APARTATS

11 d’abr. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. MADRID 2 - BARÇA 1

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 30.

-ALINEACIÓ. 3-5-2 Ter. Mingueza, Araújo, Lenglet. Alba, Busi, DeJong, Pedri, Dest, Messi i Dembelé.

-MARCADOR: MADRID 2 - BARÇA 1 (Mingueza).



2. EL TITULAR: ‘Temporal a Madrid!

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. 7è partit de Messi sense marcar amb el Madrid.

4. LES CLAUS. Hem fet una horrible primera part. No hem pressionat bé a mig camp on ells han estat més contundents i poderosos. No hem pogut combinar i no hem generat quasi perill. Ens han pressionat i ens han pres la pilota molt amunt generant molt perill. Hem deixat massa espai entre la defensa i el mig, cosa que els hi ha permès filtrar passades als llebrers de dalt. Amb la construcció a mitges, hem viscut de la inspiració d’un Messi força espès i alguna aparició d’un Dembelé massa estàtic. Havia de caure més a banda, com en la segona part. Ens hem venut massa la defensa ja que els laterals al ser massa amunt no podien tapar els contraatacs blancs. En l’un contra un ens han superat. Amb el canvi de sistema (4-3-3) hem compensat millor la defensa i el mig i han pogut arribar millors pilotes als de dalt que han generat més perill. Hem renunciat a la banda dreta lateral per donar-li a Dembelé, donant l’esquerra a Alba i Griezmann. Per tant hem seguit amb tres al darrere, patint igual perquè ells han seguit fent lo mateix no obstant, com dic, ha millorat la connexió amb davant. Koeman ha tret del camp els dos millors en un error incomprensible! 

La sort també ens ha estat esquiva!

5. LA CARA I LA CREU. La cara és per Pedri. L’únic que ha tingut una mica de llum globalment en tot el partit tot i l’edat. La creu és per Dest. No ha estat a l’alçada ni en defensa ni en atac.

6. EL RIVAL. Bon Madrid en lo seu. Equip de mitges parts i a viure de la renda tancant-se al darrere. Han sabut posar una defensa ben potent tot i les baixes; defensant 5 al darrere ben enrere i ajudes constants. Quatre al mig. Tant Kroos com Modric ho tenien clar: pilotes endavant per Vinicius i Benzema. Allà ens han matat! 315 passades han fet! Futbol de córrer i guanyat l’esquena amb pilotes a l’espai. Lleig de joc però efectiu de cara al marcador. La pressió que ens han fet ens ha fet cometre molts errors de pèrdua. Tot regat amb les ajudes inestimables dels àrbitres i un toc de sort.

7. LA MOVIOLA. Gil Manzano. A part del descompte que havia d’haver estat de més de 5 minuts, ens ha birlat dos penals. Un per mans en una falta llençada per Messi que han passat per alt i l’altre per una agafada absurda de Mendi a Braith. El primer gol del Madrid ve després d’una falta flagrant a Messi que no xiula. Quan millor estava el Barça ha aturat el partit per problemes tècnics. Fàstic d’arbitratge! 

8. LA VEU DEL SOCI. Després d’una primera part horrorosa almenys els hi hem plantat cara i mereixíem empatar. Mig content amb la segona part. Amb el resultat i el temps en contra hem donat la cara. Descontent però amb els primers 46 minuts. També llàstima dels pals. La sort, altres dies a favor, avui ha estat esquiva. Lamentable arbitratge de Gil Manzano -madrista total- VAR inclòs. Crec que Koeman s’ha equivocat traient Dembelé i Pedri. No tinc la sensació que haguem perdut la Lliga. Queda un món i els equips de dalt i de baix aniran a mort. No ens queda altra que lluitar fins al final.