APARTATS

11 de jul. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 04-100616.


INTERNACIONAL.
Assassinat de dos nois negres i Tiroteig Dallas. Les retransmissions en directe de l’atac a sac dels agents de la policia amb la mort posterior dels nois, ha posat de nou en alerta la comunitat negra. Estadístiques aplastants fan sospitar massa clarament que hi ha una clara persecució d’aquesta pobra gent. El debat de les armes i la qüestió mai resolta de la diferència racial són dos problemes latents de la societat americana. Doncs aquest divendres hem vist també quasi en directe com mataven 5 policies. Un tema que portarà cua.
Cimera Otan contra Rússia. Es reuneixen per marcar la ratlla als russos quan aquells no es veuen intimidats per ningú ni per res. Aquí cadascú va a la seva. Encetem una nova guerra freda i ja veurem com acabarà. Els pitjors presagis: Europa es desmorona, Rússia fa el que vol i els EUA volen tenir-la a ratlla. Veurem si no hem de tornar a un ambient d’enfrotament mundial.
Atemptat amb 4 morts en una mesquita. Atemptat a Bagdad amb un mort. Fan esclatar cotxe bomba a París. No s’aturen! Per molt que la comunitat internacional ho condemni la gihad continua el seu camí imprevisible i incontrolable. Terrible! Estan aconseguint fer por. Són capaços de provocar el caos en qualsevol punt del món. I tot per una mena de creuada que anys enrere, amb mentides i falsedats, van començar el trio de les Azores (Bush, Blair i Aznar). Ara s’ha sabut que la Gran Bretanya s’està plantejant jutjar Blair per haver mentit respecte a l’existència d’armes de destrucció massiva. Divendres nou atac a Bagdad. 30 morts xiites.
Dimissió líder UKIP. El garbuix a la Gran Bretanya és descomunal. Sembla que la majoria se n’adonin que era bo seguir en la UE. Un debat que s’hauria d’haver fet abans del referèndum del Brèxit. Ara la gent s’ha manifestat per marxar i han d’assumir-ne les conseqüències.
La sonda Juno entra a l’òrbita de Júpiter. Veure les imatges de l’aproximació de la nau són impressionants. Les mides del planeta donen idea de la immensitat de l’univers i de la magnificiència de les distàncies. Ara a veure si es pot tenir informació útil del planeta, almenys els amants de la fotografia estarem entretinguts.
La Hillary va usar els correus de l’administració per usos privats. L’FBI diu que no es presentin càrrecs. Per un tema aparentment no molt important se n’ha fet una qüestió d’estat. En aquest cas, amb la de coses dolentes que hi pot haver que es fixin amb aquests temes és una mica ridícul. Ara, estem en campanya electoral i com ja sabem val tot. Els del Trump n’han tret punta.
Homenatge als voluntaris catalans que van anar a la Primera guerra mundial i que van caure a la batalla de Belloy en Santerre. 50 morts entre els que hi havia Camil Campanyà, poeta. Doncs això; tots els respectes per aquesta generació de persones que van donar la vida per Catalunya, la llibertat i la democràcia. Moltes vegades més reconeguts a fora que a dins. En un altre ordre de coses al final Catalunya va poder assistir a l’acte cosa que a molts espanyols no els agradar. Un acte digne i just!
Portugal guanya contra tot pronòstic l’Eurocopa, guanyant la final contra França per 0-1.  Felicitats. Tot i que no ha fet una bona final i malgrat que no ha jugat a res, es fa justícia a molts anys d’anar-hi al darrere i no aconseguir-ho in extremis al darrer minut. Tot arriba. El 2016 es tancarà amb Cristiano com a millot jugador.
NACIONAL.
Sant Fermin. Agressions, tocaments i una violació. Lamentable! Hi ha molts tarats que aprofiten aquests actes multitudinaris per passar-se. Cap mena de perdó aquestes ments malaltes.
Tres morts per brau. Cornades en corrides, correbous... la gent sap al que s’exposa. M’ha indignat especialment sentir els crits de ‘torero’ quan prenien el cadàver d’aquest noi de 29 anys. S’han d’eliminar d’una vegada les corrides i totes les merdes que impliquen perjudicar aquests animals. Prou de torturar animals! Sinó reaccionen em veuré obligat a pensar com ho feia el meu avi: és la petita venjança dels animals quan agafen una persona.
