Un any més, el
Centre Cultural de Colldejou ens va oferir una nova oportunitat de recuperar
una vella tradició: la festa de la clotxa. En homenatge a aquells pagesos i
aquells pastors que passaven llargues hores de treball al camp, fora de casa.
De bon matí, mentre
uns tallaven el pa i preparaven cafè, els altres es van dedicar a encendre els
focs per anar coent les cebes, els alls i les tomaques. Fins que, a tocar del
migdia, a mesura que la gent anava arribant al frontó, es van deixar els plats
preparats amb la llangonissa i l’arengada per coure.
A l’hora de
repartir es donà: el mig pa de mig tallat per la meitat, una ceba, una tomaca,
alls, l’arengada i la llangonissa. Cadascú s’ho va preparar com va voler.
Habitualment se sol fer així. Primer torres una mica el pa -havent-ne tret
prèviament la molla clar-. En segon lloc hi fregues una mica d’all, hi suques
la tomaca i hi esmicoles la ceba i l’arengada. Hi trosseges la llangonissa, ho
remulles amb oli i hi poses la tapa i a menjar.
La sala del ball va
quedar petita. Més de 125 persones van
participar de la festa.
Al final una
taronja per fer baixar i cafès i licors per a tothom! I au a gaudir de l’esplèndida
tarda que va fer xerrant amb el solet ben present al parc.
1 comentari:
gran dia ! el pròxim any repetim !
Publica un comentari a l'entrada