APARTATS

25 de gen. 2023

CRÒNIQUES FUTBOLERES 22-23. COPA: BARÇA 1 - REIAL SOCIETAT 0.

 1. LES DADES DEL PARTIT.

-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: Copa del Rei. Quarts.

    -RESULTAT: BARÇA 1 (Dembelé) – REIAL SOCIETAT 0.



2. EL TITULAR: ‘Classificats amb suspens final’.

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU.

-La creu avui torna a ser clarament per Dembelé. Ha desbordat, ha assistit i ha marcat. Un dels partit més complerts del francès amb el Barça. La creu li dono a Lewandowski. Avui ha estat espès.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Primera part completíssima del Barça. Hem quasi anul·lat la Reial amb una pressió fortíssima ben amunt, amb l’equip molt avançat i sense donar concessions. Hem arribat fins a 11 vegades amb tres xuts a porteria ben clars, tot i que no hem fet gol. A ells només els hem concedit un xut, això si; al travesser. M’ha agradat molt la combinació de jugades en curt i en llarg i quan no amb passades magistrals de Ter de 50 metres. Hem sabut combinar -i ràpid- per superar els ú contra ú que han proposat en el primer tram de partit. M’ha semblat que Gavi feia una vigilància més a l’home a Zubimendi. Igual que Araujo que no ha deixat moure’s a Sorloth. No hem deixat que la Reial tingués la pilota. Les dades parlen per si soles; possessió 65% per 35% la Reial. L’expulsió de Brais els hi farà replantejar-se el partit. Ha faltat el gol per culminar la feina ben feta.

A la segona part ells s’han centrat en defensar-se amb dues línies ben juntes de 5 i 4 jugadors que ens ha costat molt de superar. S’han ajudat a la banda per aturar Dembelé i han aconseguit frenar-lo força excepte en el gol i alguna jugada més. Hem tingut un travesser que podia estat el final del partit. Pel meu gust hem estat massa estàtics i això ha facilitat la defensa. He vist sovint Pedri, Gavi i De jong massa endavant fet que ha ocasionat que combinéssim pitjar. No m’ha agradat el canvi de sistema amb tres defenses. Ens hem desguarnit just quan ells s’han bolcat en atac. Al final la Reial ha tingut dues fuetades claríssimes amb cagades defensives nostres que podien haver enviat el partit a la pròrroga si no hagués estat per Sant Ter Stegen.

    -EL JUGADOR TOP.

-Per mi el jugador top d’ells és Oyarzabal. És un jugador completíssim. Amb tot també m’ha convençut força Zubimendi; és un jugador ‘pilotero’.

    -LA MOVIOLA.

-Gil Manzano. L’única decisió difícil l’ha encertat gràcies al VAR la primera part. Expulsió correcta de Brais amb vermella directa per una entrada criminal sobre Busi. A la segona part crec que s’ha menjat un penal per mans de la Reial dins de l’àrea. Avui no s’ha complicat la vida en exés.

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI.

-Polèmica per entrar amb una altra samarreta al Camp Nou. Menys mal que hem rectificat perquè era una mesura lamentable. Faltaria més que un seguidor rival que paga l’entrada al Camp Nou no pugui entrar al camp on li doni la gana perquè va amb la samarreta rival. Tela!