APARTATS

9 de maig 2022

FESTA MAJOR DE PORRERA DE SANT JOAN DE LA CIRERETA 6-80522



Florida, primavera, sant Joan de la cirereta... Festa Major de Porrera! Amb les vinyes ja ensofrades després de les primeres pluges hem gaudit de la festa major de primavera de Porrera. Content de viure-la! 

DIVENDRES 60522 CORREFOC AMB LA CABRA

Amb els darrers minuts de llum del dia, la gent ha anat trobant-se a la plaça de Missa. La colla de la Cabra de Reus, poc després ha iniciat l’actuació. La cabra és portada per fins a sis persones, dues a la punta, dues al mig i dues a tocar del cap. A ben segur que els portadors fan un bon exercici perquè la fan bellugar de manera increïble fent tot tipus de moviments. El més espectacular és el fet que la bèstia es quedi en vertical traient foc per la boca. Els moments més bonics els hem viscut a la plaça de l’Església, el Pont vell i a la plaça Carretera. Allà, després d’encampar la gent, han acabat amb una carretillada espectacular, amb el cap de la cabra fonent-se aixecat amb el campanar de fons de teló.

Havent sopat hem baixat als Rentadors per participar de l’electrowateke. El recinte estava decorat amb tot tipus de garlandes de colors que amb llums fluorescents donaven un toc espectacular al conjunt. Primera festa amb cara i ulls i sense cap restricció. Amb la música ens hem anat fonent i afonant en els diferents estils a gust del dj. Bons moments per recuperar antigues tertúlies deixades en punt i seguit amb els amics, en una matinada on la fresca ha acabat sent la protagonista, i més a la vora del riu.

L’ÀLBUM DE FOTOS DEL DIVENDRES .................











DISSABTE 70522 PAELLES I BALL

Ha anat la mar de bé dormir una miqueta més del que és habitual. Havent esmorzat i després de seguir el ritual d’anar a buscar el pa i les coques al forn, hem baixat fins a la plaça de Catalunya. Allà, amb els més petits hem assistit al taller de circ. Tot un conjunt d’activitats pensades per posar en pràctica les habilitats dels participants, tals com xanques, malabars, caminar per damunt d’un fil d’acer, anar amb bicis de tres rodes...

Al migdia, amb una temperatura súper agradable hem baixat a la zona dels rentadors. Tot estava a punt per gaudir d’un dinar en comunió de paella. Ha calgurt primer però preparar els focs i anar coent els diferents ingredients. Cada colla ha fet la seva paella i se la menjada amb la seva gent. La taula més gran ha estat la que hi havia col·locada a l’interior del rentadors, sens dubte la que quedava més aixoplugada. Mentrestant la canalla s’ho ha passat teta jugant amb l’aigua del riu.

Poc després de les cinc a la plaça Carretera la Garranxa i lo Molló i els grallers i els timbalers han agafat tot el protagonisme. La plaça s’ha omplert de canalleta amb ganes de ballar i dansar al so de la música de la gralla i els timbals. Un goig notar que els gegants tornen a tenir ànima encara que només sigui per unes hores. L’acte s’ha acabat a la plaça de l’església quan de nou han estat dipositats a l’interior de l’església. Llavors el Drac de Porrera ens ha obsequiat uns quants balls al mig de la plaça. En el darrer dels balls s’ha ballat la jota de Porrera!

A l’estadi municipal s’han enfrontat el Porrera i Camp Clar. Després d’un partit molt disputat el resultat final ha estat d’1 a 1. El camp feia un goig increïble amb la gent donant suport al Porrera. L’equip ha rebut una bona ovació al final després d’aconseguir aquest punt treballat.

Passades les 20h, al Casal, l’orquestra Pensilvania ens ha ofert un concert increïble de temes de tota la vida que han fet les delícies de tots els assistents. Dues hores de pell de gallina! Després de sopar han fet una segona part apta per ballar.

L’ÀLBUM DE FOTOS DEL DISSABTE ......................................

































DIUMENGE 80522 VERMUT

El dia de nou s’ha aixecat ufanós i calorós. Les orenetes no paraven de volar i cridar damunt de les teulades. Al final hem tingut bo, sol i a la tarda una mica de pluja i tot.

A les 11:30h, a la Parròquia de Porrera, el Mossèn ha oficiat la missa major en honor a Sant Joan de la cirereta. Temps de primavera, temps de cireres! Al final de la celebració hem cantat els goigs de sant Joan i qui ho ha volgut ha agafat unes cireres per assaborir-les.

A la sortida de la celebració eucarística i amb un sol espatarrant, la Cobla Principal de Tarragona ha ajudat ha amenitzat el vermut que ha ofert l’ajuntament des de la plaça 1 d’octubre. Hi havia botifarra, llonganissa, xistorra, patates, olives, i beguda. La veritat és que ha estat un goig de concert amb temes ben variats. A la part final algunes veïnes i veïns s’han animat a ballar sardanes en un raconet de la plaça, a l’ombra ja que el sol picava de valent!

I a dinar! Les cases han acabat de gaudir amb els dinars de festa major, al mateix temps que es tapava el cel i ens oferia un ramet de pluja primaveral. Un bon final de festa qui ha volgut ha rematat al Casal amb l’obra de teatre ‘Un mort mitges’.

L'ÀLBUM DE DIUMENGE ...........................................................

















Gràcies a totes i a tots el que feu possible la Festa Major de Porrera!