APARTATS

1 de nov. 2010

CASTANYES I PANALLETS 291010-011110

DIVENDRES 291010

Vam quedar amb els amics de Reus per fer un soparet castanyenc al Julivert! Com no podia ser d'una altra manera la nit la vam acabar al Flap's, fent-la petar intentant arreglar el món!



DISSABTE 301010
Ens vam llevar d'hora i vam fer una de les coses que més m'agrada fer els dissabtes. Anar a fer un cafè amb llet a Cal Jaume, donar un tomet pel mercadillo i perdre'm per la fira d'antiquaris típica dels dissabtes al Passeig Prim. Hi ha tantes coses xules!
Al migdia vam anar fent cap a la Baronia dels Vives-Sanabra -com bé ho indica la torre de guaita que hi ha a l'entrada-. Allà els cosins de Cal Tomàs havíem quedat per dinar plegats i conèixer el "reialme" Vives-sanebrenc. Va ser un dinar mogudet; políticament parlant. Vam estar discutint -de bon rotllo- sobre quines opcions polítiques teníem a les properes eleccions. Va estar molt bé!
Tot plegat mentre degustàvem plats de procedència diversa. La tarda la vàrem matar muntant encampant-nos pels voltants, jugant a pilota, mullant-nos... Un dia excel'lent!



En pic vam arribar a Colldejou ens vam posar a amassar la pesta per enllestir els panellets. Hi vam poasr els pinyons, l'ametlla i en alguns casos excepcionals el cacao i au; al forn! Han quedat força bé! La nit la vam finir veient l'exibició culé contra el Sevilla i tertuliant amb l'Albert i la Marta. Hi havia molts plans de festa però la son va poder més que les ganes!



DIUMENGE 311010
Aprofitant que va fer un dia magnífic, vam anar a buscar llenya, en vistes del fred proper, i encara vam tenir temps d'esgarrapar algun rovelló descuidat!
Havent dinat vam preparar la llar de foc i vam encendre el primer foc de la temporada. Ens vam entafonar al sofà i vam consumir la tarda mirant la cinquena temporada de Lost. Interessant!



A la nit vam anar a fer la Castanyada -res de jaloguins- a The Javaloys House. Vam estar la mar de bé, tu! Primer vam fer foquet que en aquestes èpoques s'agraeix i molt. Després quan la brasa estava a punt vam coure la llangonissa, el pa torrat i els rovellonets; cortesia albertiana. Què bo que estava tot plegat! Vam asseure'ns en una taula al porxo de l'entrada i au; a endrapar! De postres unes castanyetes i uns panallets la mar de bons. I axí, ben calentets i anant fent traguets, i amb la companyia d'uns gatets simpatiquets, vam passar les hores traient de tant en tant el cap a internet per riure i escoltar música.




DILLUNS 011110
I res! Hem entrar al mes de novembre amb una temperatureta força agradable però amb un dia rúfol. Hem pregat una mica pels difunts morts i hem anat cap a Porrera. Pel camí ja es poden observar clarament símptomes tardorencs; canvis de fulla, esmorteïment del dia, xemeneies enceses... A Porrera en aquesta època tot té un to diferent. És un to vermellenc, ataronjat, groguenc... i tot plegat es barreja amb la terra de licorella i dóna al conjunt una lluminositat especial i única. Molt recomanable anar a donar un tomet pels voltants de la vila.



Hem dinat amb el solet que ens tocava a l'esquena i de nou de postres castanyes i panallets, mentre la llum anava caient en el dia. Iblama

1 comentari:

... ha dit...

Tens un regalet en forma de floreta al meu blog! Espero que t'agradi!

http://adbega.blogspot.com/2010/11/floretes-de-tardor.html