APARTATS

4 de des. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 281116-041216


1)ÉS UNA VERGONYA. Que l’estat espanyol negui la possibilitat que Catalunya allotgi 4000 immigrants. Neix una plataforma amb 300 entitats amb el lema ‘casa nostra, casa vostra’. Si va diferent Catalunya d’Espanya. Els nostres camins en molts temes disten una barbaritat. Catalunya sempre ha estat una terra d’acollida i ho seguiríem sent però no ens deixen.
Que Fomento inverteixi 786,5 milions d’euros en AVES de luxe i mentre a Catalunya només han invertit un 9% en rodalies. Aquí la xarxa surt a avaria un dia rere l’altre i no hi remei de cap manera. Tenen la barra de mantenir una xarxa vella, no invertir el que haurien d’invertir i a més fer veure que sempre ens estem queixant. Indigne! I per postres, hem de callar quan ens assabentem que un poble com Otero de Sanabria de Zamora sense pràcticament res, aculli una estació de l’AVE, quan aquí van tenir la barra de fotre la única estació propera lluny de tot arreu. A part de boicotejar la construcció del corredor del Mediterrani. Que Espanya hagi reduït el 70% el pressupost per combatre la SIDA amb el govern de Rajoy. I que aquest al Congrés tingui la barra de dir que el seu govern seguirà invertint en el VIH. Som un país d’ignorants que es creu les mentides i les falsedats que explica el govern.
2) PER APLAUDIR. La policia nacional ha detingut 35 membres d’una màfia georgiana que es dedicava a robar pisos per extreure’n els objectes de valor i revendre’ls de segona mà. Ara, allò de la llibertat amb càrrecs. No! Aquesta xusma no pot quedar impune. I potser no estaria de més que els expulsessin del país.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Àustria foragita la dreta radical del govern. A veure si n’aprenem! Itàlia fa un referèndum per si s’ha de canviar la Constitució. Igual, igual que Espanya. Si senyor. Això si que és democràcia senyors del PPSOE. Qui ha votat aquesta Constitució espanyola? És actual? Està adaptada als nous temps? Evidentment, tres nos contundents i clars! I clar els catalans que encara volen encaixar en aquesta Espanya se senten abandonats i són tractats de separatistes i radicals. Per si no n’hi hagués prou en Mateo Renzi, el president italià, s’ha compromès a que si no surt el ‘si’ ell plegarà. Un gran exemple i una lliçó impecable per tots aquells que es disfressen de cabretes democràtiques quan són llopots feixistes. I amb el Renzi, l’exemple de l’Hollande, que ha anunciat que no es presentarà a la reelecció. És conscient que no ha fet les coses bé i que la seva popularitat està pel terra. A diferència d’altres líders apoltronats aquest almenys ha tingut la decència de plegar. Tant de bo que a Espanya hi hagués la meitat de dignitat que han demostrat tenir aquests líders.
4) EM SAP GREU. Que en el dia del VIH encara no hi hagi claredat pel que fa a la vacuna que s’ha d’administrar als malalts. La setmana passada va fer vint-i-cinc anys de la mort del Freddy Mercury. Doncs bé, van entrevistar la Montserrat Caballé i ella va explicar que li volia fer un petó i ell no la va deixar per por el contagi. Avui en dia els estudis i les situacions han avançat molt afortunadament i es coneix millor la malaltia però falta molt de treball encara perquè hi hagi un tractament senzill i a l’abast de tothom.
5) QUE N’APRENGUIN. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid dóna la raó a la Generalitat i no concedeix donar 6000 euros a una família per escolaritzar-se en castellà a Catalunya. És la decisió més equànim dels darrers temps i posa una mica de coneixement a aquesta creuada iniciada pel PP i C’s en contra de la immersió lingüística; un dels pocs valors que no han pogut tocar a base de sentències o lleis absurdes com la llei Wert. La immersió ha estat clau perquè la nostra llengua no acabés sent una llengua minoritària i residual.
