APARTATS

27 de juny 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 20-260616


INTERNACIONAL
Referèndum Brexit. Guanya marxar. Tot i que en moltes coses no són gaire exemple en això dels referèndums si. En Cameron se l’ha tornat a jugar i ha perdut però ell ha posat les urnes perquè els britànics poguessin expressar-se. I que han dit? Doncs majoritàriament que volen marxar d’Europa. Doncs respectar les urnes, good bye! Conseqüències: en un exercici de coherència només a l’abast dels grans senyors el president dimitirà en breu. Els UK deixen de tenir pes en la UE i ja no en controlaran l’economia. Jo crec que han oblidat que són una illa i necessiten moltes coses per viure que ells no tenen. Han caigut les borses, s’ha devaluat la moneda, desconfiança dels mercats... però insisteixo; ho han pogut votar ells lliurement. I res;  a bastir i aixecar la nova Europa dels 27. Ara veurem que suposa veritablement no pertànyer a Europa. Que Catalunya en prengui bona nota!
Deutes per joc on line. Ja van apareixent els primers casos. Amb un clic pot comprar, vendre, reservar,  jugar i apostar. Quin risc! Ja ho veieu; els primers endeutaments on line. Quantes xacres que ens deix i deixarà la xarxa i les noves tecnologies. Patologies que caldrà conèixer bé per donar-hi solució.
Exèrcit australià descobreix que cometien vexacions excessives en la iniciació. Les novatades dels nou iniciats. Sempre s’han fet i sempre n’hi ha hagut de lleus i algunes de gravíssimes. Com tot als qui es passin càstig. Hi ha molta gent que ha quedat traumatitzada pels deliris d’uns sonats.
NACIONAL
El PP ha guanyat les eleccions a Espanya. Està clar que aquest és un país estrany. Malgrat la indignitat del PP la gent li continua donant suport i fins i tot l’augmenten. No s’entén; almenys jo no ho puc entendre. O la gent és ignorant o és que mira cap  una altra part. Una altra lectura és que han volgut fer pagar la inoperància de l’oposició per fer govern. En Rajoy per h o per b torna a guanyar les eleccions i queda en Sànchez segon. A més cauen les dues formacions emergents en les darreres eleccions. Per tant davant el dubte optem pel conservadorisme. La por, el Brèxit, els dubtes i el desencant de molts han decantat la situació. Amb tot ens queda una Espanya caduca, centralista, caciquil, de casta, que no té en compte les nacionalitats, corrupta i amb tics feixistes. Doncs au; felicitats pels que l’heu votat!
Fernàndez Diaz i anifrau conxorxats per buscar draps bruts a l’independentisme. Ha estat la gran notícia de la setmana. S’ha destapat i els implicats no han pogut dir que no era veritat, ja que les veus eren les seves veus. S’ha destapat una conxorxa del Díaz per buscar drapets bruts als líders independentistes amb la complicitat d’antifrau. Queda clar que en Rajoy n’estava al corrent, per tant un cas d’estat. Un cas que en un país normal hauria suposat un reguitzell de dimissions en cadena i que en aquesta vergonya d’Espanya no ha suposat res més que fer dels acusats i assenyalats víctimes. Una Espanya que ha volgut tapar les clavagueres d’una política mafiosa fastigosa i més enllà de la llei que tang defensen. Ara els ciutadans tenen l’oportunitat de votar i treure tota aquesta xusma corrupta, mafiosa i manipuladora del govern. Veurem la intel•ligència que demostren.
Podemos aparca el referèndum català. Han vist que això els fa perdre vots a les Espanyes per tant; discurs aquí en blanc i allà en negre. No passa res! L’objectiu és el vot i no la justícia i la llibertat. Se us ha vist el plumeret.
Cas Urdangarín vist per a sentència. Després d’un procés llarguíssim i després de contradiccions enormes el cas es tanca. I ho fa amb fiscals que semblen defensors, advocats que eleven als altars Urdangarín i en qualsevol cas exculpar a la Infanta de responsabilitats. Veurem la justícia espanyola quina vara de mesurar té.
CATALUNYA
A Catalunya Podem torna a guanyar les eleccions. Convergència s’ensorra i Erc puja. Pel que es veu l’opció de la CUP majoritàriament ha estat no votar. Interpretar els resultats a Catalunya és una feina feixuga. Queda clar que el canvi que si s’ha fet a Catalunya a Espanya no ha arribat en forma clara de resultats. Aquí els governen segueixen un full de ruta al que estaria molt bé que s’hi afegís Podem. En qualsevol cas és evident que la gent valora en Puigdemont i vol que la vella guàrdia plegui definitivament. Faltaria també veure on han anat a parar els vots d’Unió.
ANC i Òmnium criden a la unitat de l’independentisme. Tot i que ells mateixos estan més desunits que mai prediquen la unitat. Bé; no demaneu el que ja no demostreu. Potser l’afer Diaz uneix una mica més però és evident que hi ha més distància que unitat.
Nen de dos anys mor d’enterovirus a Mataró. No se n’ha sabut fer una bona prevenció i ara se’n pateixen les conseqüències. Terrible que s’emporti els més petits. A veure si n’aprenem i en fem una bona gestió.
Mas reclama arxivar les imputacions del 9N. Seria el més normal si hi hagués una mica de coherència. Veurem el nou govern que surt i també comprovarem la independència del poder judicial, ara per ara sospitosament implicat en causes patètiques com aquesta.
Vagues a Renfe i metro. Continua l’escarni i la vergonya contra el poble. Els perjudicats sempre en són els més desafavorits. Mentre se segueixin fent aquestes aturades només perjudicarem als que es desplacen en metro o en buz.
Descobreixen nou tractament que millora el càncer de bufeta. Sort en tenim que el món de la ciència va per bon camí i deix de costat les crisis. És d’agrair que segueixin avançant en aquest món i així millorar les nostres vides. Gràcies!

LOCAL
El Porrera pujarà a tercera catalana. Estudiada la situació s’ha vist que es viable que l’equip pugi de categoria. És una bona notícia! Ara a fer un bon equip amb gent que ho senti i s’impliqui amb el projecte. Felicitats porrerans!
Reus. Viralitzen la situació de maltractament d’un gos i el salven. Les imatges i el relat que se’n va fer va permetre salvar la vida d’aquest pobre gos maltractat. És inhumà haver d’aguantar situacions com aquestes i que no es faci res. Sort en tenim del testimoni d’aquesta persona i de la difusió que n’ha fet. El meu reconeixement. Queda clar que les xarxes són una eina més a l’abast de tothom.
Miami. Demana que es redueixi la velocitat dels trens al seu terme. I ho fan perquè les vies i les instal•lacions no estan en bon estat. Tal com van denunciar la setmana passada gran part de la xarxa és la mateixa que en el segle XIX.
Tortosa. Un advocat denuncia l’ajuntament perquè diu que s’ha de treure el monument de Franco. La polèmica continua. Jo considero que si el poble va dir que el deixessin i es reinterpretés, s’ha de respectar, sinó ja em diran de que serveixen aquests processos.