APARTATS

20 de des. 2010

BATEIG JOAN MARTÍ MARCÈ 181210

LA CRÒNICA DEL DIA _______________________________________________
A Reus el dia es va llevar radiant, en canvi a mesura que ens acostàvem a Barcelona el temps es va anar enrarint. Malgrat tot no va ploure!
Només arribar a la ciutat comtal van anar a Montjuïc per veure les torres de Puig i Cadafalch, les quals foren enderrocades per Primo de Rivera. Han quedat precioses!
Als voltants de les 13 hores vam fer cap a cal Lluís i cala Mercè que ens esperaven per dinar, així que ho vam fer plegats. I sense massa temps per masses floritures vam anar passant cap a Gràcia, on viu el Ricard. Allà de sobte, sota la sorpresa del Manel, va arribar un tionet petit procedent directament d'un bosc dels Racons. La sorpresa va ser enorme!
I bé, es va acostar l'hora d'anar cap a l'eslgésia. Vam tombar una estoneta pel barri, per cert; és el més semblant a viure en un Reus. Excel·lent! Al temple ens va rebre el mossèn. Aquell dia hi hauria dos bateigs més a part del del Joanet, el qual va caure adormit víctima del cansament.
Arribava l'hora de la veritat. El mossèn primer va fer la presentació de l'infant al temple per prosseguir seguidament a fer-li els senyals de la creu sobre del cap. Llavors van cridar els padrins i familiars perquè ens reuníssim a la vora de la pica baptismal. Allà, amb aigua del Jordà, van batejar el Joanet. El pobre no va dir res, va restar calladet tota l'estona. Aleshores el mossèn va ordenar que el padrí encengués el ciri i el mantingués dret fins el final de la cerimònia. Arribava el torn dels altres dos bateigs, temps aprofitat pel Manel per cantar el Gegant del Pi. Al final tothom es va voler fotografiar amb el protagonista de la tarda: el Joan Martí Puigvert.
Acabat l'acte religiós vam anar tirant cap al pis; allà ens esperava un copiós pica-pica i l'extraodinari partit que va fer el Barça a camp de l'Espanyol. Precisament de pica-pica hi va haver de tot: truites, pernil, entrepanets de sobrassada, coca en recapte, formatge... Per tancar la tarda amb un enorme pastís de xocolata en honor al senyoret Joan.
Un dia espèndid! Iblama

L'ÀLBUM DEL BATEIG _______________________________________________