APARTATS

16 de maig 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 09-150516


INTERNACIONAL
Alemanya. Augmenta la xenofòbia. És el que es porta tristament a Europa i des de fa un temps Alemanya en torna a ser un dels focus. És terrible! En temps d’immigració que ha de fugir de la barbàrie que es viu en els seus països, el racisme i la xenofòbia augmenten. I amb ells la intolerància de moltes persones que no accepten que altres persones puguin tenir els mateixos drets que ells al seu propi país.

64 morts a Bangladesh per la caiguda de llamps. La desgràcia de nou ha segat la vida als més pobres. Pobra gent!
Maduro decreta l’estat d’excepció. Així com altres vegades he aplaudit alguns gestos que ha pres Maduro, aquesta és lletja. El chavisme està perdent adeptes i s’ha d’acceptar. No es poden muntar complots falsos per poder eliminar la creixent oposició. El tema està agafant una dimensió massa gran. Ara Maduro ja convoca a la gent a per a preparar-se militarment per a qualsevol cosa. Mentrestant Capriles convoca la seva militància. Pinta molt malament!

L’ex alcalde de Londres compara la UE amb projecte de Hitler. Vergonyant que una persona docta i culta pugui manipular vilment la informació i quedi impune. No val tot noi; si vols sortir de la UE proposa-ho però netament.

Eurovision 2016. Guanya Ucraïna cantant trossos en tàrtar i que deix un recadet ben evident a Rússia. Mentrestant Espanya ha tornat a fer el ridícul ara cantant en anglès. Quina camama això de l’Eurovisió. Estic segur que hi ha poliqueig i mans negres.

NACIONAL
Sànchez emula a Suàrez: -‘puedo prometer y prometo decencia’-. La veritat és que aquests darrers mesos han desgastat molt els polítics capdavanters espanyols. Per mi poques diferències hi ha entre Rajoy, Sànchez i Rivera si tinc en compte el meu país. Tots tres estsn entestats en no donar cap sortida a Catalunya. Fa molt de goig l’aliança entre Izquierda unida i Podemos. Tant de bo fessin realitat tot el que han promès Mentrestant Batet ha dit: som l’esquerra que no dóna lliçons de moral. No tens vergonya Batet.. Pregunata-li al González.

El marit de l’Esperanza Aguirre ha rebut més de  2,5 milions d’euros amb subvencions de la UE. Una prova més de que el sistema falla i que s’ha de fer una profunda reflexió. Hi ha d’haver uns controls molt més estrictes. El que no és just és que s’afavoreixi els que més tenen i es deixi caure la classe mitjana que en realitat és la que mou la societat.

Incendi d’un cementiri il·legal de neumàtics. Les imatges que hem vist per tv són brutals. La gent dels voltants ja havia avisat que el cementiri estava descontrolat. Se’ls hi havia anat de les mans i cap dels governs presents i passats havien fer res per solucionar el tema. Els veïns han hagut de tragar-se el fum i la contaminació en l’aire. Evidentment tothom sospita qur no ha estat una casualitat l’incendi.

5 anys del moviment del 15M. Han passat els anys i tot i que s’han aconseguit petits avenços sembla que de poc va servir que el poble es llancés al carrer en massa. Els polítics van deixar moltes promeses damunt de la taula però a l’hora de la veritat sempre acaben fent el que els lobbis de poder manen. Es van rescatar els bancs i no les persones i això és imperdonable. Sort que la plataforma stop desnonaments ha fet molt per mantenir la dignitat de les persones. Gràcies a ells moltes famílies han pogut mantenir un sostre. Molt falta encara per poder tenir una societat amb major justícia social i igualtat. Mai s’hauria d’oblidar el camí obert pels moviments del 15M. Avui a Madrid i a Barcelona s’han tornat a mobilitzar.

El Barça ha guanyat la lliga. Baixen a segona el Llevant, el Rayo i el Getafe. Felicitats culers ja que malgrat tots els entrebancs us heu superposat i heu estat els més regulars. Recordar que el Madrid no ha guanyat la lliga i que ha quedat segon.

