APARTATS

23 d’abr. 2012

CAP DE SETMANA DE SANT JORDI 20-220412

DIVENDRES 200412 - TROS I MUNTANT L'EXPOSICIÓ DE FOTOS
Ens va fer un matí esplèndit, radiant; tot i que cap a tocar de migdia es va anar tapant, fins que al final vam marxar amb aigua del mas, amb l'arc de sant Martí al nostre darrere. Concretament, vam acabar de repassar el líquid de l'herba i vam arranjar un marges que havien cedit amb les pluges. Per cert, les favaeres ja comencen a tenir faves, especialment en la zona on hi toca més el sol.







DISSABTE 210412 - HORTS D'EN RIC I PRESENTACIÓ LLIBRE RICARD MALDONADO
Va ser una nit difícil; no vaig poder dormir massa i a tocar de les 7:30h em vaig anar movent per la casa, vigilant l'estelada del balcó -no fos cas que se l'emportés el vent- i preparant unes patates i unes cebes grillades per trasplantar. I si, un cop vaig ser a l'hort primer vaig plantar cebes i patates comprovant que les que ja vam plantar treuen ben bé el caparró per damunt de la cobertora d'herba que hi hem posat. Després em vaig dedicar a arrencar el crestall d'espìnacs -que per cert estan boníssim, tot i que escaldats quasi que no en queden-. Posteriorment vaig tallar unes quantes bledes, escaroles i cebes del crestall salvat de la gelada. A tocar del migdia va arribar l'hora de fer anar l'aixada per refer el crestall vell dels espinacs, posar-hi el rec, fer els foradets reglamentaris i sembrar-hi els tiribecs; tota una novetat! El que sembla que no ha anar massar bé són les bajoqueres que vam comprar de planter; sembla que no se salvaran. Per acabar el matí vaig acabar de plantar les tomaqueres sobreres i unes cols a la part final. Un matí ben complert!




Una migdiada reglamentària -i imprescindible dels dissabtes- em va tornar a posar al dia. Vam acompanyar en tot moment el gran triomfador de la nit: en Ricard Maldonado (Ric), qui amb un gran treball ha presentat el seu primer recull de relats curts sota el títol Gaudí va néixer a Colldejou i 39 relats més (http://ricderiure.blogspot.com.es/2012/04/gaudi-va-neixer-colldejou-i-39-relats.html). A les 18:30h ens vam anar trobant a l'Ajuntament Vell de Colldejou, on abans de començar l'acte es va donar per inaugurada l'exposició de fotos de la festa major de Sant Llorenç de 2011. I si, quan la sala va estar ben plena la Xell va presentar l'autor del llibre i aquest, amb una gran desinvoltura va fer les delícies del públic assitent. El que més destaca, a part del treball, és com en Ric s'ho ha manegat tot per poder treure a la llum el seu llibre. Després d'un torn de preguntes final es va fer un fart de signar exemplars.







La resta d'assitents vam pujar fins a la nova sala d'actes, que per cert ha quedat molt maca. Allà es va poder gaudir d'un refrigeri mentre es miraven més fotos de la festa major.





DIUMENGE 220412 - SANT JORDI A COLLDEJOU i REUNIÓ DE CENTRE CULTURAL I GEGANTS
El primer pas fer que la nostra estelada s'alci al vent lligada de finestra a finestra. El segon ha estat anar a buscar les taules i els llibres per muntar la paradeta amb els llibres i les roses; hem fet el sant Jordi a Colldejou. Ens hi ha ajudat un matí radiant; no en va hem acabat amb els braços i les cares ben vermelles però com bon dia primaveral, a la tarda la cosa s'ha enredat.
Fins a l'hora de dinar els colldejouencs i les colldejouenques hem pogut triar i remenar un ampli reguitzell de llibres i com no, fer-se amb la preuada rosa. Igualment, el nostre autor local Ricard Maldonado també ens ha ofert els seus llibres flamantment editats.
Un excel·lent dia per expressant els nostres sentiments a les persones que estimem!










Havent dinat ens hem tornat a retrobar a la sala d'actes per fer la reunó general del Centre Cultural i dels Gegants. Així hem establert una mena de calendari amb tots els actes que s'organitzaran.


I res, que pim, pam el cap de setmana ha marxat. I demà catalans a gaudir de Sant Jordi! Iblama

* Més informació i fotos a:  http://locolletdigital.blogspot.com.es/