APARTATS

21 de gen. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 20. BETIS 0 - BARÇA 5.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 20
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   BETIS 0 – BARÇA 5 (Messi 2, Suàrez 2 i Rakitic).


3. EL CONTEXT. Nova jornada, la 20 i 54 punts. Consolidació del lideratge de l’equip. El club ha cedit a Rafinha a la Juve amb opció de compra. Una llàstima que aquest no s’hagi consolidat en l’equip.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 19 gols Messi i Suàrez 15; es consoliden com a màxims golejadors. Ter Stegen empata en el Zamora amb Oblack en l’Atlético del Madrid. Contratemps nou amb la lesió de Veermalen.
5. EL BARÇA. Primera part seriosa de l’equip però amb poca arribada. Segona part demolidora dels culés amb 5 gols al marcador.
‘GALLINA DE PIEL’. Vull ser just amb Gomes i el vull premiar com a millot jugador d’avui. Sembla consolidar-se.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Busi. Ha estat ben tapat i no ha pogut treure la pilota des del darrere.
L’INDULTAT. Messi. Ja que s’ha ficat l’equip a l’esquena i ha marcat dos gols i tot.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Hem sabut llegir molt bé el partit sobre la marxa, fent canvis de posicions clau. Per exemple fent baixar Messi o Suàrez per poder treure la pilota tenint més possibilitats de passada. El sistema ha estat el 4-4-2. Al mig Sergi Roberto s’ha multiplicat, amb Busi tapat i Raki ha hagut de baixar a ajudar darrere.
7. EL RIVAL. Equip molt alegre i futbolero. Quique Setién ha fet molt bona feina. Juguen amb la defensa molt avançada -a vegades massa-, toquen la pilota amb criteri i pressionen ben amunt. La llàstima és que si perden la concentració es trenquen. Avui han aguantat una hora. Amb una mica mes de temps poden fer un bon equip. Els bètics xalaran!
8. LA POLÈMICA. Cap. Bon arbitratge de Jaime Latre, també ajudat per la bona labor dels jugadors.
9. LA VEU DEL SOCI. Veiem un equip molt ben consolidat i millorat de darrere endavant, salvant jugadors pels que no es donava un duro com Veermalen o Gomes. Crec que remuntarem contra l’Espanyol a la Copa i no només això els golejarem. I no ho dic perquè menyspreem el rival sinó perquè som millors i les celebracions fetes a l’anada se les han apuntat. Ah i falta Coutinho!
10. LA CAVERNA. Doncs això; ampliem la distància amb els segon i el tercer a 11 i 14 punts vers l’Atlético i el València. Els Madrids els seguem veient molt lluny. Els veuen més a prop els del Girona que no pas nosaltres.