CATALUNYA
Govern català-govern espanyol a Europa. Ha estat una setmana mogudeta en aquest sentit. En Puigdemont ja fa un temps que està sent rebut en diversos països de la UE. Pel que es veu, cap li ha tancat la porta. Solament l’Àlex Salmon ha vingut a dir que Catalunya no ha de córrer i que ja arribarà el seu moment. En qualsevol cas nosaltres seguim amb les representacions. Doncs bé el govern espanyol es veu que ha manat a unes diplomàtiques perquè el segueixin a veure que diu i per defensar-se. La resposta del nostre president va ser genial.. com volent dir que els seria més fàcil fer 600 km per saber que vol Catalunya.

Un 21,43% dels socis participen de l’elecció del nou secretariat de l’ANC. Dels tres la més votada la Liz Castro, seguida del Sànchez i el Baños. La veritat és que mai m’ha agradat del tot el Sànchez i és que la imatge icònica de la Forcadell i la Muriel costaran molt de superar. Malgrat tot he de reconèixer que la imatge de l’actual president ha anat de menys a més. No obstant és un home que no té carisma i no arrossega les masses. Veig molt millor en Baños que no pas a ell. Ara caldrà esperar per veure quina executiva surt i qui es vota candidat per ser president.

Dos nens de Valldoreix s’escapen de l’escola i arriben en tren a Valldoreix. Terrible! T’ho poses a pensar i se’t gela la sang. Tants protocols establerts que hi ha i va i s’escapen dos crios de l’escola, agafen el tren i van fins a casa d’ell. Pel que es diu li volia ensenyar casa seva a la noia. Un fet així és intolerable. S’haurien de depurar responsabilitats i fer molt més estrictes i vigilats els controls d’entrada i sortida de l’escola.

Busquen un porc senglar que ronda pels voltants de l’Ikea de Sabadell. Aquesta serà la nova moda ara. Com que n’hi ha tants, apareixen per tot arreu. Per mi no deixen de ser una plaga que compte eh, ho destrossa tot per on passa. Els pobres pagesos estan amargats. L’administració hauria de prendre cartes en l’assumpte sinó el problema s’acabarà convertint en una qüestió d’ordre públic.

LOCAL
Zones de cruising a Reus. Pel que sembla la nostra ciutat te diverses zones on citar-se i practicar sexe amb desconeguts. De fet diverses ocasions he trobat individus estranys pels camins o zones per on camino o corro. Els darrers ben a tocar de Misericòrdia. Al final és que ni podrem gaudir de les poques zones verges de la nostra ciutat ja que ens hi poden trobar tot tipus de personatges. Qui vulgui practicar sexe que ho faci però en espais públics no.
Tala indiscriminada de pins a Riudecanyes. A la zona del mar de Riudecanyes va passar. Misteriosament han aparegut arbres tallats. I ningú en sap res tu!

Caques de gos al barri del Carme. Fins a una setmana s’ha passat una mega cagada just a tocar de la porta de casa nostra. Cap servei de neteja s’ha acostat pels voltants. Va ploure, es va aixafar, es va escampar la merda i quasi una setmana després el rastre en forma d’olor i restes seguia allà. El més indignant és que és algú de la zona. Si no vetllem per aquest tema el barri del Carme, de per si deixat, tornarà a ser una mena de gran mega puti club on tot val.

Trapezi a Reus. Aprofitant que ha fet un cap de setmana boníssim la fira ha estat un èxit malgrat la retallada en el pressupost. És un certamen consolidat -amb 20 anys ja- i una bona plataforma per a molts artistes que busquen promoció. Felicitats!!

Sant Isidre a Colldejou. El poble ha celebrat la festa del seu tercer patró i com sempre ha volgut celebrar també la festa de la gent gran. Celebració eucarística, processó, dinar pels jubilats i la tarda actuació musical oberta a tothom. A no deixar perdre les tradicions més properes a nosaltres.