APARTATS

5 de juny 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS 300516-050616


INTERNACIONAL
Enfrontament pe Brexit. La pugna arriba a la recta final y estan esmolant els ganivets. Els laboristes es mostren en contra de la sortida mentre que els progressistes s’hi mostren a favor. La reflexió que cal fer és ben evident. Si hi ha un sector que hi veu avantatges deu ser per alguna cosa. Una de les amenaces que ens han fet als catalans es precisament aquesta: que vagarem per l’espai i que ens acceptarà ningú. És una evidència que no passa res per no pertànyer a la UE i sinó que ho expliquin a Andorra. En qualsevol ja que hi ets doncs mira t’hi mantens i acolles una mica més la troica.
Mor Mohamad Alí als 74 anys. Figura de la boxa que serà recordada malgrat tot, pel seu activisme i com a defensor de causes perdudes. A veure si deix més bon mestratge pel segon que pel primer.
París tindrà un camp de refugiats. Esperem que sigui un camp d’acollida i no un recinte de reclusió. La setmana en que mig Europa està en alerta per les pluges que hi ha hagut. Ciutats alemanyes i franceses han vist com els seus rius no absorbien el cabal d’aigua. És el cas de París que està en  Alerta per la crescuda del Senna. Corren un fort risc museus com el Louvre o Orsay que estan ben a la vora. I és que mentre la calor va arribant les pluges s’intensifiquen i de quina manera. No cuidem la terra ni l’atmosfera el suficient i ella reacciona amb fenòmens exagerats. Seguim sense prendre’n nota i això un dia o altre pot condemnar-nos.
Inauguració túnel de Gotard que uneix Itàlia i Suïssa. 57 km que travessen per sota els Alps; un exemple a seguir. Els països s’han coordinat per fer aquesta infraestructura titànica, finançant quasi totalment per Suïssa. Aquí mentrestant seguir discutint per la viabilitat del corredor del Mediterrani.
Maten un goril•la al zoo de Cincinati a l’atacar un nen que havia caigut al fossar. El tema està en la mort d’un animal per la temeritat d’un xaval boig i uns pares irresponsables ja que van deixar que dues endavant la gamberrada.
Multa per fixar els preus dels bolquers. Què dir! Liberalisme? Ens en podem riure tot el que vulguem. Molt fer veure que hi ha rivalitat entre marques i al pacten entre ells mateixos els preus dels bolquers en aquest cas. En quins altres àmbits deu passar el mateix? Pocs camps queden lliures de sospita en aquest món de la globalització a la carta.
Hillary Clinton alerta del perill que Trump arribi a la casa blanca. Una veritat com un temple. Tot i que la Hillary no es que sigui una santa però pel món seria mil vegades millor que aquest ninot del Trump. La imatge està molt ben buscada per l’equip d’ella: aquest home pot tenir al seu abast el codi per començar qualsevol conflicte al món.
Desxifrat el codi genètic de l’esclerosi múltiple. Una gran notícia una vegada més vinculada al món de la investigació i la ciència. A veure si així es poden pal•liar els efectes de la malaltia millor o fins i tot es pot arribar a curar. Un etern agraïment a aquests professionals.
NACIONAL
L’exèrcit fa fotos amb nens i armes. La polèmica ha estat servida però pel que es veu estem tots equivocats. Un país que permet que torturin animals no podria ser menys i clar, en comptes d’invertir més diners i esforços en educació i ensenyament ens trobem que destinen recursos a aproximar les armes i l’exèrcit a la canalla. Un gran exemple a seguir si senyor!
Jeremy Vargas. Troben un sospitós després de 9 anys dels seu assassinat. Es veu que la Guàrdia Civil mai havia deixat d’investigar i finalment ha trobat un sospitós. Un paio que es veu que complia condemna de presó. A veure si es pot esclarir i la pobra família pot començar de nou.
Esperanza Aguirre diu que no dimitirà després que el sumari del cas Púnica digui que es va pagar en negre. La mare de Francisco Granados agredeix una periodista de Cuatro. I anar fent. En el país de la corrupció i el frau els polítics a més tenen la barra d’enfotre-se’n a la cara de la gent. No hi ha dret. Per dignitat aquesta dona i molts dels voltors que pululen al seu voltant ja haurien d’haver plegat. I és que la llista d’imputats no entén de partits ni sigles. Chàvez i Griñan també han estat processats. Una vegada més la casta del PPSOE ha quedat retratadíssima. Tot i que clar; queda molt millor considerar i pintar a Messi con un capo de la màfia.
