APARTATS

29 d’abr. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 1 - GRANADA 2.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 33.

-ALINEACIÓ. 3-5-1-1. Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Umtiti, Roberto, Busi, Ilaix, DeJong, Alba, Messi i Griezmann.

-MARCADOR: BARÇA 1 (Messi) – Granada 2.


2. EL TITULAR: ‘Ensorrats’

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Avui Busquets ha fet 12 passades de mèrit, 10 més de les que sol fer habitualment. El dia que Messi ha fet el 26è gol que li dóna una mitjana de 0’8 gols per partit 

4. LES CLAUS. No hem sabut tancar el partit com darrerament ens passa. Entres en aquella dinàmica del ‘ja ho farem’, passen els minuts i ens anem ensorrant en tot. Hi afegim que posem Umititi per Lenglet (que estava fent bons partits), no se per què ha posat Roberto de lateral (recordant vells temps de Valverde), quan era ideal Dest per obrir bé el camp per banda dreta i ser profund. A més no ha posat Demebelé fins al 70 (que és l’únic jugador capaç d’obrir una llauna defensiva com la del Granada). Desquiciant avui Koeman. Hem tornat a la boira de mesos enrere i això que es va omplir la boca que res de rotacions. Ens ha faltat rapidesa en la circulació i passis més filtrats. La mobilitat dels jugadors també ha brillat per la seva absència. El Granada ens ha tornat la pilota de la copa.

5. LA CARA I LA CREU. La creu és per Umtiti. Desesperant. El gol primer d’ells ve en una defensa embogida que fa sortint a sac a mig camp i deixant desguarnida la defensa. Al segon gol es mira el davanter que remata a plaer. Poca memòria deu tenir Koeman ja que a la copa ja la va cagar. La cara li dono a Busquets. Fins que les cames li han aguantat ha fet de tot; bons passis, posició, assistències, talls... Llàstima que sempre destaca massa l’equip pateix.

6. EL RIVAL. Ha jugat a lo seu i amb qualitat. Dels equips interessants de la lliga. Tenen un perfil clar. Defensa forta, molt d’ordre, mig defensiu i a córrer endavant amb dos bons rematadors, un per part (Soldado i Molina). Ens han sabut trobar l’esquena quan encara érem amb tres defenses. Han sabut esperar el seu moment i ser efectius. Dues arribades i dos gols, 184 passis i 18% de possessió. Els hi importa poc tenir la pilota ja que saben que quan la tenen han de ser ràpids i a córrer ja que tindran poques oportunitats per fer un gol. Mesquinesa d’equip petit però aplicat s la perfecció, fet que els fa ser de mitja taula en amunt.

7. LA MOVIOLA. González Fuertes. Invisible! Bon partit! 

8. LA VEU DEL SOCI. Koeman ens ha fet perdre la lliga avui posant suplentots quan va assegurar que no ho faria. No m’agrada que m’enganyin a la cara i menys d’aquesta manera. Almenys ha assumit la cagada en la roda de premsa posterior. Avui els jugadors no han estat a l’alçada de les circumstàncies. Ens podíem posar líders i acabem tercers i tot per un plantejament conservador de l’holandès que ha acabat expulsat. Queden 5 jornades però ja no depenem de nosaltres mateixos, tot i que la truita es pot girar en qualsevol moment. 

Aquest partit ens ha de fer veure definitivament de qui hem de prescindir l’any vinent.