APARTATS

28 de gen. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 22-280118

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: sexualització. Al Japó gent adulta assisteix a un espectacle de nenes que volen ser estrelles. Allà tenir pornografia infantil només és delicte des de fa 2 anys. La societat està molt malalta.
ADJECTIU: pensant. Ha mort una ment pensant a Europa Ingvar Kamprad als 91 anys; fundador d’Ikea. Tot i militar de jove en un grup nazi, fet pel que va demanar disculpes, ha estat un dels creadors de mobles i similars amb més fama. Actualment la marca compta amb 411 botigues al món.
VERB: desaparèixer. Desapareixen 340 milions d'euros en criptomonedes d'una empresa de canvi del Japó. Al final te n’adones que no hi ha res segur al cent per cent i menys a la xarxa. Així que haurem d’estar a l’aguait més que mai.
COLOR: groc. Una setmana més, i amb més raons, el groc representa la solidaritat amb els presos polítics que ja han superat a la presó la barrera dels 100 (els Jordis) i 80 dies (l’Oriol i el Quim). Marxa groga a Girona pel seu alliberament i per la República. Llaç groc en la fila d’autoritats a l’entrega dels premis Gaudí.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Festa major de Vilaseca en honor a sant Antoni. Una de les festes d’hivern d’a prop de casa nostra més reeixides. Un munt d’activitats destinades a tots els públics i que ha finalitzat aquest dissabte amb el concert de Txarango al pavelló. Que grans que són!
100 dies a la presó de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i 80 de Jonqueras i Forn. És un record trist i lamentable. No passa ni un dia en el que la justícia es torni més injusta mentre tinguin la barra de mantenir-los empresonats preventivament i sense sentència, sobretot els que ja han renunciat a la nova etapa de govern. Una vergonya més d’aquest estat espanyol que es pensa que amb presó, sense diàleg, amb una llei feta a mida i un poder judicial controlat, aturarà a tot un poble.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). 24/01/1965 moria als 90 anys Winston Churchill. L’home del bombí al cap i el puro a la boca, sense cap mena de dubte ha passat a la història com un dels líders europeus per ser dels pocs que va plantar cara a Hitler en la seva escomesa. La cara més desconeguda de l’home va ser la d’escriptor. Els seus relats com a cronista de guerra li reportaren el premi Nobel de literatura el 1953. Va fer molts discursos impressionants. Em quedo amb dues frases d’ell: “La valentia és la principal qualitat humana perquè és la que assegura l’existència de totes les altres”. “Mai arribaràs al teu destí si t’atures a llançar pedres a cada gos que et bordi”. A veure si n’aprenem alguna mica govern espanyol.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 26/01/1939 les tropes franquistes ocupaven Barcelona. Tristíssima efemèride. El govern legítim de la República queia en mans del feixisme, el qual amb l’ajuda de mercenaris alemanys i Italians van aniquilar moltes poblacions del nostre territori llençant des de l’aire bombes indiscriminadament contra la població civil. Un cop d’estat que va ser callat arreu contra el govern legítim de la República. El món i Europa s’han de sentir culpables per no haver estat capaços d’aturar aquesta barbàrie i mirar cap a una altra banda. Esperem que avui en dia ajudin a resoldre el conflicte català amb diàleg i pau, vista l’enorme incompetència del govern pepero.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). 8tv marca més pluja i en cotes més baixes que TV3. De moment la nit del dijous i el matí del divendres han estat amb pluja, no molt abundant per aquí a Tarragona, però amb pluja, que per cert ha estat molt benvinguda, amb neu a Prades i el Caro. En zones del Maresme ha fet més mal i al Pirineu hi ha hagut nevades intenses que seran molt agraïdes; aproximadament una seixantena de centímetres. Aquesta vegada ha encertat millor el Molina i Tv3 el pronòstic.