El parlament demana rescabalar els afectats de la confiscació de moneda republicana per Franco. Aquest govern neofeixista està per altres labors. Les declaracions que fa fer el Rajoy en una entrevista a l’Évole demostren que els nebots del franquisme poc volen saber-ne de l’altre bàndol. El periodista li fa afirmació que a tothom li agradaria saber on són els avis enterrats i l’altre li diu que això és mentida.
Aznar partidari d’un gran pacte nacional sense Rajoy. El retret ha sonat com un cop de puny a les parts baixes del PP. Ves que no s’estiguin destruint entre i refondin un partit encara més radical i anticatalana
Comencen al País Basc les consultes en diferents ciutats per saber si volen ser un estat independent. De moment amb una bona participació i amb les amenaces de l’Estat espanyol. Veurem quina repercussió tenen entre espanyols i bascos. No sabria dir si això pot perjudicar o beneficiar Catalunya. Aquesta fase la vam superar i bé.
CATALUNYA
Manifestació en defensa de l’Ebre. Unes 15000 persones. Tot el meu suport a la plataforma i tot el rebuig contra el govern del PP i dels seus decrets llei. El poble us anirà tombant poc a poc. Esperem que Europa doni  suport a l’Ebre i desautoritzi els ‘peperos’.
El creuer més gran del món a Barcelona. L’Harmony of the seas ha atracat a la ciutat. Recordeu allò de ‘aquí no hay playa’. Ràbia que tenen de veure com la gent deix els calers a la ciutat. Mira quina font d’ingressos brutal tindríem ai fóssim independents.
Cohesió en Jxsi en els pressupostos. La Cup intenta que se’n fessin uns de nous. Han promogut una esmena a la totalitat que divideix la Cup i que ens deix als catalans independentistes amb cara de pòquer. Definitivament, malgrat que em pesi, dono la raó als que deien que amb la Cup no hi havia entesa possible. I com jo, molta gent que se sent decebuda i cansada. Hi havia una majoria per la independència i em sembla que cada dia s’està escurçant més. Però el que més em dol més és que el PP se n’aprofita i se’n fot a la nostra cara de Catalunya. Cupaires aquest no és el camí! Heu d’assumir la responsabilitat que us va donar la gent en el moment en el que ens trobem excepcional per Catalunya. Escolteu la gent i sabreu quin és el sentiment dels catalans.
PP i Jxsi tomben una pujada d’impostos de successions. Cagada perquè és una qüestió de justícia social. A més mai ser al costat del PP! Què és això Jxsi?
La setmana que el metro de Barcelona ha fet vaga i s’ha notat amb un descens del 24% usuaris hem vist les imatges gravades amb mòbil de l’agressió de dos individus a un agent de seguretat al metro de plaça Catalunya. Execrable l’agressió i totalment condemnable. Pel que fa a la vaga hi discrepo totalment. Aquestes aturades només afecten a la pobra gent que va a treballar no a l’alcaldessa i el seu equip o als caps de l’empresa. De manera que crec urgent un replantejament d’aquest tipus de protesta. Per si no n’hi hagués prou es preveu vaga bus per sant Joan.
Polèmica escopeters Quintana i banc expropiat. La sentència ja va ser prou patètica. A més ara hem d’aguantar com els propis Mossos sospiten d’ells mateixos ja que es veu que algú va actuar i no va avisar. Un tema els dels Mossos que està en veu de tots i més la després de les protestes amb càrregues arran del banc expropiat. Veure com carreguen a vegades posa els pels de punta. La garrotada gravada a en Garganté impressiona la veritat. I és que no sempre s’entenen certes actituds violentes contra gent que protesta sense més armes que tirar-los aigua o llet. Què per cert, hem vist com manifestants i Mossos convivien sense problemes en l’escarni que van fer al propietari del banc expropiat. Aquest dissabte nou episodi. Els ocupes han tornat a entrar al banc expropiat en un acte de rebequeria. Semblen nens petits als que quan no tenen el que volen patalegen. La policia els ha desallotjat i els ha detingut. Després 500 persones s’han manifestat pels carrers de Gràcia.