Manifestació a Andalucia pel dret a decidir. Una notícia que ha passat quedat en un segon pla per la gran massa però que vull destacar en aquest espai. Cinc-mil persones s’han reunit prenent coma model Catalunya. Increïble de veritat! Mentre el País Basc deix aparcada la independència, Andalusia aposta pel dret a decidir.
6) NO HI HA RES A FER. La missa funeral en record de Rita Barberá s'ha convertit en una autèntica hagiografia de l'exalcaldessa de València. "Anirà al lloc que el Senyor té preparat per als justos i honrats". “Serà jutjada per l'únic tribunal veritable i just: el de Déu". Ha assegurat Antonio Cañizares. Veus imatges de la ‘santa’ Rita i al seu costat aquest capellanot rient extasiat a les falles i ho entens tot. Entens el tinglado que tenien muntat a València, aquesta mena de Monarquia absoluta de la reina Rita amb tots els poders llepant-li el cul i fent-li la gara gara. I ho situo en el mes pur dels absolutismes perquè el Cañizares la situat pràcticament per sota de Déu. Miserable! Aquesta església em repugna. Sort que la església es molt més que aquest fastigós i tota la seva camarilla de la Conferència episcopal espanyola. Van fer anar sota pal•li a Franco i durant un munt d’anys han anat sota del pal•li dels fills i filles del feixisme del PP. Sort que encara no han pogut aniquilar del tot València. Germans! Teniu la mà estesa de Catalunya!
 Amb el govern espanyol. Ara vol regular la llibertat d’expressió a la xarxa. Si home! Tot sigui per restringir i cercar. Com més encorralats ens tinguin millor per a ells. Doncs no! Abans fotien garrotades pel carrer els grisos, ara veten a base de decrets llei i imposicions. Jutgeu vosaltres mateixos!
7) CALDRIA MILLORAR. Els avions. Accident a Colòmbia amb 72 morts, la majoria de l’equip de futbol del Chapecoense. Les investigacions han conclòs que l’accident va ser causat per la manca de combustible. No poden passar aquestes coses en ple segle XXI. Pobres nois, pobres famílies. Homenatges sentits arreu del món.
8) CAP MENA DE PIETAT. Pels atacs contra població civil a Aleph. Les imatges que ens arriben de la ciutat impressionen. Cadàvers i cadàvers de civils estesos pels carrers rebentats. Els que van poder van fugir ja fa dies perquè es veien venir aquesta desgràcia. Com pot ser l’ésser humà tant miserable? Cap pietat tampoc amb un tio de Finlàndia que ha assassinat a trets a tres noies. No hi pot haver perdó.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Sabadell sancionarà Gas Natural i Endesa per incomplir la llei de pobresa energètica. Ben fet! Tot el suport i que n’aprenguin. Amb la dinerada que treuen dels nostres pagaments com a mínim que tinguin la dignitat de tractar-nos com a persones en un moment com aquest de crisi, on molta gent ha de fer mans i mànigues per sobreviure.
10) TIP DELS IUESEIS.  El Trump vol revisar els pactes que s’han fet entre Cuba i els EUA. La qüestió es generar polèmica. Ara que s’havien acostat els dos pobles, ara arriba aquest a buscar noves polèmiques absurdes. Els americans ves que no hagin de lamentar el dia que van decidir aquest individu. Per si no en tingués prou amb tocar els bolets fora, ara es planteja sancionar les empreses americanes que inverteixin a l’estranger.
11) LA CAGADA. El PPC qüestiona l’impost sobre begudes alcohòliques quan Montoro se l’està plantejant per implantar-lo a Espanya. Han fet el ridícul una vegada més. Al parlament han criticat la mesura i ara que el Burns espanyol la promourà, l’aplaudeixen. Quines incoherències!.
12) UNA DADA.  Volen apujar el sou espanyol un 7%. Això vol dir que el sou es fixaria en poc més de 700 euros. Aquí es demostra el frau que fa el PSOE vers els ciutadans ja que al Congrés defensaven que rondés ela 800. Bé, és el que té haver fet un pacte de govern amb el PP; ells manen! Sentir l’Hernando dient que no en deixaran passar cap és irrisori. Au, baixada de pantalons i endins!
