APARTATS

5 d’abr. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 1 - VALLADOLID 0

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 29.

-ALINEACIÓ. 3-5-2. Porteria: Ter. Defensa: Mingueza, DeJong i Lenglet. Mig camp per Busi, Pedri i Griezmann amb dos carrilers Alba i Dest. Un mitja punta amb Messi i davant Dembelé.

-MARCADOR: BARÇA 1 (Dembelé) – VALLADOLID 0.



2. EL TITULAR: ‘A un punt de l’Atlético de Madrid’

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Hem remuntat 11 punts en els darrers partits als colchoneros que han perdut pistonada. Sumem 16 partits sense perdre.

4. LES CLAUS. La fe i la insistència sobretot fins al final. Hem fet una primera part fluixa, sense fluïdesa en la circulació de la pilota i sense rapidesa. Hem estat molt previsibles. No hem tingut mai profunditat i hem caigut en el parany de la defensa: embut. Hem caigut al mig i ha estat molt fàcil defensar-nos. Avui hem fet molt bé els canvis, sobretot amb l’entrada de Braith per fixar la defensa, Trincao per obrir la banda, Riqui per donar mobilitat i Araujo per donar estabilitat defensiva. Ens l’hem tornat a jugar i hem guanyat arriscant amb un sistema indefinit amb dos defenses reals, sense pivot defensiu i acumulant gent a dalt. La sensació és que les seleccions ens han passat factura físicament.

5. LA CARA I LA CREU. Lenglet. De lo milloret avui. Ha donat estabilitat. La creu li dono a Messi. Tot i el reconeixement pels partits jugats, avui ha estat espès i ha perdut moltes pilotes. La seva grisor emmascara de grisor l’equip tot.

6. EL RIVAL. Grandiós. Ha fet un partidàs tot i les 9 baixes. Gran plantejament de Sergio amb dues línies molt juntes i solidàries. Han tingut les seves oportunitats amb una pilota al travesser i tot. Potser els hi ha faltat creure-s’ho del tot per fer un gol. Si hagués passat ens haurien posat les coses molt difícils.

7. LA MOVIOLA. Jaime Latre. Per mi ha estat correcte. Ha encertat en les mans d’Alba que són involuntàries i ha encertat de ple en l’expulsió de Plano per una entrada per darrere i sense pilota a Dembelé. Màxima crítica: podia haver xiulat alguna falta més.

8. LA VEU DEL SOCI. Abans de res dir que dono tot el suport al jugador Diakhaby del València en la seva denúncia per insults racistes de part de Cala del Cadis Cap tolerància amb el racisme.

Mola molt celebrar victòries com aquesta. És un resultat totalment just atenent les ocasions dels uns i dels altres. No obstant, cal dir que ens han plantat cara els de Pucela.

Dues setmanes sense futbol són una tortura pels qui l’estimem. Això de les seleccions a aquestes alçades és una vergonya. Ho hem notat a les cames dels jugadors. Malgrat tot no podem estar contents amb el joc de l’equip, si amb el resultat, clar. La sensació és que s’han confiat una mica massa.