Detenen home per propaganda jihaidista a l’Hospitalet. Ni una n’hem de  deixar passar en aquest sentit. A la més mínima cal controlar aquests desequilibrats ja que sinó les conseqüències poden ser fatals.
El tabac mata cada dia 4 persones. La venda de cigarrets baixa però puja el tabac de cargolar. Com que no hi ha calers la gent va al més econòmic. No es tenen en compte les estadístiques ni ela avisos mèdics. La gent es beu, fuma... necessita alguna cosa per desestressar-se. La dada és brutal però el vici pot més que les pures xifres.
Declaració de Messi pel cas de frau fiscal. Ja ha pagat 56.000 milions d’euros. L’advocacia de l’estat demana 22 anys de presó. Es directiva de Florentino i vinculada al PP.
La UEFA multa amb 150000 euros el Barça per l’exhibició d’estelades. Gran imatge de llibertat d’expressió ha donat l’organisme. Molt bé! Els mateixos fills de feixistes viuen ben tranquils a la UEFA. És patètic! I el que més dol és que cap organisme internacional recolzi el Barça. Cal arribar fins al final per desfer aquesta injustícia.
Sabadell sancionarà les energètiques que tallin la llum a famílies vulnerables. És una gran notícia ja que mira ara si pels més desvalguts. Al final davant la incompetència del govern espanyol que ha impugnat el decret de pobresa energètica, són els ajuntaments els que han pres la iniciativa perquè hi hagi justícia.
Mor Luis Salom pilot de motos. Amb 24 anys. És el risc que corren anant a aquestes velocitats. Per moltes mesures de seguretat que es puguin prendre al final és el cos del pilot el que directament pateix les conseqüències d’una caiguda. Fa fredat l’impacte. DEP.
LOCAL
Replantejament seccions crèdit cooperatives. Ja s’ha vist que no hi ha res fiable, ni tant sols allà on la gent opta per guardar els mateixos els diners i autofinançar-se és fiable. Allà on hi ha diners noi hi ha lladres, més nets o més bruts però qui pot roba.
Reus. Mor una nena de 9 anys en un accident mentre feien obres en una casa. La vida i el destí han jugat massa brut amb aquesta família reusenca. La mort de nens no té cap mena de consol possible i mai accepta explicacions. Jo no sóc pare però estic segur que el record d’aquesta pobra nena mai s’oblidarà. Potser caldria plantejar-se si les mesures de seguretat eren les idònies. En qualsevol cas tot el suport i ànim a la família.
583 casos de càncer a la ciutat el 2016. Xifra terrible! Massa gent malalta. Per què serà? Els tarragonins som dels més impotents i som dels propensos a tenir càncer. I és que estem rodejats de contaminació noi. Per molt que diguin que no les centrals i els complexos petroquímics que ens envolten no ens fan cap bé. Recomanar que la gent sobretot previngui. Una bona prevenció és vital.
C’s reclama retirar l’estelada del parc de bombers. Preocupeu-vos de no vendre tant de fum i deixeu als altres que s’expressin lliurement!
L’aeroport estrena tres línies: Liverpool, Glasgow i Bristol. Pel que va ser l’aeroport de Reus és força ridícul però mira benvinguts siguin els vols. Tot encarat de cara al turisme britànic. Una llàstima que aquest aeroport no compti amb més vols.
Polèmica pels jocs de Tarragona. Universitat de Lleida. Una mostra més del que ens estimen les institucions de l’Estat espanyol. Molt venir a fer-se la foto el borbonot però aquí deixen anar els diners en compta gotes si els que els deixen anar. Pel que es veu haurien d’haver donat molt més del que han donat fins ara. Veurem el nivell de cohesió que demostren els polítics de la ciutat i el territori.
Més de 230 persones han ingressat a presó per delictes de trànsit en 5 anys. Hi ha dos llocs on veig clar que hi ha molts ionquis: en un camp de futbol i a la carretera. La gent quan es posa al volant sol transformar-se. Es perd l’educació i comença un reguitzell d’infraccions que en alguns casos pot acabar amb presó i tot. Com sempre una manca d’educació que massa sovint es fa evident.
Campanya contra els símbols franquistes. La Diputació de Tarragona demolirà el monòlit franquista del Coll del Moro.
Unanimitat en l’ajuntament de Reus per retirar l’alcaldia perpètua a Franco.

La vidua de fiona barton.