7 de gen. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 18. BARÇA 3 - LEVANTE 0.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 18.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   BARÇA 3 (Messi, Suàrez i Paulinho) – LEVANTE 0.

3. EL CONTEXT. Cap de setmana de Reis i primera jornada després de l’aturada de Nadal. El Barça just acaba de fer saber del fitxatge de Coutinho per 160 milions d’euros. Una incorporació que promet, tot i que el preu és indecent. La setmana ha vingut marcada per la filtració que Messi ha inclòs una clàusula anti independència. En qualsevol cas mentre rendeixi i faci gols ja m’està bé. El futbol transcendeix la vida política; el que volem és que el nostre equip guanyi.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 16è gol de Messi. Ja portem 29 pals dels quals Messi n’ha fet 14. 11 gols de Suàrez que en suma 400; 132 amb el Barça. Acumulem 12 partits sense rebre un gol. Arran del minut 17:14 crits d’independència i llibertat. Avui, amb el retorn del jugador francès, a la grada han cantat Usman Dembelé emulant la Marsellesa. Debut d’Arnàiz en lliga; pinta molt bé aquest noi!
5. EL BARÇA. Partit completíssim del Barça i amb les armes que el caracteritzen: possessió, toc, pressió i de meitat endavant amb desequilibri. Ens hem ajudat a les bandes. Porteria poc exigida, amb aturades clau puntuals del Ter. Defensa amb alguna descoordinació a la banda però bé amb Masche i Veermalen pel mig, amb aAlba i Roberto (pujant menys) per les bandes. Mig amb doble pivot en absència de Busi, ben tapat per Raki i Paulinho. Línia de tres amb dos mitges puntes Dembelé i Iniesta, amb Messi al mig i davant Suàrez ‘pescant’.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Pel gol, les assistències i el lideratge.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Paulinho. Ha fet un partit grisot tot i el gol.
L’INDULTAT. Rakitic. Ha fet de Busi i ha donat toc i seguretat a l’equip.
6. L’EQUIP TÈCNIC. 4-2-3-1. Mantenim aquest sistema que blinda millor el mig amb canvis de posició entre Dembelé i Messi de banda a banda que indiquen la polivalència dels nostres jugadors. Les desmarcades constants pet banda són clau per desequilibrar els rivals que venen ben conjuntats des del darrere.
7. EL RIVAL. Bona arrencada corrent i exigint el Barça amb un 4-5-1, amb incorporacions des de mig camp. A la que han deixat espais però el Barça els ha aprofitat fent circular la pilota amb rapidesa. Amb el gol dels culés l’equip s’ha trencat una mica, amb desavinences entre els jugadors. A la segona part, perduda la por han combinat millor i han tingut dues ocasions clares.
8. LA POLÈMICA. Del Cerro Grande és un dels millors àrbitres de primera. Cap pega! Felicitats!
9. LA VEU DEL SOCI. Ser a 16 punts del Madrid és un plaer enorme. Surts al camp amb aquella calma que et permet jugar amb una major seguretat. Et permet tenir aquell marge de poder cagar-la. Tenim un bon coixí. La gent ha vist un gran Barça a la primera part. A la segona ha vist aquella versió no tant bona però sense encaixar gols i efectiva.
10. LA CAVERNA. Bé senyors; 18 jornades i el Barça segueix líder i imbatut. L’Atlético queda a 9 punts segon, el València a 11 i el Madrid a 16 -com ja he dit- amb un partit menys. Què més podem demanar? Ah i hem passat pels camps dels primers donant la cara.