APARTATS

25 de juny 2012

BARRAQUES REUS 2012, SANT JOAN I AMICS DE LES ARTS A VALLS 20-240612

BARRAQUES 2012
Tot just acabar els exàmens de la selec i les recuperacions, la nostra ciutat, gràcies a la col·laboració de les entitats reusenques ha organitzat una nova edició de Barraques al Parc de la Festa. Han estat quatre dies d'entitats, concerts, cerveses, menjars, xerrades i festa. De veritat que han estat quatre dies extraordinaris que fins i tot ens han permès el canvi de la nit al dia la nit més curta de l'any: la de sant Joan.
De les actuacions em quedo amb la dels Buhos (amb les seves versions i les seves pròpies cançons; http://www.buhosrock.com/noticies.php?idi=cat), Txarango (amb el seu mestissatge; http://txarango.com/), Gertrudis (amb la seva rumbeta; http://www.gertrudis.com/)i Miquel del Roig (amb les seves cançons reivindicatives i de denúncia; http://miqueldelroig.blogspot.com.es/ ). No puc obviar el gran concert que va fer l'Albert Pla (http://www.albertpla.com/), amb els seus deliris de sempre, els Son de la Chama (http://www.elsondelachama.com/) i Santo Machango (http://www.santomachango.com/).

DIA 01: 200612








DIA 02: 210612

Cercavila de Barraques: Bromerot, Drac, Nanos, Àliga, Gegants Negres, Bou, Cercolets, Lleó i Basilisc.










Eina
Reincidentes





 
DIA 03: 220612
Tancant els gegants a l'Ajuntament



Sopar Mestres



Son de la Chama


Santo Machango

Gertrudis




DIA 04: 230612  
REVETLLA DE SANT JOAN
La nit de sant Joan sempre és especial. Ve a ser com una mena de donar et tret de sortida al nou estiu que comença i a la caloreta. Per molt gent és un cap d'any posat al bell mig de l'any (just al mes sisè). Amb les fogueres s'intenta cremar els mals esperits i les males sensacions per donar la benvinguda a noves il·lusions i nous reptes.

COLLDEJOU




El Centre Cultural i l'AVA van organitzar la festa de sant Joan al poble.
A les 21:30 hores va tenir lloc l'encesa de la foguera damunt de la pista a càrrec dels "piròmans" de sempre: Espantall, Joanet, Josep... Una hora més tard ens vam reunir al frontó per sopar plegats coca en recapte, conill o pollastre a l'ast i brindar amb cava i menjar coca de sant Joan. Van amenitzar la nit un duo molt salat de Jaén; que per cert van tocar tot tipus de boleros.
 





I per acabar de fer la festa ben completa vam acabar a Barraques de Reus. Després d'un cert temps vaig tornar a veure com es feia de dia una nit de festa.

Txarango






Miquel del Roig



AMICS DE LES ARTS A VALLS 240612
I per tancar un cap de setmana excepcional vam acabar participant de la festa major de sant Joan de Valls. Al Pàrquing vell van tocar els Amics de les Arts (http://elsamicsdelesarts.cat/). L'estiu passat i l'anterior ens ho vam passar molt bé amb ells. Ara enceten la nova gira del nou Disc Espècies per catalogar. 







Ens van oferir una mena de primera part amb cançons del darrer disc. El directe és molt bo i el so ha millorat molt però crec que han perdut amb força i ritme; com si haguessin baixat una marxa. 
El plat fort va arribar en la part final amb les cançons que els han fet famosos del seu Bed and Breakfast.
Un concert amb la mida justa de cançons i el temps exacte. Iblama