APARTATS

26 de juny 2014

SANT JOAN 2014

SANT JOAN 2014
El tret de sortida de l’estiu queda marcat amb la Revetlla de sant Joan. Aquests dies són els més llargs de l’any i la veritat és que la gent té ganes de festa.


COLLDEJOU
Vam començar la vetllada amb els preparatius del sopar a Colldejou. El Centre Cultural i l’AVA vam preparar conjuntament la revetlla i unes cent cinquanta persones hi van participar.
A quarts de deu, a les acaballes del dia, vam pujar fins a l’Era nova -a tocar de la pista- per encendre la gran foguera de sant Joan. Els més menuts –i no tant- van acompanyar l’encesa amb un esclat de coets incessant.





Amb les cendres consumint-se, sota l’atenta vigilància dels ADF, vam baixar fins a les Escoles velles. Allà van repartir els elements que configuraren el menú del sopar de sant Joan: el parament, conill o pollastre a escollir, coca amb recapte i coca de sant Joan. Al final, vam haver de muntar les taules a la sala del Casal ja que el temps amenaçava pluja.



 En acabar, després de recollir les taules, el trio Púrpura ens va oferir un divertit ball fins ben entrada la matinada.
Afegeix la llegenda
Més fotos a lo Collet

VALLS
Després de ballar una estona vam agafar el cotxe i ens vam arribar a Valls. Allà en el context de la Festa Major de sant Joan, assistírem al concert de Txarango. L’aparcament vell de la ciutat va quedar petit i els voltants i l’entrada a la vila se saturaren. Com sempre els Txarango ens van oferir un concertasso, presentant-nos la gira Som-riu. La veritat és que ens ho vam passar molt bé; no et deixen ni un minut per respirar.





REUS
I vam acabar la nit a les Barrakes de Reus gaudint del concert dels Buhos, que a part de tocar els seus clàssics ens van presentar el disc Natura salvatge.



Anar a Barrakes és tota una experiència. Sempre et trobes gent coneguda amb ganes de xerrar i passar l’estona. Enguany el Masclet i l’aigua de València foren els grans triomfadors. I com no podia ser d’una altra manera, mentre el dia s’anava perfilant a l’horitzó, un entrepà de formatge va posar fi a l’edició d’enguany.






I aquest dia de sant Joan hem anat a celebrar-ho amb els Joan’s de la família a La Glorieta del Castell. El cert és que el menú ha estat molt bé. De primers unes amanides excel·lents ja sigui la farcida de marisc o la de favetes. I de segons entrecots, bacallà o canalons. Val molt la pena i més a ple centre de Reus. Llàstima que ha coincidit el dia amb un xàfec que ha caigut fort a la ciutat. Per cert, donar la benvinguda a la Rosa al món del jubilat. Gràcies també!