APARTATS

2 de maig 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 280316-010516



· en la mesura del possible intentaré afagar només el que cregui més rellevant i comentar-ho!
INTERNACIONAL
 Obama fot el ridícul i el penes. No negaré que en moltes coses la societat americana pot haver estat exemple però haver d’aguantar ignorants i fexistes com en Trump i l’Obama - aquest no per feixista, eh-  fent acudits em sembla fastigós. Tal com estan les coses a sant de què s’ha de fer una gala perquè el president faci de club de la comèdia? A moltes altres coses més útils haurien de destinar els esforços aquests carallots. En aquest sentit la societat americana em fot fàstic. I és que una societat que té per model un altre gran feixista com en John Wayne, al que volien dedicar una diada, poc té a fer a l’hora de ser un referent. Un altre àmbit que caldria que vigilessin molt és el tema dels maltractament de les dones. És del lloc del món on hi ha més violència de gènere i on la llei, en molts casos, sembla que es posi més en el lloc del violador que no pas de la víctima. Tenen establerts uns vàrem patètics per demostrar que una persona ha patit un abús. Per tant yueseis: d’exemple “ rien de rien”. Això si; en la guerra contra l’enemic es creuen els millors i els més preparats. L’estat islàmic precisament acaba de reconèixer que els EUA ha acabat amb la vida del dos. I per acabar una altra gran vergonya contra el món: ex culpar l'exèrcit americà dels bombardejos a hospitals a l'Afganistan.

NACIONAL
Avui, dia 1 de maig, festa del treball m’he indignat. M’han repugnat diverses coses que intentaré explicar. Primer de tot: per què hi ha polítics en una manifestació de sindicats? Segon: quin paper real tenen els sindicats? Crec que els sindicats haurien d’estar de ser independents de qui governés, independentment de qui sigui. Sinó entrem en aquell joc de que al final es toleren i riuen les gràcies mútuament. Això no pot ser. Els sindicats han de tenir aquell afany de protesta i no s’hi val en que el dia 1-05 cridin més fort i més alt. Ha de ser una lluita constant i diària per fer més digna la vida dels treballadors. Cada vegada que el govern de torn fa una llei injusta –com moltes de les que han fet els PPSOE- els sindicats s’haurien de llençar al carrer com a mostra de la indignació de la classe obrera i treballadora. I amb què ens trobem? Doncs que criden molt, s’envolten de polítics i a viure de la poltrona. Ja no es viu aquesta professió sinó que se’n viu! Només cal veure els rolex de molts dels membres de l’executiu. Després no digueu que la gent no ha respost com es pensava i que se n’ha anat a la platja. La gent n’esta farta d’aquesta farsa. Sindicats: o canvieu o els sindicats estant morts. I ara, si no hi ha un canvi d’ultimíssima hora, es tornaran a convocar eleccions espanyoles el 26 de juny, davant la ineptitud del PPSOE. El darrer dia les diputades i els diputats es van fer fotos a L’Hemicicle per acomiadar-se. Segons sembla un pacte Podemos i IU desbancaria el PSOE de la primera línia. L’Iglésias ha fet una proposta a tot el sector de l’esquerra perquè s’uneixin i vagin a una. Objectiu: el desenbancament del PP-Cs.

CATALUNYA
Catalunya ha tornat a comprovar de primera mà com el govern espanyol davant la falta de projecte polític per arreglar el tema català en desoïa els seus precs. En Jonqueras va demanar que no portessin al constitucional les lleis catalanes. Doncs bé no van esperar ni cinc minuts. La mateixa Soraya i l’imbècil del Montoro se n’enfotien a les poques hores. Ells mateixos es retraten al món. La mateixa setmana en la que Catalunya s’ha fet present a Bèlgica amb la visita de Puigdemont i Romeva. En ambdós casos han remarcat que Espanya s’entesta a no negociar. Mentrestant, en una entrevista, Alex Salmond ha dit que Catalunya no s’ha de desencantar i que ha de treballar per fer un referèndum legal. Així mateix, hem sabut que en Baños no es presentarà a lles eleccions de l’ANC.

LOCAL
Cap de setmana de Fires. Primer la Fira del vi de Falset. Una cita ineludible pels amants del bon vi, amb vins, degustacions, espectacles, concerts... Mentrestant Reus ha celebrat, amb bon èxit, la primera Fira Vintage a la plaça Llibertat i esporàdicament a altres punts de la ciutat amb trobada de cotxes, balls, vestimenta i concerts
Al final ha quedat en poc l’incendi de Llança. S’han cremat unes 12 hectàrees i mira que el vent era bestial. Gran tasca dels bombers!