APARTATS

20 de maig 2014

SANT ISIDRE A COLLDEJOU 170514




DISSABTE 170514
A dos quarts d’una, vam fer cap puntuals a l’Església per assistir a la missa en honor a sant Isidre, la figura del qual presidia l’altar. Després d’una bona remullada en forma de benedicció vam escoltar les lectures del Gènesi i una homilia dedicada a la vida d’aquest pagès madrileny. En acabar, amb un sol ben estiuenc ja, vam agafar el sant en braços i el vam passejar pels carrers del poble. La novetat enguany va estar en el canvi de recorregut degut a les obres que s’estan fent en un tram del carrer de Baix. Com ja s’havia fet altres anys la benedicció del terme es va fer als peus de la Mola, a tocar de Cal Daffus. Superada la desorientació inicial, el Mossèn va encertar en marcar els quatre punts cardinals del terme tot beneint-los i demanant la protecció del mal temps al sant. De nou vam baixar cap a l’església on es va poder admirar la imatge del sant per tancar la sessió amb un potent visca sant Isidre.



A l’hora de dinar, la gent gran es va aplegar a la sala del Ball on l’Associació de Dones va oferir els dinar pels jubilats del poble. Menstrestant, nosaltres vam dinar a casa i vam celebrar el 71è aniversari de mon pare Francesc Blanch.




A quarts de sis, a la mateixa sala del ball la Cobla Reus ens va oferir un concert de sardanes força reeixit. I a la mitja part, com sempre l’Ajuntament ens va obsequiar amb coca i vins ranci i dolç. Els més atrevits van ballar encara una bona estona les sardanes més emblemàtiques amb les que ens va obsequiar la cobla. Mentrestant, al Bar el Barça perdia la lliga. Més d’un va viure a cavall de les sardanes, la coca i el futbol. Al finalitzar el partit, enmig de la desolació culer, i després de les felicitacions pertinents, el Xelo ens va obsequiar amb un pernil de pota i formatge de cal Marcel.









DIUMENGE 180514
Sota un matí enteranyinat ens vam citar la gent del poble a la plaça per acabar de gaudir de la coca sobrera del dia anterior. Vam esmorzar coca de sucre i xocolata ben calentona mentre la fèiem petar comentant la jugada del dia abans. Una molt bona iniciativa!