APARTATS

28 de gen. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 21: BARÇA 2 - ALABÉS 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 21.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 2 (Suàrez i Messi) - ALABÈS 1.


3. EL CONTEXT. Setmana que ha vingut marcada per la remuntada nostra davant de l’Espanyol i l’eliminació del Madrid de mans del Leganès. Ara ens tocarà una dura eliminatòria contra el València. Tot ha coincidit amb el comiat de Mascherano que ha optat que recalar al futbol xinès. Emotiu adéu! Moltes gràcies ‘jefecito’. Ens has donat molt! Un gran mestratge!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 16è gol de Suàrez i 20è de Messi. Ambdós porten 6 partits consecutius marcant conjuntament. Hem fet en total fins un 75% d’efectivitat en les passades i 78% de possessió. 2on partit sencer d’Iniesta; letal! En el minut 17:14 primer crits d’independència i després de llibertat. Locució de Movistar partidazo lamentable. Al Robinson ni se l’entenia i al Carlos Martínez se li ha notat molt el llautó merengon. 
5. EL BARÇA. Ritme lent inicial en el joc i els moviments. Hem lluitat en la recuperació i hem tingut la pilota però no hem estat efectius. Hem jugat amb semi 4-3-3 i no hem acabat de crear massa perill. En la porteria decisiu Ter. Defensa de 4 amb un Digne indigne per aquest equip. Mig poc poblat amb Iniesta i Rakitic estel•lars i Paulí una mica perdut. Davant Coutinho, Messi i Suàrez han caigut massa al mig. Mai han obert el camp.
‘GALLINA DE PIEL’. Dubto entre Raki i Iniesta. El primer ha fet se Busi i el segon s’ha posat l’equip a l’esquena per liderar la remuntada.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Digne. És un jugador no vàlid pel Barça. Qualsevol del B ho faria millor. Puja la banda i sempre tira enrere. Ni una jugada mínimament digna.
L’INDULTAT. Sergi Roberto. Ha donat alegria a l’equip, contagiant-lo del seu esperit de lluita i però sempre amb valentia.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Hem donat entrada a Coutinho i amb això hem despoblat les bandes i hem desguarnit una mica el mig del camp. Hem fet jugar massa avançat l’equip i ells ens han agafat en tres contres claríssimes. Bé en els canvis. Dos a la vegada i ben d’hora a la segona part per tenir temps d’obrir bé el camp i ser letals finalment al davant.
7. EL RIVAL. Per mi de moment dels millors equips que han passat pel Camp Nou. El Pitu Abelardo ha fet una molt bona feina. Sortida clara al contraatac amb un 4-4-2 amb Wakaso multiplicant-se al mig del camp. Davant presenten dos extrems oberts i avançats corrent amb velocitat. I on s’ha notat més la feina de l’equip ha estat en els relleus en el marcatge dels rivals. Darrere han mantingut ben bé els 4 defenses i un migcampista i corrent davant la resta una mica més depenjada. Amb el Barça avançat passada endavant i a córrer amb força.
8. LA POLÈMICA. Iglesias Villanueva. Estava fent un partit bo, potser havia perdonat alguna tarja als rivals. L’assistent no ha vist fora de joc d’Alcàsser en la falta que suposa el gol de Messi i hi ha unes mans d’Umtiti que té desenganxades del cos i crec que són penal. Al final doncs mal arbitratge ja que en el decisiu l’ha vessat.
9. LA VEU DEL SOCI. Hem vist coses interessants de Coutinho; sembla que hagi pujat del B. No obstant crec que pot aportar més més enganxat a la banda. Al mig es perd una mica. Crits de Messi al camp. Aquest noi se supera cada dia. És el millor del món amb diferència.
10. LA CAVERNA. Nova remuntada i seguim amb les distàncies intactes i queda una jornada menys. Seguim sense perdre i la veritat és que aquests setmana hem gaudit molt amb la derrota a la copa del Madrid i els programes successius de Punto Pelota amb els tertulians embogits a punt de tallar-se les venes. Riem i gaudim mentre puguem! Està clar que l’alegria i els gols van per barris i nosaltres estem super endollats.