terra per plegar-ne!

Una mica més tard han arribat la Laia i l'Isra. De nou hem tornat a brindar pel nou any i hem seguit veient com els Reis baixaven a peu pel carrer Llovera en direcció a l'Ajuntament on els esperaven multitud de persones.
Precisament el que hem fet és anar a veure els Reis al balcó de l'Ajuntament. Finalitzats els discuros protocolaris, on s'ha fet referència explícita a la cocapital de Reus i Tarragona amb el tema de les Vegueries, el Senyor Pérez ha procedit a entregar les claus de la ciutat a ses Majestats, sota els crits de la gentada!






Al final un bonic castell de focs ha donat l'acte per conclòs. Bé! aquí comença una de les nits més llargues pels reis i una de les més curtes pels nens; la nit de Reis!
SOPAR DE REIS AL BATAN

Ràpidament hem fet cap al Batan i com cada any, com que cau a prop del Mercadal ha estat una de les primeres parades dels Reis. Els Reis ja havien passat i havien deixat ben farcit l'arbre de Nadal.

Amb excitació hem anat repartint els regals a qui corresponia. Ha caigut un pernil, una torradora, un joc d'eines pel foc de Colldejou, un jersei, un llibre preciós de Roma, sabatilles, sabates, una cafetera, un val per un spa, mitjons, calçotets, llibres diversos... Bufff! Tela!
Després d'una aproximació inicial als presents hem sopat. De primer una sopeta calentona de peix amb pa torrat al damunt i de segon coses per picar com tartaletes de bacallà estellat, alvocats, canapés i un pastís salat de pa de motlle i salmó. Exquisit!

Com no podia ser d'una altra manera de postres el famós tortell de Reis. A qui li ha tocat la fava? Com sempre a mon pare! No sé com s'ho fa però sempre l'acava comprant ell!
Bé! Esperem que durant el dia d'avui els Reis siguin generosos amb tothom. Jo els demano a més que pugui seguir compartint moments amb la gent que estimo, salut i sobretot pau! Bons Reis a tothom! Salute! Iblama