APARTATS

2 de juny 2014

FIRA ESTELÀNIA A LA LLIBERTAT 310514



En sortir de l’Ajuntament després de veure les despulles del general Prim ens vam trobar acaronats per un matí esplèndid. Al Mercadal un munt de moviment. Per un costat els grallers de Reus tocant la gralla i al centre la plaça estaven muntant una representació en el context del certamen Reclica Art. A la tarda vam poder veure els resultats a la mateixa plaça Mercadal, a les Peixateries i al Condesito. Art amb elements sortits del reciclatge. Molt interessant.






Ben al començament vam arribar a la Plaça Llibertat amb una caloreta que de moment no molestava. A banda i banda de la plaça, s’hi van anar estenent els estands de la fira. Hi podies trobar tot tipus de productes relacionats amb el moviment independentista català. I és que des de que el moviment és una realitat et pots trobar tot tipus d’articles relacionats: anells, polseres, samarretes, fundes de casc, sabates, espardenyes, obres d’art... És impressionant! Per als més menuts a la part dreta hi havia tres paradetes on podies jugar a bitlles, futbol, golf... i a l’esquerra el gran atractiu dels més menuts: els inflables. A l’entrada et podies solidaritzar amb la iniciativa que es durà a terme la setmana següent d’aixecar castells en diferents ciutats d’Europa. També podies fer-te de l’ANC o signar per la independència.







Mentrestant, a la part central hi havia muntat un escenari preparat per les actuacions que vindrien després, just al costat de la barra. Una “cagada” va ser que no hi havia ni un sol wc.
Passat el migdia, van començar les primeres actuacions de les que destacà la de Quim Vila. A aquella hora el sol era ben molest i els núvols anaven guanyant terreny.



A la tarda els gegants van fer les delícies dels més menuts. Temps justet, ja que va començar a ploure. Passat el xàfec, tot es va tornar a reprendre. Les regnes de les presentacions de les actuacions i dels discursos les van prendre la Montse Lluça i el Josep Bages. El plat fort foren les actuacions de Joan Reig i Santi Arisa.




Ja de nit, qui ho va voler va poder sopar a la fresca arròs amb bou i va poder gaudir d’una bona revetlla. Un dia ben complert!