APARTATS

15 de gen. 2023

CRÒNIQUES FUTBOLERES 22-23. SUPERCOPA. FINAL: MADRID 1 - BARÇA 3

 1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: Supercopa d’Espanya. Final

    -RESULTAT: REAL MADRID 1 - BARÇA 3 (Gavi, Lewan i Pedri).



2. EL TITULAR: ‘Campions de la Supercopa d’Espanya humiliant el Real Madrid’

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara clarament per Gavi. Ha fem un enorme partit en defensa i en atac. Ha ajudat a recuperar la pilota, ha contagiat el punt necessari d’agressivitat, ha assistit i ha marcat. Brutal! Cap creu avui. Tots han jugat a gran nivell!

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-He vist un Barça més madur i sense atabalament. Hem jugat amb una mena de dos blocs ben marcats. Els de darrere fixos 4 amb Araujo pendent de Vini i dos centrals. Dos pivots que s’han complementat súper bé: Busi i Dejong, Gavi i Pedri entre mig, a la banda Dembelé i en punta Lewan. En tot moment hem tingut superioritat a mig del camp (per mi la clau) i hem pressionat ben amunt. Kroos i Modric no han entrat massa en joc i en part crec que ha estat per la bona pressió que hem sabut fer ben juntets de la davantera al mig, quasi bé amb sis jugadors en la sortida de pilota blanca. I allà precisament han comès dos errors que hem sabut contrarestar suposant els dos gols que hem fet. El Madrid només ha pogut combinar dos cops i una d’aquestes ocasions ha estat profund centrant Mendy i rematant Benzema. El Barça però podia haver fet un tercer gol si no hagués intervingut Courtois (paradon) a tir de Lewan.

A la segona part el partir ha seguit pel mateix camí. Els canvis del Madrid i el fet de passar a marcar a l’home ha fer que els blancs donessin major sensació de pressió però el Barça sempre ha estat un pas per davant, no ha comès cap error i ha aconseguit que els blancs no es posessin mai al partit de nou. El primer xut dels blancs ha arribat al 70. En cap moment hem vist perillar el partit i menys amb el tercer gol Barça, en un nou error en aquest cas al mig del camp blanc. Fins i tot m’atreviria a dir que el marcador ha estat curt. El Madrid no pot queixar-se de res; els hi hem passat per sobre 

    -EL JUGADOR TOP.

    -LA MOVIOLA. 

-De Burgos Bengoetxea. Ha portat bé la primera part. De fet els jugadors hi han posar de la seva part. Gran arbitratge!

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

-M’ha agradat molt el plantejament de l’equip tècnic i Xavi. Avui per aplaudir, així com la concentració de l’equip que ha permès no donar cap jugada clara al rival. És evident que així podem competir. Necessitem tres defenses clars amb els jugadors que tenim. Donem la banda esquerra a Balde (gran nivell avui també). Mig del camp amb 4 jugadors. Extrem dret per Dembelé i en punta un rematador. Tenim poc més de 14 jugadors, no gaire més. Hem de tenir un onze i una manera de jugar fixa que et pugui donar garanties, com avui.

M’ha agradat molt també l’esportivitat al final del partit en l’entrega de medalles. Gran imatge!

Felicitar Busquets i Xavi per aixecar el primer títol, el primer com a capità i el segon com a entrenador.