APARTATS

28 d’ag. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES 22-23. BARÇA 4 -VALLADOLID 0


1. LES DADES DEL PARTIT.
-TEMPORADA: 2022-2023
    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 3.
    -RESULTAT: BARÇA 4 (Lewandowski 2, Pedri i Sergi Roberto) – VALLADOLID 0.



2. EL TITULAR: Tres punts per anar creixent.
3. L’ANÀLISI.
    -LA CARA I LA CREU.
La cara li dono avui a Raphina. Ha fet una bona hora de joc sobretot a la primera part, desbordant i assistint. Tot i que sóc ben conscient que Lewandowski ha fet un partit fregant ls perfecció. Aquest jugador és ideal pel Barça. Si segueix a aquest nivell s’inflarà a fer gols. La creu li dono avui no la dono a ningú. Tots els jugadors han donat la talla avui.
    -LES CLAUS DEL PARTIT.
Primera part. Hem estat molt superiors obrint el camp per les bandes amb Raphina i Dembele. El brasiler ha fet una bona primera part amb les seves incursions tot i els dos o tres jugadors amb els que el rival ens volia tapar. Xavi els ha canviat de banda i llavors ha estat més decisiu Dembele. Hem fet massa tocs a l’hora de fer circulat la pilota i això ha permès que ells encara es poguessin defensar prou bé. En defensa es pot dir que pràcticament hem jugat amb fos defenses ja que els laterals Kounde i Balde han jugat a la par amb els extrems per superar les ajudes dels vallisoletans. Bones combinacions i els 1 contra 1 justos per desarbolar la defensa. En conjunt bona primera part culer.
A la segona part hem sortit més relaxats i ha costat crear perill. El gol de Lewan ha segellat el partit. Ells amb els canvis han donat una nova cara al partit i han pogut crear ocasions de perill alliberats suposo de la pressió del Camp Nou, acumulant 4 jugadors més amunt.
En termes generals hem fet un bon partit en defensa. Araujo, Eric, Kounde i Balde s’han entès bé. I com sempre Ter Stegen ha aturat la que havia d’aturar. 26 ocasions creades en 90 minuts donen pistes de la superioritat blaugrana. Hem agraït la presència de Busi alliberant el mig del camp.
    -EL JUGADOR TOP.
No sé com no el posa de titular Pacheta: Roque Mesa. En tots els equips que l’he vist jugar els ha fet jugar millot sempre. A la segona part, amb la seva entrada, han compensat millor el mig del camp i han creat més perill.
    -LA MOVIOLA.
De Burgos Bengoechea. A la primera part cap complicació més enllà d’unes mans dins de l’àrea que podien haver suposat un penal a favor nostre. A la segona part ha sabut aturar amb targes les entrades perilloses dels rivals.
4. LA CRÍTICA.
    -LA VEU DEL SOCI.
És il•lusionant aquest equip. Caldrà que vagin agafant els rols més que els pertoquen. Globalment l’equip es va entenent tot i que encara hi ha mancances com fer millor la pressió, tirar l’equip més endavant i jugar més equip i més ràpid. Avui la sensació és que no hem hagut de forçar massa la màquina per vèncer aquest equip de pucelà acabat d’ascendir a primera.