APARTATS

10 de març 2014

FESTA DE LA CLOTXA A COLLDEJOU 090314



Un any més, el Centre Cultural de Colldejou ens va oferir una nova oportunitat de recuperar una vella tradició: la festa de la clotxa. En homenatge a aquells pagesos i aquells pastors que passaven llargues hores de treball al camp, fora de casa.
De bon matí, mentre uns tallaven el pa i preparaven cafè, els altres es van dedicar a encendre els focs per anar coent les cebes, els alls i les tomaques. Fins que, a tocar del migdia, a mesura que la gent anava arribant al frontó, es van deixar els plats preparats amb la llangonissa i l’arengada per coure.
A l’hora de repartir es donà: el mig pa de mig tallat per la meitat, una ceba, una tomaca, alls, l’arengada i la llangonissa. Cadascú s’ho va preparar com va voler. Habitualment se sol fer així. Primer torres una mica el pa -havent-ne tret prèviament la molla clar-. En segon lloc hi fregues una mica d’all, hi suques la tomaca i hi esmicoles la ceba i l’arengada. Hi trosseges la llangonissa, ho remulles amb oli i hi poses la tapa i a menjar.
La sala del ball va quedar petita. Més de 125 persones  van participar de la festa.
Al final una taronja per fer baixar i cafès i licors per a tothom! I au a gaudir de l’esplèndida tarda que va fer xerrant amb el solet ben present al parc.









1 comentari:

Unknown ha dit...

gran dia ! el pròxim any repetim !