13) LA DONA-L’HOME. Eduardo Mendoza ha rebut el premi Cervantes. Moltes felicitats! El vaig descobrir amb El misterio de cripta embrujada fent el batxillerat. Em sobtava que un detectiu sortís d’un manicomi. A la facultat La verdad sobre el caso Savolta em va acostar a una Barcelona de principis del XX. Aquella traça de misteri i foscor real em van captivar per sempre. Per llegir em queda La ciudad de los prodigios; diuen que la millor obra.
14) EL FET. Els periodistes de TVE es neguen a publicitar la marca Espanya a la televisió. Les seves raons ben clares; per imposició no fan res. Montoro fixa el dèficit de les autonomies en el 0,6%. Passant-se pel forro les peticions de les comunitats, especialment les de Catalunya.
15) ELS ‘DURUS’. Pressupostos catalans. El projecte de llei que ha elaborat Oriol Junqueras destina el 77% dels 1.521,2 milions nous de despesa a polítiques socials i incrementa els recursos per a l'Agència Tributària de 35,9 milions a 93,3 milions, i el de les delegacions a l'exterior de 3 milions a 6,55 milions. No sé massa com jutjar-ho. Només dir que s’aprovin d’una vegada i que Catalunya pugui treballar. Tenir-ho aturat no ens porta enlloc.
16) EL PACTE.  El PP proposa una mena d’Aliança Nacional amb el PSOE per tirar endavant el país. Ja el tenen... des de la Restauració, vaja! Ara faran veure que dialoguen però les decisions ja estan preses. Hi ha unes línies vermelles que estan marcades des d’antuvi i d’allà no passaran. La llei!
17) POR. Que els virus es fan resistents als tractaments. I ens trobem que en relativament poc temps deixen de ser efectius. Llavors cal més investigació i major precisió.
Por a que l’augment de la temperatura global faci que hi hagi un risc de desgel latent que podria provocar una catàstrofe mundial imprevisible. Quina pena! Haver de sentir gent propera a Trump que diu que tot és una invenció. Ai quins anys que ens venen a sobre! Pobra terra!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. El Montoro ja que acaba de robar l’impost sobre les begudes ensucrades. Uns diners que deixarà d’ingressar Catalunya. Aquí havíem tingut la brillant idea de gravar aquest impost per treure més diners i ara l’estat serà qui ho recaptarà. Això és guerra bruta Montoro!
19) NO ME’LS CREC. Els del PP quan s’omplen la boca amb que hi ha d’haver igualtat amb la dona quan impresentables com David Pérez són capaços d’afirmar que el feminisme és una cosa de radicals i frustrades. Tampoc em crec els de C’s defensant a la dona quan a les seves files han hagut d’indemnitzar l’ex cap de premsa per assetjament laboral. Però mira; la gent els vota i ara tenen un acord de govern.
20) EL TEMPS. Setmana amb temperatures més baixes i amb sol imposant-se agraït després d’uns dies de pluja. Quin goig veure les rieres i els rierols de casa nostra baixant amb aigua. Unes pluges que al nostre voltant s’han situat entre els 80 i els 100 litres. Inundacions al sud de la Península, especialment a Màlaga i voltants, amb quasi dos-cents litres caiguts.
21) EL TEXT. L’Estat Espanyol manté vigent un text oficial de Secretos Oficiales que data de 1968. Aquí tenim una mostra més de la llei espanyola, més favorable al silenci que no pas a esclarir la veritat.
22) EL FRAU. Investiguen a Granados per amanyar 40.000 pisos que van moure milers de milions als voltants de Madrid amb ajuntaments del PP i el PSOE. Més martingales que poc a poc s’aniran descobrint i que deixaran amb el cul a l’aire més polítics.
23) A REUS. Els vehicles elèctrics hauran de pagar si volen fer servir els pàrquings públics i les zones blaves. Ben fet! Hi estic totalment d’acord. Els preus dels cotxes elèctrics no permeten que  estiguin a l’abast de tothom i si els governs no hi posen remei continuarà essent elitista. Per tant que paguin!
