APARTATS

15 de gen. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLiGA. JORNADA 19. REIAL SOCIETAT 2 - BARÇA 4.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 19.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   REIAL SOCIETAT 2 – BARÇA 4 (Paulinho, Messi, Suàrez 2).


3. EL CONTEXT. Cap de setmana amb pluges intenses arreu d’Espanya que han deixat unes imatges amb camps i jugadors mullats. Els 20 primers minuts de la segona part ha caigut un aiguat brutal. El Barça ha jugat després de saber que si guanyava es posava a 19 punts del Madrid. Trenquem una mala ratxa sense guanyar 10 anys a Anoeta, que per cert lluïa una lona en uns dels laterals. Setmana en la que hem fitxat el central Mina i en la que Kloop, ex entrenador de Coutinho, ha desbarrat del jugador.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Messi suma 17 gols, Suàrez 13 i Paulinho 8 (quan Cristiano en duu 4). Ter queda com a segon en la lluita pel Zamora amb 9 gols encaixats. M’ha cridat l’atenció el golarros de Suàrez i Messi i la reacció de Valverde d’inversemblança amb el de l’argentí.
5. EL BARÇA. A la primera part ens han superat clarament, obsessionats amb un 4-4-2 que no tenia les peces adequades amb els interiors. Sort n’hem tingut de fer un gol abans de la mitja part. A la segona hem aconseguit remuntar i hem convençut amb Dembelé al camp i amb un 4-3-3 més dinàmic i participatiu.
‘GALLINA DE PIEL’. Sergi Roberto ja que ha estat capaç de trencar amb les seves conduccions les línies defensives rivals.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. André Gomes. No està a l’alçada d’aquest equip i menys a la banda d’interior.
L’INDULTAT. Suàrez, pels gols, la força, la lluita i el coratge de cada partit.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Ha sabut llegit bé l’evolució del partit a mesura que avançava tot i l’error de col•locar d’interiors a Paulinho i Gomes li podia haver costat molt car. 60 minuts amb un 4-4-2 força caòtic, al no poder comptar amb les peces adequades, per acabar amb un 4-3-3 letal.
7. EL RIVAL. Un senyor equip molt ben treballat per Eusebio, amb força adn Barça. Han sabut explotar molt bé la banda dreta amb joc ràpid i precís, amb la idea ben clara que calia centrar pilotes a l’olla perquè les cacés Wilian. Bona cohesió i bona pressió a mig camp amb aquell combinat de toc, control i força destructiva. Darrere contundència i sempre amb bona cara per la pilota.
8. LA POLÈMICA. Gonzàlez Gonzàlez. S’ha equivocat en xiular una falta que no era a Rakitic i que ha suposat un gol que no ha pujat al marcador. Força errades en els fores de joc. I dues targes injustes: una a Illara i l’altra a Sergi Roberto.
9. LA VEU DEL SOCI. Estem eufòrics. Líders, invictes, trencant malestrucs i remuntant. Falten títols per beneir el projecte Valverde. Viem el Madrid moooolt lluny!
10. LA CAVERNA. Tot continua igual. L’Atlético a 6 punts i el València a 8. La gran campanada és la del Madrid. Segueix perdent i es posa amb 19 jornades a 19 punts del Barça. I lo millor; no se li veu capacitat de reacció!