Obama desembarca a Espanya. S’entrevista amb el Rei, es prometen fidelitat, es declaren pobles amics... bla bla bla! El més significatiu -tristament- és que Obama anirà a la base militar de Rota; base militar americana, no ho oblidem. Un Rajoy en funcions i un Obama al final dels seus dies en la presidència. Prou feina tens a casa teva amb molts temes que la mare de les democràcies i la tolerància no ha sabut resoldre. S’han convidat a tots els partits menys a ERC, els quals han enviat un escrit per explicar el procés català i denunciar el que fa el govern espanyol.
Messi i el pare condemnats a 21 mesos de presó. Que pagui el que deu més una multa i prou. Tota la resta és un intent per desestabilitzar el jugador i estic segur que per desestabilitzar el Barça, més sabent que una de les persones que el culpen és una persona vinculada al Real Madrid. Les mateixes clavegueres de l’estat que volen buscar proves contra Catalunya, volen trencar el Barça.
Coalició canària diu que donarà suport a Rajoy. Doncs au! Tot per a vosaltres. Ja us ho regalo. Que la comunitat més abandonada d’Espanya doni suport al govern d’aquest mentiders i corruptes és per posar-se a vomitar. Aneu a parar la maneta!
El TC tomba l’Agència tributària catalana. En la línia habitual. El govern diu que això no val i els tribunals els ho corroboren. Tot jutjat abans de passar pel jutjat. Aquesta és la cara del govern espanyol i la gent el vota, per tant, tenen el que volen. Que els aprofiti!
CATALUNYA.
Mulla’t per l’esclerosi múltiple. 630 piscines de Catalunya han participat d’aquesta iniciativa per aconseguir diners per aquesta causa. Un exemple més de la solidaritat del país català. Ara des de segons on que vagin dient.
Refundació CDC. El nou nom serà Partit demòcrata català. Convergència era una marca amb bones aportacions però també amb taques negres. Trobo que ha estat una bona decisió el canvi de nom del partit. Ara cal posar en comú les diferents faccions de CDC perquè no hi hagi més divisions
Macrooperació policial en ajuntaments catalans. 12 detinguts. Si han comès delicte que paguin però es dona la casualitat que molts d’aquests papers ja estaven presentats fa un temps. Fa pudor a clavegueram de l’estat. En un ordre semblant de coses, també s’han fet escorcolls en espais d’oci. Es veu que només declaraven les factures pagades amb targeta de crèdit. Home; jo entenc que la gent quan va de festa paga en efectiu. Se’ls ha vist una mica el llautó.
Barcelona prohibeix la circulació de segways. Ja era hora. Un altre vehicle que ocupa voreres i passejos esquivant persones i no precisament anant lents. Que en regulin la circulació, ja que hi ha espai per a tothom.
Sentència que obliga a lliurar a Aragó un centenar d’obres d’art de Sixena. Quan Catalunya va heretar les obres estaven en un estat de conservació lamentable. Les van restaurar i van posar en un lloc adequat per ser visitades. Ara, Aragó, que en aquell moment se’n va rentar les mans, ara les reclama. D’acord que les tornin però que paguin els costos de tot el que ha costat la feina feta a Catalunya.
Mas, Ortega i Rigau presenten recursos contra el cas 9N. Tot el meu suport. Ja el vau tenir i el tindreu. Farem el que ens demaneu per demanar justícia contra aquest estat espanyol pseudofeixista.
Vueling. Rumor de boicot espanyol? Principal operador de Catalunya, saturar l’aeroport del Prat... fa molta pudor. Sembla que després de les eleccions i del ‘Fernàndez Gate’, moltes casualitats juntes: cas Vueling, problemes amb els trens, sentències del TC... Campanya per debilitar Catalunya?
Detectada toxina butílica. L’Empresa diu que és un error humà. Que s’analitzi bé i que es retirin els pots, a més caldria pensar que es fessin campanyes per prevenir i no curar.
Atacada amb arma blanca un operaria de banca a Barcelona. Vinculen l’assassí una altra mort. Ell s’ha suïcidat. Tres morts.
Ferit greu en ser atacat pel seu propi gos. Oblidem massa sovint que els animals són animals, i el que nosaltres entenem com una carícia o un joc, ells poden entendre-ho com una amenaça.
