APARTATS

11 de des. 2016

OSASUNA 0 - BARÇA 3. CF. LLIGA: JORNADA 15.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga espanyola. Jornada 15.
2. RESULTAT. OSASUNA 0 - BARÇA 3 (Suàrez i Messi 2).


3. EL CONTEXT. Cap de setmana de la Puríssima i la Constitució, amb aqüeducte inclòs.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 223 gols de Messi que torna a encapçalar el Pichichi se la lliga. Horari del partit: 13 hores. A les 12 mira però a les 13h t’arruïna el dinar. En una jugada en la que Messi va a terra, ell mateix es gira i diu vehementment que no és falta. Com sempre a la caverna li han faltat cametes per criticar Messi i dir que la seva reacció simplement era per evitar una targeta.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Sergi Roberto, especialment a la segona amb les pujades per banda i el reforç que va fer del mig del camp. També per l’atreviment amb toc que va demostrar quan pujava a l’atac.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Tot i que crec que no va desentonar massa ningú em va semblar més fluix Arda.
-5.3. L’INDULTAT. Messi. Per tot! Pels gols i per les assistències. És evident que jugar en plena llibertat li dóna una força letal.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Gens exigència Ter, ja que van xutar poc. La més bona que van tenir va anar al travesser.
5.4.2 DEFENSA. Amb Piqué i Umtiti per parar-los per alt, vam patir massa amb els moviments amb pilota llarga cap al davanter centre. Més sensació que no pas realitat!
5.4.3 MIG. Consolidat amb Busi i Gomes, reforçat amb Arda i amb el toc de distinció d’Iniesta. I quan no n’hi havia prou, Messi ajudava en el que calgués.
5.4.4 DAVANTERA. Veient plànols llargs, veies més el Barça amb una mena de 4-5-1 i en ocasions amb un 4-4-1 (Messi despenjat) i 4-4-2 amb Suàrez i Messi a dalt. En qualsevol cas, vam generar moltes ocasions.
-5.5. L’ENTRENADOR. Sembla que ha anat aprenent la lliçó; la clau és al mig i si allà no som poderosos i superiors patim. Ahir fins i tot ni es va pressionar tant però al mantenir les línies juntes i al crear superioritat els hi fèiem la pilota. No cal sempre tenir tres al davant fixats. A vegades és inútil si no els hi arriben pilotes en condicions. Per poder treballar bé aquest sistema són claus els laterals. Mai han de pujar els dos a la vegada.
6.EL RIVAL. Tenen un porteràs i un davanter centre de nivell. La defensa està força compactada però els hi falta acabar-se d’entendre’s. És un equip típic del nord. Pilotada i a córrer.
7. L’ÀRBITRE. Bé.
8. A LA CAVERNA. Una altra victòria del Madrid en el darrer minut per mantenir els sis punts de distància. Això no serà etern i està clar que el dia que això passi és un equip ple d’egos que esclataran entre ells. Tota la sort que han tingut fins ara se’ls hi acabarà. Això si; de moment líders solvents i l’equip a batre. Per darrere el Sevilla pressiona a un sol punt.