París està en alerta per la crescuda del Senna. Arran de les pluges ha augmentat el seu cabal, tot i que no es preveu que es desbordi com en altres ocasions. De moment mesures de desallotjament i prohibició de pas en zones risc.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). L'atur augmenta de 9.600 persones el quart trimestre a Tarragona i la taxa puja fins al 15,92%. No es fa prou! A part que els contractes que es fan són precaris en sous i durada. La ministra espanyola ha dit que es multarà quan es detectin conductes que infravalorin el treballador. Veurem si es veritat i acabem amb aquesta desigualtat.
L'UGT alerta que al país hi ha 10.000 falsos autònoms. Dades que haurien de tensar més les administracions perquè hi hagi més justícia en aquests aspectes. El que no és just és que haguem de pagar justos per pecadors. Treballar en negre hem d’entendre que ens perjudica a tots. Cal que en siguem molt més conscients.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Canvi de look de Soraya Sàenz. Després de passar-se més d’un mes a la nevera, ha tornat a aparèixer la vice amb una ‘regeneració’ d’imatge si més no estranya. Ha optat per tallar-se el cabell i posar-se unes ulleres amples a l’estil anys vuitanta o Breaking Bad. Ha estat trending tòpic. Malgrat tot la dolenteria del personatge es manté!
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). La prova per descobrir el VIH ja es pot comprar a les farmàcies. Benvinguda sigui! Ja d’entrada s’ha dubtat de la seva fiabilitat. El món de la medicina ha dit que es no només fàcil sinó que també és efectiva i fiable.
Un fotògraf ucraïnès Evgeny Kotenko s’ha passat 10 anys fotografiant el mateix banc. En ell s’ha trobat escenes de tot tipus: amor, desamor, alcoholisme, gent dormint, descans... Un curiós experiment que dóna fe del dia a dia de diferents persones que sense saber-ho han compartit un matrix espai.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Setmana en la que davant els moviments de Puigdemont a Europa els peperos han ocupat els mitjans espanyols per contrarestar-les. Onda Cero ha entrevistat a Rajoy aquest dimecres. Resum en 4 perles. La primera que no sap res de Camps i que el que va fer fa molts anys. La segona, ‘no nos metamos en eso’; en referència a fer una llei que iguali els sous entre homes i dones en fer la mateixa feina. La tercera: ‘yo de operaciones policiales no se mucho’; cal recordar que va ser ministre d’Interior. La cuarta: ‘en las últimas elecciones en la República de Catalunya los resultados fueron los mismos que en las últimas’; és el primer en reconèixer la República de Catalunya? No ha estat una entrevista molt punyent. Els moments estel·lars han vingut més per cagades i ‘despistes’ del Rajoy més que no pas perquè l’apretessin. Aquest home queda clar que quan no té el guió al davant la caga. Per tot el que ha dit i tot el que ha fet darrerament, junt amb la gestió nefasta vers Catalunya, aquest home no pot seguir governant aquest país. Si el SOE tingués un bri de dignitat -cosa que de moment no ha demostrat- en comptes de recolzar-lo li fotria una moció de censura com una catedral.
Debat Margallo-Tardà. Ha estat interessant veure’ls dialogar amb l’Armenteres posant pau a 8TV. Així com quan el Margallo va fer el mateix amb Jonqueras, aquest va semblar el ‘guanyador’ del debat, avui la sensació és que Margallo ha estat més solvent. Massa frase, massa cita i una mica de toc de violí però ha deixat massa sovint en standbye el Tardà. Ara; molts retrets, molt passat però res de futur i res de solucions. Murs aixecats i amb aquest tema dono la raó al Tardà: Espanya només sap derrotar.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). ‘España tiene una obligación con los venezolanos: pedir para un pueblo hermano el progreso, los derechos humanos y la libertad de la que disfrutan los españoles’ (M.Rajoy). Només un pocavergonya o un boig pot pretendre donar lliçons a un altre país quan a dins del seu propi no hi cap garantia judicial, no es garanteixen els drets humans, no es permet decidir lliurement el que un poble vulgui i es priva de llibertat a gent pacífica innocent. Lliçons poques M. Rajoy. De fet el govern veneçolà, fart d’ingerències, ha fet fora l’ambaixador espanyol. Malgrat tot, Veneçuela tampoc ha demostrat acostar-se a la democràcia amb els moviments en contra de l’oposició aquesta setmana.