El BBVA cedeix 1800 habitatges a la Generalitat. Bona mesura si aquests són destinats a la gent més necessitada. Això no tapa les aberracions que molts bancs han comès. No haurem après res si no es fa una regulació des de les administracions perquè els pisos no puguin ser arrabassats en cas de no pagament (en situacions ben evidents de desgràcia). Per regulació i stop als desnonaments.
Programa contra les meduses. L’escalfament global ha fet que també el mediterrani hagi augmentat la temperatura de les seves aigües. Això atrau bancs de meduses a les nostres platges. Ara s’està estudiant com combatre millor les picades.
6000 persones estudien català en 28 països. Està clar que la nostra terra i de rebot la nostra llengua atrauen a molta gent. El lògic és que quan vols anar a una contrada nova n’aprenguis el que parlen. Doncs bé; el català està de moda. Fins i tot en l’arribada Guardiola al Man City i han obert un web en català. Tot un detall!
Reobren centre internament desobeint l’ordre de l’ajuntament. El govern espanyol s’ha passat pel forro l’ordre de l’ajuntament. Aquesta és la manera d’actuar dels fills del feixisme. I aquí no passa res! Bassa d’oli i més vots arreu.

LOCAL.
Detingut un tarragoní per distribuir pornografia infantil. A aquest si que li haurien d’ensenyar la cara a la televisió i els mitjans. Cap pietat amb aquests criminals!
David Vidal deix l’ajuntament. Una llàstima ja que ha estat el gran destapador de casos negres de l’ajuntament a la nostra ciutat. Es dedicarà des de fora en seguir en la lluita per una ciutat millor. Fan falta persones com ell que estiguin sempre al peu del canó. Gràcies per la feina feta. Només un retret: no mobilitzar la ciutadania per rebutjar la Fira del parc de sant Jordi. Ha estat un llast en el model de ciutat. Esperem que se n’aprengui. Sort!
Tanca la sala Reus Concerts. Una mostra més d’un projecte que mai s’ha acabat d’entendre. Una gran mega sala de concerts, fora de la ciutat i amb uns grups poc atraients. Només cal mirar el model de llocs ben propers com Cambrils. La gent es mou per festivals i concerts de petit format i amb concerts també de gent d’aquí. A més han hagut de lluitar amb l’otorgament de llicències i el tancament momentani per aquest tema. Una llàstima! Fixem-nos en canvi amb el model de Lo Submarino. Petit format, preus raonables i concerts amb gent d’arreu però promocionant la gent d’aquí. Dos models ben diferents! Jo em quedo amb el del Lo Submarino.
Talls tren entre Vandellòs i l’Ametlla per una avaria. Evaquats els passatgers pel mig de les vies. Les imatges de la gent gran caminant com podia entre els rails ha fet una pena immensa. Doncs així estem; en una Espanya en la que els Aves porten poques persones en llocs com Galizia o Extremadura i aquí, a Catalunya, on hi ha el màxim nombre de persones que van amb transport públic tren, amb unes infraestructures del segle XIX. Doncs au, seguint donant vots a aquest model injust i desequilibrat. Paguem perquè millorin les infraestructures dels altres. Au, a fer contents a al resta! Quina indignitat!
Una reusenca la més ràpida en posar preservatius. Com sempre casa nostra bressol de grans genis. Doncs això, una noia d’aquí que passava per Chueca, participa en un concurs de posar preservatius i el guanya. 11 en va col•locar en un minut. Felicitats noia!!!
Tarragona té l’esperança de vida més baixa. Cada vegada hi ha gent més gran i a cada nostra ens trobem que la gent viu menys. Alguna culpa en deuen tenir tantes petroquímiques i tanta contaminació que ens hem d’empassar. No oblidem el fart de casos de càncer també al nostre voltant.
La Cooperativa de Cambrils pagarà el 40% dels diners que deu als creditors. Fins que no es faci efectiu la gent no podrà prendre’s un respir. Han patit molt aquestes persones, que menys que rebre una part que els hi pertoca. Esperem que es faci justícia.
El Vendrell reparteix un milió d’euros a un jugador. Doncs a gaudir-ho a qui li toqui. Felicitats!
Baixada en piragua per l’Ebre per protestar pel pla hidrològic que vol pretendre fer el PP. Sort que la UE té coneixement i no deixarà baixar el cabal del riu.