APARTATS

16 d’abr. 2012

DE LA MONA FINS AL 150412

ALS HORT'S DEL RIC
Darrerament hem estat arranjant l'hort. Acabades les taques d'adob amb el fem ens hem dedicat a reparar el reg, malmès a causa de les gelades, hem llaurat i hem preparat els crestalls. Amb la darrera tongada de pluges la terra s'ha humitejat i les aigües de la muntanya han revingut. L'aigua del cel sempre és benvinguda per als cultius. De manera que hem donat el darrer pas que no és altre que anar plantant i sembrant amb diferents tongades. De moment hem sembrat: pastanagues, ruca i rabes i hem plantat tomaqueres variades, pebrots de diferents tipus, alberginies, patates, carabassons, enciams, cebes, porros, melons i maduixes. I bé ja quasi tenim l'hort ple. Ben aviat ja podrem començar a collir el que ha rebrotat després de les gelades.
A més aquest passat dissabte 14 junt amb altres veïns de la zona vam netejar la bassa que ens abasteix el reg. 










AL TROS 140412
Hem acabat de fer el líquid de l'herba a la part més alta aprofitant que els bidons s'han omplert d'aigua gràcies a les darreres pluges, que també han servit perquè a la falda dels avellaners tímidament tregui el cap herbeta verda. 
Les pluges darreres -que benvingudes siguin- han malmès algun que altre marge que hem hagut de refer però al mateix temps ha ajudat a consolidar la terra que hem anat sobreposant anys enrere.







A COLLDEJOU 150412
Tot i que a la nit ha anat fent diversos ramets i fins i tot ha caigut una mica de pedra, hem pogut gaudir d'un bon dia -una mica fred al matí- per celebrar la festa de l'arbre i la diada de la Clotxa. 
Amb quatre graus als termòmetre, els més matiners ens hem trobat a les Escoles Velles per preparar l'esmorzar. Amb unes bones brases hem cuit la llangonissa, la carn i la cansalada. Hem torrat el pa i l'hem sucat amb all i tomàquet. Amb un solet que animava l'ànima -i amb un bon vinet i cervesa- hem esmorzat plegats al porxo de les Escoles (bona elecció mèrit del Jordi). Com sempre les converses que es tenene després d'haver esmorzat són trascendents. Tan de bó els polítics fessin més cas del que pensa el poble, potser les coses no anirien tan malament.



Amb la brasa feta, mentre uns recollien, els altres han anat preparant -afegint carbó- les cebes, els alls i les tomaques per coure-les a la brasa. S'acostava el dinar de la Diada de la Clotxa. Un petit homenatge que organitza el Centre Cultural de Colldejou per recordar la manera que els antics pagesos i pastors tenia de menjar. Es preparaven una menja al dia que consistia en mig pa de mig tallat, ceba, tomàquet i alls escalivats i esbocinar una arengada i llangonissa; en definitiva, el menú que mengen els assitents a l'acte.










Ben servits hem deixat passar la tarda a ca la Rosita fent-la petar amb un quants amics i parents. Iblama

 *Més fotos a: www.locolletdigital.blogspot.com