APARTATS

11 d’ag. 2021

ELS PUNTS SOBRE LES IS. ADÉU MESSI!


ADÉU MESSI!

Un dia o altre havia d’arribar el dia en el que Messi s’acomiadaria del Barça. Realment les imatges de l’astre argentí plorant són corprenedores i ens que ens ha donat molt, moltíssim! I sí; ha estat el millor de la història. Als culers ens ha fet molt feliços! I per primera vegada en tot el temps que duu a Barcelona l’he vist persona en les seves declaracions. Ni ell ni el Laporta del tot no han aclarit res, l’únic que queda clar és que no seguirà en el club. Una vegada més les formes no són les més adequades. Només ha faltat que aquests darrers temps no hi ha pogut haver gent als camps per gaudir-lo amb directe. Per molt que el dia del comiat hi fos tothom, mig marxa per la porta del darrere. Es mereixia molt més. Per exemple un bon comiat, si convé una temporada anant jugant ja no només per acomiadar-se de la culerada sinó del món del futbol en general, tal com va fer l’Iniesta. Es mereixeria sortir a les espatlles de la gent, del camp i és que la seva quinta i ell han fet gran el Barça per consolidar-lo com un dels grans d’Europa. I és que aquí ho ha guanyat tot. No cal entrar en els trofeus aconseguits perquè per mi el més important és que mentre ell ha estat en forma ens ha permès somniar que tot era possible d’aconseguir. Així han arribat remuntades impossibles i èxits aplastants. Ell i els Xavi, Iniesta, Henry... ens han fet viure la màgia del futbol, com un altre dia ho feu en Ronaldinho, Romario, Maradona, Ronaldo, Rivaldo, Cruiyff o Kubala. Com un dia va dir el gran Jorge Valdano són jugadors de dibuixos animats i això a Barcelona és el que et fa escollir anar al futbol a treure’t l’abonament del Liceu. Ha estat un jugador tocat pels déus. La seva esquerra provablement serà irrepetible. I podem estar contents d’haver-la gaudit al nostre club i al nostre país.

La sensació que tinc, més enllà d’una mica de tristesa, és que en Koeman ha quedat més alliberat. Perd gol si, però guanya el fet de poder fer un sistema de joc amb onze components, cosa que amb Messi no succeïa. Amb ell al camp necessites muntar una mena d’estructura amb 9 jugadors per pal·liar les seves mancances defensives (que evidentment compensava amb golassos i màgia). Amb ell al camp calia un engranatge al seu voltant que amb els jugadors que hem tingut, no hem sabut fer bé del tot darrerament. Segur que l’edat de molts d’ells hi ha tingut molt a veure! Així han vingut derrotes humiliants davant de veritables ‘equips’ amb majúscules. Nosaltres rarament hem sabut ser un equip. Aquests darrers entrenadors mai han sabut bastir aquest equip entorn a Messi, del tot. Koeman perd Messi però guanyarà el fet de poder treballar molt millor l’equip; de crear un equip ben compensat! Veurem també com reacciona l’afició. Tinc la sensació que molts comencen a veure Laporta com el culpable de la situació i la culerada és molt histriònica. Ja em veig -si van maldades- allò de ‘Messi si, Laporta dimisión’. 



Venen temps complicats pel club. Haurem de passar uns quants anys amb el que tenim. Esperem que hi hagi una bona direcció tècnica que pugui assessorar bé i a tirar de pedrera que per això hi és. A eixugar el deute i a desprendre’ns de tots aquells jugadors que poc o res aporten. Cal fer un equip amb gent compromesa i està clar que amb mega campions de tot i amb gent d’edat massa avançada això no es podrà aconseguir. Cal saba nova i jove, i segur que molta paciència!

Dit tot això; mil gràcies Messi! Visca el Barça i Visca Catalunya! 

Ara més que mai a demostrar que som més que un club!