APARTATS

12 de gen. 2023

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BETIS 2-BARÇA 2. PENALS 2-4

1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ:  Supercopa d’Espanya. Semifinal .

    -RESULTAT: BETIS 2 - BARÇA 2 (Lewandowski, Ansu). PENALS: 2-4.



2. EL TITULAR: ‘Ter Stegen ens posa en la final de la que ens havia tret Xavi amb uns canvis lamentables’

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara és per Ter Stegen. No només ens ha fet aturades magistrals sinó que ens ha aturat dos penals. Immens! Com immensa és la creu que vivim amb Ferran Torres. No puc entendre que estigui per davant de Depay, l’holandès li fot mil patades.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-La primera part l’hem dominada en quasi tots els aspectes menys en un: els xuts a porta. Sort de Ter Stegen que ha fet tres aturades d’enorme mèrit que ens han permès no encaixar cap gol. En termes generals crec que hem fer una bona part. Sobretot vull destacar la fluïdesa amb la que hem fet circular la pilota amb passis curts i paciència. Hem fet anar els sevillans d’una banda a l’altra.  volent trobar forats i espais. Els verd-i-blancs a la que s’han tret la son de les orelles ens han creat molt perill i han merescut el gol, però aquest no ha arribat. 

-A la segona part hem seguit tenint el control majoritàriament del joc, fins que Xavi l’ha tornada a vessar traient el més incisiu en atac com era Dembelé i el motor que donava fluïdesa el camp, Dejong. A partir de llavors fins l’entrada d’Ansu al tram final, el partit ha estat del Betis. Cada vegada que un equip tenia la pilota l’altre anava a remolc d’ell. Que xulo veure com mimen la pilota i com la toquen. M’ha semblat més letal el Betis. Així ha arribat el seu gol, amb un Barça descompassat i perdut pel camp. Avui no he vist l’equip confiat, sinó que l’he vist cansat.

En la pròrroga hem allargat l’agonia d’un Barça fos després de 90 minuts de molta exigència. Ha marcat Ansu i però veies clar que el Betis no es faria enrere i ha aconseguit empatar i forçar els penals. Vist el global del partit hi hagut màxima igualtat.

Ens els penals no n’hem fallat cap (bon encert en l’ordre dels llençadors) i Ter Stegen n’ha aturat dos.

    -EL JUGADOR TOP.

-M’ha encantat el partit de Canales l’estona que ens l’han deixat veure. Mima la pilota i la mou com els àngels. També dir que sóc un enamorat de Fekir.

    -LA MOVIOLA. 

-Gil Manzano. Encert a la primera part amb el gol anul•lat al Barça per fora de joc de Raphina, amb l’ajuda del VAR. Després, a petició del VAR no ha donat un segon gol al Barça. Ja a la pròrroga potser no caldria que hagués expulsat a Guardado. Bon partit!

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

-No hi ha manera que puguem veure un partit del Barça tranquils. Seguim jugant poc més de mitja part i ens abandonem al que el partit depari. Necessitem molta cordura, serenitat i un equip ben compensat i d’entrada ho aconseguim. Passen els minuts l’equip s’ensorra i l’entrenador és incapaç de canviar la dinàmica primer amb els jugadors que tenim damunt del camp. Llavors fem canvis i acabem de destrossar lo bo que teníem. Mala dinàmica Xavi.