Ens vam retrobar a
Ginestar amb els amics i amigues de Reus sota les notes d’un dia esplèndid,
tant que fins i tot vam poder dinar a fora i gaudir del solet.
Els xefs Iolanda i
Manolo ens van obsequiar amb una fideuà marca de casa. La recepta. Volta i
volta de les gambes en oli bullent, sèpia i gambetes. Ceba remenada amb
paciència pel sofregit. Es retira tot. S’enrosseixen els fideus. Es tira el
brou damunt dels fideus prims i s’hi afegeix la sépia trossejada, les gambetes
i la ceba. Finalment, quan s’ha begut el suc es col·loquen damunt les gambes
quan els fideus puntegen.
A tocar de les 15
hores, primer vam fer el vermut i després vam assaborir els fideus que vàrem
acompanyar d’un impressionant allioli. Tot ben acompanyat per un vi de la
mateixa terra que xafàvem. I per rematar-ho un pastís boníssim de crema amb
pinyons per sobre, el qual va ser rebut amb felicitacions i tímids cants pels
més petits i l’homenatjada Iolanda en el seu 37è aniversari. Per molts anys!
Després de pair el
dinar una bona estona, vam sortir grans i petits en direcció a l’embarcador de
Ginestar. L’Ebre baixava amb una força impressionant! Enmig vam travessar camps
amb arbres fruiters florits i camps recent llaurats mentre el sol tímid anava
caient. En arribar a l’embarcador i comprovar que baixava més cabal del normal
degut a les pluges dels darrers temps, els més petits van berenar. Com van
xalar tot el dia!
Lentament, el sol
va anar amagant-se darrere dels arbres i va arribar la trista hora de la
partida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada