APARTATS

12 de juny 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 06-120616


INTERNACIONAL.
Tiroteig amb més de 50 morts en un club d'Orlando. Sembla que està vinculat amb Alquaeda. Terrible! Ells segueixen amb la seva lluita. Horrorós!

La cantant Cristina Grimmie es assassinada després de convocar els seus fans a un concert. Terrible! El boig que ho va fer duia un arsenal al damunt. S’ha de fer una reflexió profunda i seriosa del tem de les armes. L’exposició a la que se sotmetem es massa gran en el dia a dia. Qualsevol desequilibrat la pot liar amb poca cosa i causar víctimes.
12700 han mort al Mediterrani des del 2010. 2814 des de l’inici de l’any. Alarmant! I les autoritats passen del tema. És un tema imperdonable en ple segle XXI que aquestes persones siguin desateses d’aquesta manera. Veure cadàvers de nens tirats a les platges hauria de fer reflexionar, però res; en l’Europa de la comunitat se se’ls hi barren les portes. I mentre les màfies que els hi organitzen els viatges segueixen sense ser enxampats. Una taca massa gran per aquesta UE que vol ser modèlica.
Penes de presó per la selectivitat a la Xina. 9 milions de joves. Un reportatge increïble. Resulta que allà les famílies en bolquen amb els fills i és que aquest és un dels moments més importants de les seves vides. Els escollits seran uns privilegiats ja que se’ls formarà per conduir la Xina del futur. Igual que aquí (ironia). Aquí es pren com una prova més i en cap cas se seleccionen els millors o els més ben preparats. Hauríem de revisar el sistema educatiu i vetllar perquè tothom tingués una sortida digna en la vida, sinó estem creant generacions de ni nis desmotivades, que no saben que han de fer i que no saben fer res. Així que triem els millors però no ens oblidem que darrere hi ha persones.
6000 persones es manifesten a Bogotà per reivindicar la naturalesa humana. Mentre destruïm el món alà es manifesten. Queda ben clar que nosaltres som natura i que si no la cuidem ens quedarem sense ella. Per tant escoltem d’una vegada per totes els senyals que ens dóna per ajudar-la a recuperar, sinó la reacció que pot tenir ella vers nosaltres és imprevisible.
Clinton i Trump seran els candidats. Ja és definitiu. I en saber-se setmaneta de tuits, atacs, contra atacs... vista la campanya americana i l’espanyola hi veus una diferència abismal. Allà els debats són amb argumentari i els periodistes no paren fins que no contesten les preguntes. En canvi aquí de debats seriosos cap. Es va al xoc amb desqualificacions i falsedats, i es toca el violí davant de preguntes directes. S’omplen de promeses que després no compleixen i en comptes de demanar perdó s’escuden en allò de i tu més. Trist!
NACIONAL.
Cara a cara Rivera i Iglesias televisiu. Molts atacs personals i poc programa. Em va semblar més una lluita del i jo més. Aquest dijous ha començat la campanya electoral. Més energia en els polítics però el mateix ideari pobre que va haver-hi en les eleccions anteriors. Per tant poca cosa nova. Que els líders més valorats són els de Juntos Podemos. Com sempre el menys valorat en Rajoy, del que s’ha de reconèixer que tot i el seu catetisme han fet el millor espot publicitari.
Margallo encén els ànims de Gibraltar dient que no tenen dret a decidir. Fabian Picardo titlla el govern d’antidemocràtic i vergonyós. En la seva línia feixista i manipuladora. Com pot ser que encara els puguin votar? És per fer-s’ho mirar!
CATALUNYA.
31,5 milions d’euros es destinaran a la investigació de salut. Tenim uns grans professionals a casa nostra. Molta d’ells han hagut de marxar de casa nostra, així que els que s’hagin quedats se’ls hi ha de proporcionar les eines adequades perquè puguin dur terme bones investigacions; que ja ho estan fent per cert!
6 mesos i 4 dies a l’any i 18 anys pagant impostos de les nostres vides, ens els passem pagant impostos. La dada impacta! És com una hipoteca contractada amb l’administració. Si ho mirem des de l’òptica catalana ens n’adonem que paguem i que després no se’ns retorna de manera directa amb alguna cosa de la que ens puguem beneficiar. Per tant,  per un català és doblement frustant.
Retard obres Sagrera. Ho justifiquen per irregularitats del contractista des d’Espanya. Es pensen que donant qualsevol resposta en tenen prou; doncs no! N’estem farts de ser els cornuts i pagar el beure.
40 anys de la Tdp. Una enorme felicitació al Puyal per aquesta trajectòria brillant. Amb el seu relat radiofònic hem viscut els millors anys com a culers. Hem passat moments durs quan els títols es resistien al Barça, però hem gaudit moments inoblidables amb la teva veu testimoniant-ho: l’Urruti t’estimo, la primera copa d’Europa de Wembley, els finals de lliga radiats de Tenerife, el sos macanudo de Pizzi en la copa del Rei, el em puc morir al Bernabeu, les pallisses al Madrid i les tres eres més glorioses del club (Rijkaard, Guardiola i Luis Enrique). Has cantat com ningú la màgia de Maradona, Schuster, Laudrup o Ronaldinho. Ens has fet vibrar més encara amb els eslàlons de Ronaldo i Messi. I per damunt de tot ho has fet en la nostra llengua catalana, tenint molta cura d’ella. Moltes gràcies Quim!
Olot vot a favor de suprimir els correbous. Doncs ja està; fora i punt. Un pas més per deixar tranquil•les les bèsties i dedicar-nos a passar-ho bé d’altres maneres més humanes. Si estem en contra del maltracte animal, ho estem en totes les manifestacions i festes.