‘Felipe VI en Davos. Subraya que la "reciente crisis" en Cataluña ofrece como lección para todas las democracias del mundo la necesidad de preservar el imperio de la ley. Advierte que la soberanía nacional pertenece "a todos los ciudadanos" y recalca que la Constitución es "la expresión misma" de su voluntad’ (Diarioes). Allò que sempre es posen a la boca que s’han de defensar a tots els espanyols, ja em dirà a qui representa aquest paio? Recordem que a ell no l’ha escollit ningú i s’omple la boca de democràcia i drets, quan és i la seva família de vividors són el viu exemple del contrari. Ell, si tingués dos dits de coneixement i no estigués de la banda de la casta que domina, agafaria el tema català, agafaria 2 representant, els asseuria i els obligaria a negociar. Però com que és un titella... poca cosa hi ha a fer! Això si; li han muntat un reportatge amb el dia a dia de la família per esbandir una imatge corcada des de fa temps. Se li acosta l’aniversari.
‘El PP, PSOE i Cs s'alineen per impedir que Zoido comparegui al Congrés per la violència policial de l'1-O (@ARApolitica). Són els mateixos merdes que han sortir a donar suport incondicional a Rajoy per la suposada inconstitucionalitat de la investidura de Puigdemont. Fa molta pena i gràcia a la vegada els grans venedors de fum de C’s dient que ara no és hora de fer retrets al govern. Amb la que està caient amb la multitud de casos oberts contra aquesta púrria del PP i els de C’s i PSOE donant-los-hi suport. I amb la que ha caigut aquesta setmana amb les imputacions de Ricardo Costa encara és més mesquí.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Atac a Save de Children a l’Afganistan. La feina que fan aquests entitats arreu del món és encomiable. Però en punts com aquests, on la radicalitat és extrema, ho veuen més com una mà negra de la influència del món occidental en la seva cultura i tradicions. No saben el que es fan! I en aquest deliri, acaben de perdre una entitat que hauria ajudat a un munt de nenes i nens que haurien tingut una vida un xic més agradable. El resultat 6 morts i l’anunci que l’ONG marxa; la conseqüència de l’atac d’Estat islàmic: deixar desatesos 700.000 innocents. Dissabte nou atac al centre de la ciutat amb un cotxe ambulància bomba. Més de cent morts. No tenen perdó!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). L'acord CUP-JxCat-ERC eliminarà el concert a les escoles que segreguen per sexes, segons la CUP. Ja era hora! Ens regíem per una una mesura totalment antiquada i injusta. Ja està bé de subvencionar a Turons i Aures i altres coles manipuladores i sectàries perquè després escolaritzin amb tota la barra en castellà.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Ricardo Costa: ‘Es cierto que el PP se financiaba con dinero negro’. Si aquest país fos un país seriós, avui mateix el govern hauria d’haver dimitit. I què passa? Res. Ni el govern dimiteix ni l’oposició fa res per fer fora a aquest govern; ni els taronges, ni els morats, ni els vermells. Lamentable! Sembla que no vulguin agafar el testimoni del govern per governar aquest país. Sembla que ja els hi va bé que hi siguin els peperos, que se la fotin, els hi caigui el màxim de merda a sobre i es posin tothom en contra. Realment els casos de corrupció estan minant el PP. Però ells amb la seva cantarella i amb la bandera aixecada contra l’independentisme -al que culpen de tots els mals d’Espanya- van tirant endavant i segueixen incomprensiblement guanyant eleccions. Si Espanya fos un país més intel•ligent i modern,  ja faria anys que aquesta xacra del PP seria fora de les institucions.