24 de gen. 2010

LLIGA BBVA
Valladolid 0 - Barça 3 (Xavi, Alves, Messi)

Els gols:

L'eliminacio de la copa, tot i ser un cop, servira perque el Barça pugui arribar amb mes ganes i mes fresc als partits. Si de per si l'equip ja es perillos, podent reposar i preparar millor els partits, sembla que encara podem fer un futbol mes brillant, mes intens i mes vistos. El partit d'ahir a Valladolid n'es un exemple.
Els primers minuts els equips rivals ensenyen les cartes que els agradaria jugar. En aquesta fase del partit, ahir Valdes en va ser l'estrella indiscutible. Va fer tres aturades de molt merit i ens va salvar d'anar per darrrere al marcador. Aixo els primers vint minuts.

Guardiola estava nervios a la banda. Veia alguna cosa que no rutllava. Va donar unes instruccions, concretament fer caure mes a la banda Ibra, baixar Messi i posar Henry de davanter centre, i es quan va arribar una de les millors jugades d'equip que he vist en els darrers anys. Pique roba una pilota davant de la nostra area. Habilita a Iniesta -mes endarrerit-. Aquest rapidament li passa a Xavi i Xavi obre cap a Messi, que al primer toc, habilita Alves que pujava per la banda. El brasile fa una centrada milimetrica a peus de Xavi, el qual sense deixar-la caure a terra engalta un xutarro magnific i fa el primer gol (0-1).

Uns minut despres Alves torna a pujar per la banda com un boig en un altre contraatac i fa una centrada que s'enverina, superant al porter castella i suposa el segon gol (2-0). Una mica de xurro pero es un golarro. Amb aquest gol la sensacio es que el Barça golejaria. De fet la vam anar tocant de banda a banda i el rival anava perdut darrere la pilota. Nomes a pilota aturada ens van inquietar una mica.
El plantejament de Mendilibar es molt arriscat. El Valladolid amb la manera que juga si no fa un o dos gols aviat esta mort. Juga amb les linies molt avançades volent ofegar al rival. Si el rival es una mica intel'ligent nomes cal que faci bellugar la pilota per cansar-los i s'acaba la pressio. Nosaltres els vam desarmar magnificament. I es que la resta del partit va ser un recital de pressio del Barça, jugades amb pocs tocs i filigranes diverses. El Valladolid estava mort!
El gol definitiu va arribar a la segona part despres d'una passada d'Ibra, Messi va fer el tercer (0-3)

Tanquem aixi una primera volta invictes entrant una vegada mes a la historia del futbol. Iblama