Pocs repartidors s’atreveixen a posar els peus al Barri sant Josep Obrer. No és nou! Són massa anys en els que el barri és una mena de Cabañal o Mina en petit. L’ajuntament no ja fet res perquè això no passi i el problema s’agreuja dia rere dia.
L’ajuntament convocarà Barraques per parlar d’un canvi de rumb. El que cal és que posi diners l’ajuntament i hi hagi unes mesures de seguretat millors perquè el parc de la Festa no s’acabi convertint en un recinte indesitjable.
Nou carril bici en la carretera de Falset. De 4 carrils es passa a 3 sense cap lògica i sentit quan hi ha unes voreres que hi podrien passar cotxes. Un nou despropòsit d’aquest ajuntament per complicar més la ciutat.
24) NO N’HI HA PROU!  Amb que el govern espanyol vulgui baixar la fiscalitat de les comunitats. El que s’ha de fer es canviar el model de comunitats i eliminar aquelles que no se sostenen soles. El Parlament Europeu, una altra vegada, avui torna a condemnar el govern del PP espanyol pel cas Castor: 506 vots favorables, 106 contraris. Però els pagaments que haurem de fer amb la factura del gas no els treuen. Per tant no tant postureig i més actes reals. Tampoc n’hi ha prou en l’ajuda i el tracte vers les persones discapacitades. En el dia dels discapacitats aquesta ha estat una de les conclusions. A lluitar doncs per fer més digna la vida d’aquestes persones.
25) L’EFEMÈRIDE. Tres anys del tancament de RTVV. Han passat els anys i no s’ha restablert el canal valencià i sembla que no hi hagi massa interès en que torni. Una llàstima! 30/11/1920 assassinat de Francesc Layret. Advocat barceloní nacionalista i republicà. Va intentar interessar-se per uns companys detinguts entre els que trobava Lluís Companys. Poc després l’assassinaven pel carrer.
26) NO HO VEIG CLAR. Cristiano Ronaldo va cobrar de Nike, KFC, Toyota y Konami a través d’una societat d’Irlanda. Han volgut criminalitzar el Messi i el Neymar i destruir el Barça. Doncs ara que en Cris està sota sospita, un jutge diu que no es pot dir res més del cas. Diferent vara de mesurar com sempre si les coses venen de Madrid o Barcelona. Lamentable!
27) ENS HA DEIXAT. El l’actor Andrew Sachs que feia de Manuel a l’Hotel Folty. Quines tardes que ens vam passar rient! Gràcies!
28) EL PARIPÉ. El que va fer l’Oriol Jonqueras anant a parlar amb el Montoro per dir-li a la cara només que el dèficit queda establert en el 0’6% quan ell demanava que fos de l’1’2%.
29) UN BRINDIS AL SOL. De Putin. Ara diu que ha de buscar ‘amics’ al món. Sobretot amb Trump. També brinda al sol l’Urkullu. L’home, en un atac que ha tingut de falsedat, atacat pel virus espanyolista, ha manifestat que en una societat globalitzada com la d’ara la independència no és possible. Va home va! Clar, el que no dius però ‘bellacu’ és que els bascos teniu un xollo immens. El que volies dir és que amb el sistema favorable a vosaltres que hi ha muntat amb Espanya perquè ETA no matí, amb aquest sistema no cal la independència. Hipòcrita!
30) LA DESGRÀCIA. 24 morts a Oklahoma en esfondrar-se la teulada d’un magatzem on es feia una concert després de declarar-se un incendi. Terrible! La xifra de morts por ascendir a la quarantena.
31)A REFLEXIÓ. Ni black Friday ni ciber Monday, ni shopping night. Res de res. No he participat ni participaré de cap d’aquestes camames. És per fer-s’ho mirar. Estem ennuvolats per l’estela dels EUA i n’estic tip. Prou! Prenguem les nostres iniciatives i celebrem les nostres festes i tradicions que són ben riques i emotives. Prou!