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Rajoy i Millo diuen que faran tot el possible per no investir Puigdemont. El president espanyol diu que no veuria amb mals ulls que ho fos l’Oriol Jonqueras. És que és el ‘colmo’; de fet, ho van estar dient. Ells van convocar les eleccions amb el 155 per fer fora a Puigdemont i que no repeteixin la majoria de consellers ‘sospitos’ de sediciosos. Com que no han pogut desbancar l’independentisme, ara el que volen és que el seu líder màxim no governi, tot i haver arrasat en les eleccions. No volen que sigui investit -un nou deliri- i volen que passi comptes amb la seva justícia. Per això han muntat un dispositiu a les fronteres i a dins del territori per interceptar-lo si accedeix a tornar a Catalunya; el tracten com un delinqüent ja que consideren que -en una nova mentida- és un fugit de la justícia. Obvien que a Bèlgica va acudir a declarar davant la justícia belga a petició del requeriment que va fer l’espanyola. Com que allà veien que no l’acusarien de res dels que ells volien  que l’acusessin van retirar l’euro ordre, a l’espera que torni a Catalunya per agafar-lo, jutjar-lo a la seva manera i empresonar-lo quan abans millor. Jo president no tornaria! Ens volen callats, derrotats i humiliats. A Espanya li agrada aplastar i aniquilar i massa sovint ho fa utilitzant un poder de la justícia massa sovint embrutit pel poder de la llei dels que manen. Com dic ens voldrien callats i humiliats i que renunciéssim al que pensem i som. I no ho farem. Per molt que un plegui, com el Forn i a darrera hora el Puig, la Ponsatí i la Serret, darrere n’hi haurà un altre. Quina vergonya de país aquell que com Espanya fa renunciar al pensament individual per acatar els designis de la seva ideologia. La cara de la Soraia dient que impugnaven i la decisió que haurà de comparèixer Puigdemont han trasbalsat el cap de setmana.
Quan fan 100 dies de l’empresonament dels Jordis. Els pares del Jordi Cuixart han rebut veïns i amics. Van anar a casa seva i van portar cadascun d’ells una rosa groga. Sentir els pares del Jordi essent entrevistats a TV3 la veritat és que m’ha posat la pell de gallina. És una injustícia tant gran... No tenen perdó tots que ho han permès i segueixen mantenint-los a la presó.
El president a l’exili Carles Puigdemont s’ha desplaçat a la universitat de Coopenhague per fer una conferència. El Llarena no ha decretat l’ordre de recerca i captura internacional per agafar-lo. Darrere hi ha el fet que llavors podria demanar la investidura a distància. Amb això el sistema espanyol de nou queda retratat pel fet que aquesta decisió és més de caire polític que no las judicial. Segons els entesos el mateix jutge podria estar actuar malament al no tirar endavant aquesta ordre. En aquest sentit s’ha manifestat en Joan Queralt el qual, junt amb altres entesos, han dit que ‘si no s’aplica la llei per part d’un funcionari, aquest podria estar prevaricant’. Allà mateix hem vist com un imbècil s’hi atansava i el provocava convidant-lo a que besés l’estanquera. En una lliçó d’educació, l’ha besat deixant evidència que el problema no és amb el poble espanyol sinó amb el govern del PP.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Com no podia ser d’una altra manera, Donald Trump va escriure als líders africans per expressar-los respecte després de les declaracions en les que afirmava que eren països porqueria. És un gest mínim per apaivagar mínimament els ànims amb aquesta gent. Però és que l’home no dóna per més. Ara s’ha ficat al cervell que necessita més diners en defensa. El proper mes de febrer demanarà 716 milions per contraatacar Rússia i la Xina. Si us plau americans; pareu-li els peus a aquest tarat sinó aniquilarà el món.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). A Sant Cristòbal (Tenerife) beneeixen les noves motos de la Guàrdia. Fins i tot gent dins de la Guàrdia Civil ho ha vist amb mals ulls, però noi; els tics de la vella Espanya són ben presents avui en dia encara en molts racons. Enterraments amb ‘el cara al sol’, misses en honor a la legión i ara benediccions d’automòbils. Com si tornéssim de nou als anys 50. Per l’església recuperar el poder i la impunitat que se’ls hi va donar en entregar-los l’educació en temps de la dictadura.