La Cup vota no retirar l’esmena. No es retracten. Puigdemont diu que se sotmetrà a una moció de confiança al setembre. Han estat uns dies plens de tensió i de negociacions, però sobretot de desencant. L’independentisme ha viscut a l’aguait com s’acabava la cosa, que al final ha acabat malament amb la negativa de la Cup. La primera sensació que vaig tenir fou de cagar-me en la Cup ja que no han tingut visió de país. M’hi segueixo cagant -diguéssim- tot i que ara hi veig certs matisos. CDC veu que la Cup l’està ensorrant i en aquest pou però no hi volen arrossegar el Jonqueres i esquerra: el gran beneficiat. Volen fer un front d’esquerres per desbancar l’ombra pujoliana i masiana del govern: error! Catalunya mai serà independent si no és capaç d’aglutinar amplis la dreta, el centre i l’esquerra. Benet Salellas diu que la culpa és dels homes forts de Convergència. M’ho crec, ja en fa cara. El sector Homs predica el que és i s’equivoca evidentment. No m’agrada gents aquest paio, representa la vella escola de CIU. Mentrestant, es comença a parlar de RUI, que veient la política espanyola semblarà l’única sortida viable.
Tots els habitants de Catalunya respirem aire contaminat. Anem bé! Només cal veure l’augment de les malalties respiratòries i la mala salut que tenen moltes persones. Si no hi posem remei els qui ho pagarem serem nosaltres  mateixos
23,3% dels barcelonins diuen haver estat víctimes d’algun delicte. Dada alarmant certament. Habitualment són coses petites però et poden fer passar una mala estona i ficar-te la por al cos. I el cert és que cada vegada els lladres se les empesquen millor per delinquir i passar desapercebuts.
Virus camuflat en factures d’Endesa. Se les empesquen totes. La qüestió molestar i anar en contra dels més dèbils com la gent gran, que sempre són els primers a caure en aquestos casos. Ja fa un temps que aprofiten les noves tecnologies per boicotejar les persones. Aquesta setmana hem sabut també que s’han fet petar un munt de contrasenyes de diferents xarxes socials.
Ataquen un estand per dur la roja a Catalunya. Lamentable! I ho condemno rotundament! Cap mena de pietat contra els violents, siguin del color que siguin. Hem d’erradicar el feixisme i la intolerància del nostre voltant.
LOCAL
El millor pa de pagès català el fa elforn Sistaré de Reus. Doncs si noi! Moltes felicitats! En un temps en el qualsevol badulaque o gasoliera ven pa i te’l pretenen colar com artesanal, té molt mèrit. Aquest pa si que
L’ajuntament de Reus no pagarà una pantalla per veure la roja a petició del PP. Totalment d’acord! Si hi ha alguna entitat que ho vol fer que una faci però no un ajuntament. Entendria que fos el Reus només, la resta no!
Pellicer, Vila i Nin sancionats per visitar la T11 en campanya. Això és com allò de les alineacions indegudes del Madrid. Una cagada indigna d’una gent que al darrere té uns assessors i consellers.
400 diables a la festa del foc a les Borges. Realment serà únic a les nostres contrades una trobada d’aquesta magnitud. Serà una imatge digna de retenir en la memòria. Bones fotos!
Desarticulada una banda a Reus i Tarragona que feia robatoris. Que s’imposi la justícia amb tota la seva força. El ciutadà ja en té prou amb la crisi i el dur dia a dia. Ara només li falta que li robin el que s’ha guanyat amb el seu treball. Ja n’hi ha prou!
Veïns de sant Pere de Torelló recullen 1800 neumàtics del camp. Veus les imatges i t’agafa un sentiment de ràbia incontrolable. Un desgraciat que hagi estat capaç de cometre aquest atemptat hauria de pagar de per vida el fet. Després m’he aixecat entre aplaudiments en veure que voluntaris han ajudat a treure’ls. La imatge de la clariana que ha quedat sense vegetació del lloc ocupaven els neumàtics cal que ens faci reflexionar.
Enxampen en un control un home amb 23 quilos de marihuana. Devia estar preparant una bona festa! Deixem-se d’ironies! El màxim control i les màximes penes contra les drogues.
Nou episodi de fum a Repsol. I segueix sense passar res. Ells van cremant i nosaltres anem tragant. On són també les agrupacions ecologistes? Falta activisme en aquest sentit. Si els governs i les empreses ens enganyen almenys ells podrien alertar a la població dels perills als que ens exposem amb més vehemència.
1300 solars a Reus sense ús. L’ajuntament hi ha posat mà i sancionarà a qui no hi doni un ús. Aplaudeixo aquesta mesura, sobretot quan vegi que es fa efectiva!
De Tortosa a Barcelona en tren cinc hores. Una via sola, avaries, incidències... aquest tram és infernal. La gent de les terres de l’Ebre no en tenen prou en haver d’aguantar imposicions amb l’aigua i problemes amb la Nacional 340. Ara a més quasi estan incomunicats amb el centre de negocis del país. Vergonyós!
El jardí del Mas Iglésies es converteix en un abocador. Des de que hi van instal•lar una taula de pícnic, els voltants s’han omplert de brossa. Aquest és l’incivisme típic de la nostra ciutat i de moltes ciutats del nostre entorn. La tònica: llençar papers al terra, escombraries, escopir, cagarades i pixarades de gos, cremar contenidor... davant d’aquestes actituds no hi queda altra que educar més i multar; si multar. Quan la gent supera aquesta fase ha de pagar-ho, però com he dit educant. Els agafaria i els hi faria fer prestacions socials el cap de setmana per beneficiar la comunitat que han perjudicat.